- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γλυκοπατάτες ψημένες στον φούρνο, κατσικίσιο τυρί αναμειγμένο με λιαστή ντομάτα και πιπεράτη ρόκα. Όλα να αγκαλιάζονται τρυφερά μέσα στο φρέσκο, μαύρο ψωμάκι. Μπορεί να σε κοροϊδέψει όλο το γραφείο για την γκουρμεδιά, αλλά αξίζει (ή τέλος πάντων μπορείς να το φτιάξεις και για πρωινό-brunch).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και τοποθετούμε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
- Κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε ροδέλες (πάχους περίπου 2 εκ.). Τις απλώνουμε σε ένα ταψί που προηγουμένως έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο. Αλείφουμε τις πατάτες με ελαιόλαδο και τις πασπαλίζουμε με αλάτι. Ψήνουμε στον φούρνο μέχρι οι γλυκοπατάτες να μαλακώσουν και να ροδίσουν, περίπου 20 με 25 λεπτά. Απομακρύνουμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Εντωμεταξύ κόβουμε τις λιαστές ντομάτες σε μικρά κομματάκια και μετά τις λιώνουμε μαζί με το κατσικίσιο τυρί.
- Αλείφουμε κάθε φέτα ψωμιού με το μείγμα, τοποθετούμε μια στρώση με γλυκοπατάτες στις μισές φέτες και στάζουμε λίγο μέλι από πάνω.
- Τοποθετούμε μία χούφτα ρόκα στις μισές φέτες ψωμί και «κλείνουμε» το sandwich με τις υπόλοιπες. Σερβίρουμε αμέσως ή τυλίγουμε τα σάντουιτς σε πλαστική μεμβράνη για να τα καταναλώσουμε μέσα στις επόμενες 4 ώρες.