- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Εύκολη δε τη λες τη συνταγή, μη λέμε κι ό,τι θέλουμε, οπότε αγαπημένε-η αν δεν τα καταφέρνεις ούτε στα αυγά τηγανιτά καλύτερα να μην το προσπαθήσεις ούτε αυτό. Αν είσαι όμως ο χρυσοχέρης της παρέας ετοιμάσου να τους εντυπωσιάσεις όλους με ένα υπέροχο σνακ, πεντανόστιμο και έξτρα σπέσιαλ υγιεινό. Τη συνταγή την βρήκαμε στα Holmes Place Café ενώ μασουλούσαμε άλλες υγιεινές λιχουδιές.
Υ.Γ. Επίσης να σου πω να μην κοιτάς και κυρίως να μην ξεκινάς να φτιάξεις καμία συνταγή για muffins αν δεν έχεις φόρμα για muffins! Μη γελάς, το έχω κάνει. Δύο φορές (ποτέ δεν δίνω σημασία σε λεπτομέρειες όταν με πιάνει δημιουργικός οίστρος).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το λιναρόσπορο με 3 κ.σ. χλιαρό νερό. Το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το baking powder, το αλατοπίπερο, τη σκόνη σκόρδου, τη ρίγανη και τη διατροφική μαγιά.
- Ανακατεύουμε.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γάλα, το ηλιέλαιο, τον πελτέ, το μείγμα νερού - λιναρόσπορου και τα χτυπάμε με τον αυγογδάρτη ώσπου να ενωθούν.
- Ρίχνουμε το μείγμα των υγρών σε αυτό των στερεών και ανακατεύουμε καλά.
- Στο τέλος προσθέτουμε την πιπεριά, το κρεμμύδι, τη λιαστή ντομάτα και τις ελιές.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε φορμάκια σιλικόνης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 20 λεπτά.
- Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα βάζουμε σε μια σχάρα και τα ξεφορμάρουμε όταν κρυώσουν.