- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τα καλά λιπαρά του σολομού σε συνδυασμό με την νοστιμιά της τηγανιτής πατάτας. Χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο;
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε το τυρί κρέμα μαζί με τον άνηθο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
2. Τρίβουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια στον επεξεργαστή τροφίμων και τα στύβουμε για να απομακρυνθεί η περιττή ποσότητα νερού. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις πατάτες με τα κρεμμύδια, το αυγό και το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αλατοπιπερώνουμε.
3. Σε ένα μεσαίο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Με το μείγμα πατάτας σχηματίζουμε μικρά «μπιφτέκια» και τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και να είναι τραγανά. Επαναλαμβάνουμε όσες φορές χρειαστεί.
4. Βάζουμε τις τηγανίτες πατάτας ξεχωριστά σε κάθε πιάτο. Από πάνω τοποθετούμε τον καπνιστό σολομό και μια γεμάτη κουταλιά κρέμα. Μετά, ξαναβάζουμε άλλη μια τηγανίτα από πάνω, μια φέτα σολομού και άλλη μια κουταλιά κρέμα. Τελειώνουμε τοποθετώντας μία τρίτη στρώση τηγανίτας και μια κουταλιά κρέμα.