- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αν ψάχνεις κάτι να αντικαταστήσεις τα «δημητριακά - γάλα» ή τις «φρυγανιές- βούτυρο - μέλι» (πόσα πρωινά πια θα τρως το ίδιο πράγμα;), θα ενθουσιαστείς με αυτή τη συνταγή, που βρήκαμε στο framedcooks.com. Εντάξει, δεν παίρνει τον ίδιο χρόνο με το να ρίξεις λίγο γάλα σε ένα μπολ ή να αλείψεις μια φρυγανιά, αλλά είναι πεντανόστιμη και ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Είναι τέλεια για ένα κυριακάτικο πρωινό.
Νομίζω ότι λίγο μπούκοβο θα του πήγαινε πολύ. Πειραματίσου…
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ρίχνουμε στο μπλέντερ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το γάλα, τέσσερα αυγά και το λιωμένο βούτυρο και τα χτυπάμε στην υψηλή ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα. Αφήνουμε το μείγμα να «ξεκουραστεί» για 15 λεπτά.
- Αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι (με διάμετρο περίπου 30 εκ.), με λίγο βούτυρο, προσθέτουμε 1/3 του φλιτζανιού από το μείγμα μας και περιστρέφουμε το τηγάνι για να πάει παντού. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η από κάτω μεριά της κρέπας, για 2 λεπτά περίπου.
- Με μια σπάτουλα γυρίζουμε την κρέπα από την ανάποδη και ψήνουμε για άλλα 1-2 λεπτά. Απομακρύνουμε την κρέπα από τη φωτιά και την ακουμπάμε σε μια λαδόκολλα. Επαναλαμβάνουμε κατά τον ίδιο τρόπο για όλες τις κρέπες. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ρηχό ταψί και τοποθετούμε τις κρέπες (χωράνε περίπου 4). Βάζουμε μια φέτα ζαμπόν στο κέντρο της κάθε κρέπας και προσεκτικά σπάμε ένα αυγό από πάνω. Διπλώνουμε τις άκρες της κρέπας προς τα μέσα, χρησιμοποιώντας το ασπράδι του αυγού ως κόλλα. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε μέχρι να ψηθεί το ασπράδι του αυγού, για 10-12 λεπτά περίπου. Πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.