Αυτή η μακαρονάδα μοιάζει με την Cacio e Pepe μόνο που έχει επιπλέον ένα υλικό το οποίο και κάνει όλη τη διαφορά: πάστα πιπεριάς! Η συνταγή είναι πανεύκολη, χρειάζεται ελάχιστα υλικά και ταΐζει όλη την οικογένεια. Ιδανική για τις μέρες που δεν έχεις πολύ χρόνο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε, φροντίζοντας να κρατήσουμε δύο φλιτζάνια από το νερό τους.
- Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το πεκορίνο και από πάνω λίγο από το νερό που έχουμε κρατήσει από τα ζυμαρικά (περίπου το ¼ του φλιτζανιού). Λιώνουμε το τυρί με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει μία ρευστή σάλτσα.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία. Ρίχνουμε στο τηγάνι μπόλικο πιπέρι και την πάστα πιπεριάς και ανακατεύουμε για μερικά δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο φλιτζάνι με το νερό από τα ζυμαρικά (3/4 του φλιτζανιού), ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι τα ζυμαρικά, αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε στο τηγάνι τη σάλτσα με το τυρί. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε κι άλλο νερό από τα ζυμαρικά μέχρι να έχουμε μία κρεμώδης σάλτσα.
- Σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο τριμμένο πεκορίνο.