ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εύκολη μακαρονάδα με σολομό και λεμόνι

Έτοιμη σε 40 λεπτά!

Athens Voice
A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εύκολη μακαρονάδα με σολομό και λεμόνι

Είναι από τις πιο εύκολες μακαρονάδες με ψάρι που μπορείς να φτιάξεις. Απλώς βάζεις τον σολομό στον φούρνο και ταυτόχρονα βράζεις τα ζυμαρικά και μαγειρεύεις την (πανεύκολη) σάλτσα τους. Σε λίγο περισσότερο από μισή ώρα έχεις φαγητό για όλη την οικογένεια!

Συνταγή για μακαρονάδα με σολομό και λεμόνι

Συνταγή για μακαρονάδα με σολομό και λεμόνι
Υλικά για 4 άτομα:

Υλικά για τα ζυμαρικά:

  • 1 πακέτο ζυμαρικά (κατά προτίμηση linguine ή fettuccine)
  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 2 κ. γλ. μουστάρδα
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Ξύσμα από ένα μέτριο λεμόνι
  • 2 κ. σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Υλικά για το σολομό:

  • 600γρ. φιλέτο σολομού
  • 1 κ. γλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Easy
  • 40'
  • 4 Μερίδες
  • All
  • 774
  • Κυρίως πιάτο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά για ένα λεπτό λιγότερο από ό,τι αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας για al dente.
  2. Σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας τα φιλέτα σολομού και τα απλώνουμε σε ένα ταψί που προηγουμένως έχουμε καλύψει με αλουμινόχαρτο. Ραντίζουμε τα φιλέτα με το ελαιόλαδο κι ύστερα τα τρίβουμε ώστε το λάδι να πάει παντού. Τέλος, αλατοπιπερώνουμε.
  3. Ψήνουμε τον σολομό στον φούρνο στους 180ο C για 7-8 λεπτά. Στο εντωμεταξύ φτιάχνουμε τη σάλτσα για τα ζυμαρικά.
  4. Πριν σουρώσουμε τα ζυμαρικά φροντίζουμε να κρατήσουμε 1 φλιτζάνι από το νερό τους. Σουρώνουμε και αφήνουμε τα ζυμαρικά στο σουρωτήρι.
  5. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
  6. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα και το αλάτι και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για 1-2 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά και ¼ του φλιτζανιού από το νερό των ζυμαρικών που έχουμε κρατήσει. Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς για 1-2 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα από το νερό των ζυμαρικών.
  8. Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, μαζί και τον άνηθο. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε όσο αλάτι και πιπέρι χρειάζεται.
  9. Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη πιατέλα. Σπάμε τον σολομό σε ακανόνιστα κομμάτια και τα ενσωματώνουμε στα ζυμαρικά. Γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ