- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
A.V. Guest
3’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Δημήτρης Τζιοβάρας είναι sous chef στο Salonika Restaurant του Makedonia Palace στη Θεσσαλονίκη, δίπλα στον executive chef Σωτήρη Ευαγγέλου. Μας έστειλε την παρακάτω συνταγή για φακές με ντομάτα και φρέσκια ρίγανη. Τον ευχαριστούμε πολύ.
Συνταγή για φακές με ντομάτα και φρέσκια ρίγανη από τον σεφ Δημήτρη Τζιοβάρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τις φακές για 5 λεπτά, τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε.
- Στην ίδια κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τον πελτέ, τις τριμμένες ντομάτες και τις φακές.
- Ρίχνουμε τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν οι φακές.
- Σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά, μέχρι να χυλώσουν.
- Στο τέλος, ρίχνουμε τη φρέσκια ρίγανη και σβήνουμε τη φωτιά.
- Σερβίρουμε με ξίδι και φέτα ή με χωριάτικο ψωμί.