ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φακές με ντομάτα και φρέσκια ρίγανη

Μια συνταγή του σεφ Δημήτρη Τζιοβάρα

32014-72458.jpg
A.V. Guest
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φακές με ντομάτα και φρέσκια ρίγανη

O Δημήτρης Τζιοβάρας είναι sous chef στο Salonika Restaurant του Makedonia Palace στη Θεσσαλονίκη, δίπλα στον executive chef Σωτήρη Ευαγγέλου. Μας έστειλε την παρακάτω συνταγή για φακές με ντομάτα και φρέσκια ρίγανη. Τον ευχαριστούμε πολύ.

Συνταγή για φακές με ντομάτα και φρέσκια ρίγανη από τον σεφ Δημήτρη Τζιοβάρα

Συνταγή για φακές με ντομάτα και φρέσκια ρίγανη από τον σεφ Δημήτρη Τζιοβάρα
Υλικά για 4 άτομα:
  • 500 γρ. φακές ψιλές
  • 2 ντομάτες ώριμες, τριμμένες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κ.γλ. πελτέ ντομάτας
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κλωνάρι φρέσκια ρίγανη (ή 1 κ.σ. ψιλοκομμένη)
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Easy
  • 40'
  • 4 Μερίδες
  • All
  • Κυρίως πιάτο
  • ελληνική κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε τις φακές για 5 λεπτά, τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο.
  3. Προσθέτουμε τον πελτέ, τις τριμμένες ντομάτες και τις φακές.
  4. Ρίχνουμε τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν οι φακές.
  5. Σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά, μέχρι να χυλώσουν.
  6. Στο τέλος, ρίχνουμε τη φρέσκια ρίγανη και σβήνουμε τη φωτιά.
  7. Σερβίρουμε με ξίδι και φέτα ή με χωριάτικο ψωμί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ