- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Η κλασική μακαρονάδα Alfredo έχει μόλις τέσσερα υλικά: ζυμαρικά, παρμεζάνα, βούτυρο και μαύρο πιπέρι. Είναι πάρα πολύ απλή στην παρασκευή της και τρομερά γρήγορη, κάτι που την κάνει ιδανική συνταγή για τις μέρες που δεν έχεις πολύ χρόνο ή όρεξη να μαγειρέψεις. Έχει δύο μυστικά: πρέπει να επιλέξεις καλής ποιότητας υλικά και να τη σερβίρεις αμέσως από το τηγάνι – όσο περνάει η ώρα χάνει την ιδανική υφή και γεύση της.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε λίγο από το νερό τους.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το βούτυρο και την παρμεζάνα, μαζί με 3-5 κ. σ. από το νερό των ζυμαρικών. Ανακατεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία μέχρι το βούτυρο και η παρμεζάνα να λιώσουν και να σχηματιστεί μια κρεμώδης σάλτσα.
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με το υπόλοιπο βούτυρο και την παρμεζάνα, και 3-5 κ.σ. (ή και περισσότερο αν χρειάζεται) από το νερό των ζυμαρικών. Ανακατεύουμε απαλά για περίπου 1 λεπτό.
- Σερβίρουμε αμέσως μαζί με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένη παρμεζάνα.