ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η αυθεντική μακαρονάδα Alfredo

15 λεπτά είναι αρκετά για να φτιάξεις αυτή την παραδοσιακή ιταλική συνταγή

62222-137653.jpg
A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η αυθεντική μακαρονάδα Alfredo

Η κλασική μακαρονάδα Alfredo έχει μόλις τέσσερα υλικά: ζυμαρικά, παρμεζάνα, βούτυρο και μαύρο πιπέρι. Είναι πάρα πολύ απλή στην παρασκευή της και τρομερά γρήγορη, κάτι που την κάνει ιδανική συνταγή για τις μέρες που δεν έχεις πολύ χρόνο ή όρεξη να μαγειρέψεις. Έχει δύο μυστικά: πρέπει να επιλέξεις καλής ποιότητας υλικά και να τη σερβίρεις αμέσως από το τηγάνι – όσο περνάει η ώρα χάνει την ιδανική υφή και γεύση της.

Υλικά για 3 άτομα:
  • 1 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα (και λίγη ακόμη για το σερβίρισμα)
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο
  • 1 πακέτο ζυμαρικά linguine ή fettuccine
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Easy
  • 15'
  • 3 Μερίδες
  • All
  • 491
  • Κυρίως πιάτο
  • Ιταλική κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε λίγο από το νερό τους.
  2. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το βούτυρο και την παρμεζάνα, μαζί με 3-5 κ. σ. από το νερό των ζυμαρικών. Ανακατεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία μέχρι το βούτυρο και η παρμεζάνα να λιώσουν και να σχηματιστεί μια κρεμώδης σάλτσα.
  3. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με το υπόλοιπο βούτυρο και την παρμεζάνα, και 3-5 κ.σ. (ή και περισσότερο αν χρειάζεται) από το νερό των ζυμαρικών. Ανακατεύουμε απαλά για περίπου 1 λεπτό.
  4. Σερβίρουμε αμέσως μαζί με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένη παρμεζάνα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ