- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο
Η αγαπημένη και all time classic ελληνική συνταγή από τον σεφ Δημήτρη Τζιοβάρα
A.V. Guest
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Δημήτρης Τζιοβάρας είναι sous chef στο Salonika Restaurant του Makedonia Palace στη Θεσσαλονίκη, δίπλα στον executive chef Σωτήρη Ευαγγέλου. Μας έστειλε την παρακάτω αλάνθαστη συνταγή για τέλειο κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες.
Συνταγή για κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες από τον σεφ Δημήτρης Τζιοβάρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C (αντιστάσεις πάνω-κάτω).
- Σε ένα μεγάλο ταψί, βάζουμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε με τη μισή ποσότητα του λαδιού, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το θυμάρι.
- Αλατοπιπερώνουμε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα τοποθετούμε πάνω από τις πατάτες.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το υπόλοιπο λάδι με το λεμόνι, τη μουστάρδα, το σκόρδο και λίγη ακόμα ρίγανη.
- Περιχύνουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες με το μείγμα.
- Προσθέτουμε το νερό ή τον ζωμό στις άκρες του ταψιού (όχι πάνω από το κοτόπουλο).
- Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά, γυρνώντας ενδιάμεσα το κοτόπουλο για να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό.
Συμβουλή: Για πιο τραγανές πατάτες, τα τελευταία 10 λεπτά δυναμώνουμε τον φούρνο στους 220°C.