To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος συνεργάζεται με την Ελένη Ψυχούλη και μας παρουσιάζουν συνταγές με πρωταγωνιστή το ψάρι. Ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για κρανιό αχνιστό με πατάτες. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Συνταγή για κρανιό αχνιστό με πατάτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε λίγο το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε τις πατάτες.
- Ανακατεύουμε για λίγο, αλατίζουμε και προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό.
- Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν εντελώς οι πατάτες.
- Τοποθετούμε το ψάρι στο τηγάνι και αλατίζουμε.
- Έπειτα διαλύουμε στον χυμό λεμονιού τη μουστάρδα και περιχύνουμε το ψάρι.
- Σκεπάζουμε ξανά το τηγάνι και μαγειρεύουμε για περίπου 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ψάρι.
- Τέλος πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
*Λίγο ξύσμα λεμονιού στο τέλος δίνει επιπλέον φρεσκάδα και άρωμα. Προαιρετικά, μαζί με το ψάρι μπορούμε να προσθέσουμε λευκό κρασί ή ούζο και να το αφήσουμε να εξατμιστεί.
**Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε φρέσκος ελληνικός κρανιός εκτροφής Fish from Greece.