- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος συνεργάζεται με την Ελένη Ψυχούλη και μας παρουσιάζουν συνταγές με πρωταγωνιστή το ψάρι. Ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για τσιπούρα acqua pazza. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Συνταγή για τσιπούρα acqua pazza
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο σε μια πλασοτιέρα ή σε μεγάλο τηγάνι.
- Πριν αρχίσει το σκόρδο να παίρνει χρώμα, προσθέτουμε τα ντοματίνια και σβήνουμε με το κρασί.
- Στη συνέχεια τοποθετούμε το ψάρι, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, το περιχύνουμε με το ζουμί της κατσαρόλας και σκεπάζουμε με καπάκι.
- Μαγειρεύουμε για 5-8 λεπτά μέχρι να ψηθεί το ψάρι. Τέλος, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
*Αντί για μαϊντανό μπορούμε να ρίξουμε φρέσκο βασιλικό. Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη ρίγανη ή θυμάρι, για περισσότερο άρωμα.
**Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε φρέσκια ελληνική τσιπούρα εκτροφής Fish from Greece.