- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Jean-Marie Hoffman
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος, μαζί με τον Γάλλο σεφ Jean-Marie Hoffman εμπνέονται από τις κρέπες, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή του Jean Marie για κρέπα φαγόπυρου με λουκάνικο. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Συνταγή για κρέπα φαγόπυρου με λουκάνικο από τον Jean-Marie Hoffman
© Άλκης Καλούδης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τις κρέπες:
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά για τις κρέπες στο μπλέντερ και τα 2/3 του νερού και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το μείγμα.
- Στη συνέχεια το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για ένα βράδυ.
- Την επόμενη ημέρα προσθέτουμε το υπόλοιπο 1/3 νερού και το ανακατεύουμε καλά ώστε να ενσωματώσουμε αέρα στο μείγμα.
- Έπειτα, βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 22 εκ. και το τοποθετούμε στη φωτιά έως ότου κάψει αρκετά.
- Ρίχνουμε μία κουταλιά από τον χυλό και με γρήγορες κινήσεις του τηγανιού απλώνουμε το μείγμα παντού.
- Αναποδογυρίζουμε με μία σπάτουλα την κρέπα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
- Τέλος, τοποθετούμε τις κρέπες σε αντικολλητικό χαρτί.
Για τη γέμιση:
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς τα λουκάνικα ολόκληρα.
- Στη συνέχεια, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα κομμένα κρεμμύδια και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε με αργές κινήσεις για 15 λεπτά.
- Μόλις τα κρεμμύδια πάρουν χρώμα προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύδι βαλσάμικο.
- Συνεχίζουμε να ανακατευτούμε για περίπου 10 λεπτά ακόμη.
Για τη σύνθεση:
- Απλώνουμε στην κάθε κρέπα μουστάρδα, τυρί ψιλοκομμένο, καραμελωμένα κρεμμύδια και ολόκληρο το λουκάνικο.
- Στη συνέχεια τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος τις κρέπες και ψήνουμε στον φούρνο στους 160οC για 15 λεπτά.
- Σερβίρουμε με baby ρόκα.