ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καλαμαράκια στιφάδο

Μία εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή

mama5_1.jpg
Εύα Παρακεντάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καλαμαράκια στιφάδο

Αν, σήμερα, δεν θες να περάσεις πολλή ώρα στην κουζίνα, φτιάξε αυτή τη συνταγή. Το πολύ σε μισή ώρα θα έχεις ένα υπέροχο πιάτο, το οποίο μπορείς να συνοδέψεις με πατάτες τηγανιτές κυδωνάτες ή ρύζι.

Συνταγή για καλαμαράκια στιφάδο

Συνταγή για καλαμαράκια στιφάδο
Υλικά για 6 άτομα:
  • 5 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 2 καρότα
  • ½ φλιτζάνι λάδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ φλιτζάνι κρασί άσπρο
  • 1 κουτί ντοματάκι αποφλοιωμένο
  • 1 κιλό καλαμαράκια
  • Μαϊντανός
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Δάφνη
  • Easy
  • €€
  • 50
  • 6 Μερίδες
  • All
  • Κυρίως πιάτο
  • κρητική κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε μία κατσαρόλα στη φωτιά με το λάδι, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα καρότα και τα αφήνουμε να ιδρώσουν για 10 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τα τσιγαρίζουμε. Τα σβήνουμε με το κρασί, και προσθέτουμε το ντοματάκι, αλάτι, πιπέρι και δάφνη.
  3. Τα αφήνουμε στη φωτιά για 20 λεπτά, προκειμένου να δέσει η σάλτσα και να ψηθούν τα καλαμαράκια με τα κρεμμύδια.
  4. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές κυδωνάτες ή ρύζι.

*Την παραπάνω συνταγή μαζί με πολλές ακόμη, θα τη βρείτε στο βιβλίο της Εύας Παρακεντάκη «100 Αυθεντικές Κρητικές Συνταγές», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Creamy W Books.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ