- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Βοτανάτο, μία παραδοσιακή συνταγή από την Κρήτη
Κρέας που γίνεται λουκούμι και πολύ αρωματικό χάρη στα κρητικά βότανα
Εύα Παρακεντάκη
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αυτό το πιάτο μοσχοβολάει Κρήτη. Είναι τα βότανα της συνταγής, η ρίγανη, η ματζουράνα και το αρωματικό θυμάρι, που κάνουν όλη τη διαφορά. Οπότε, μην τα παραλείψεις όταν τη φτιάξεις.
Συνταγή για κρητικό βοτανάτο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε βαθύ σκεύος ρίχνουμε ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε το κρέας, το σκόρδο, γυρίζουμε για να πάρουν χρώμα και σβήνουμε με ένα ποτήρι κρασί. Σκεπάζουμε και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά. Ελέγχουμε και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε ζωμό.
- Αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε τα βοτάνια μας και το δεύτερο ποτήρι κρασί.
- Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το κρέας να ψηθεί με σκεπασμένη την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες.
- Σερβίρουμε με συνοδευτικό τηγανιτές πατάτες.
Tip: Κόψε τις πατάτες κυδωνάτες, βράσε τις για 10 λεπτά και μετά τηγάνισε καυτό ελαιόλαδο.
*Την παραπάνω συνταγή μαζί με πολλές ακόμη, θα τη βρείτε στο βιβλίο της Εύας Παρακεντάκη «100 Αυθεντικές Κρητικές Συνταγές», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Creamy W Books.