ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κιμάς με πατάτες τηγανιτές

Το πιάτο του καλοκαιριού

mama5_1.jpg
Εύα Παρακεντάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κιμάς με πατάτες τηγανιτές

Να γυρνάς από τη θάλασσα και να σε περιμένει αυτό το πιάτο: τηγανιτές πατάτες χρυσαφένιες, περιχυμένες με ένα πλούσιο, μοσχομυριστό κιμά που φτιάχτηκε με ντομάτες ολόφρεσκες, στην εποχή τους. Αυτό το φαγάκι φωνάζει καλοκαίρι.

Συνταγή για κιμά με τηγανιτές πατάτες

Υλικά για 6 άτομα:
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 κ. σ. πελτέ
  • 2 φρέσκες ντομάτες
  • 1 κ. γλ. ρίγανη ξερή
  • 1 κ. γλ. ματζουράνα ξερή
  • ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 6-7 πατάτες
  • Easy
  • 60
  • 6 Μερίδες
  • Summer
  • Κυρίως πιάτο
  • ελληνική κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τον κιμά χωρίς ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να ασπρίσει.
  2. Αφού τον τσιγαρίσουμε καλά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Τσιγαρίζουμε 4-5 λεπτά και προσθέτουμε τα βότανα, τον πελτέ και αφήνουμε 2-3 λεπτά.
  3. Σβήνουμε με κρασί κόκκινο και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε ανοιχτή την κατσαρόλα να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα που έχουμε τρίψει στον τρίφτη. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε γύρω στα 50’.
  5. Παράλληλα τηγανίζουμε τις πατάτες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ