- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Γιώργος Τσούλης
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο σεφ Γιώργος Τσούλης μας προτείνει το πιο μαμαδίστικο κυρίως γεύμα, που τα περιλαμβάνει όλα: κεφτεδάκια κοκκινιστά με μακαρόνια, παραδοσιακά, ελληνικά και πεντανόστιμα. Ένα πιάτο για παιδιά και ενήλικες που θα σας χορτάσει.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αρκετά αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Εκτέλεση για τα κεφτεδάκια: Φοράμε τα γάντια μίας χρήσης, αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνουμε με τα χέρια.
- Αφού ομογενοποιηθεί η ζύμη για τα κεφτεδάκια, καλύπτουμε με μία μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Πλάθουμε κατευθείαν σε μπαλάκια των 35-40 γρ., αφού ομογενοποιηθεί η ζύμη και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
- Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε.
- Στρώνουμε απορροφητικό χαρτί σε μία πιατέλα σερβιρίσματος και την αφήνουμε στην άκρη.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά τα κεφτεδάκια όταν πάρουν σκούρο χρώμα, τα τοποθετούμε στην πιατέλα με το απορροφητικό χαρτί και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Εκτέλεση για τη σάλτσα: Επιστρέφουμε την ίδια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο αν χρειαστεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε το νερό, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Τα τελευταία 5 λεπτά, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
- Προσθέτουμε αφού δέσει η σάλτσα το μέλι, το κύμινο, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σύνθεση: Ρίχνουμε τα κεφτεδάκια και τα μακαρόνια στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένη γραβιέρα.
#tsoulotip: Όταν τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια φροντίζουμε να είναι σε μέτρια φωτιά για να μην πάρουν πολύ χρώμα απ'έξω και δεν ψηθούν από μέσα.
Βρείτε περισσότερα στη σελίδα του Γιώργου Τσούλη https://www.giorgostsoulis.com/