- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γιώργος Τσούλης
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τι καλύτερο από τον συνδυασμό ζυμαρικών με θαλασσινών; Για τις καλοκαιρινές μέρες που έρχονται, ο σεφ Γιώργος Τσούλης προτείνει μια μεσογειακή μακαρονάδα που θα σας μείνει αξέχαστη! Αυτή η εύκολη συνταγή με γαρίδες και αγκινάρες έχει έντονο άρωμα Ελλάδας και μια ξεχωριστή νοστιμιά που δεν πρέπει να λείπει από το καλοκαιρινό σας τραπέζι... Φτιάξτε την απόψε!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για τη σάλτσα σκόρδου: Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε το σκόρδο με το μπούκοβο για 2 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε το ζωμό.
- Μόλις πάρει μια βράση, ρίχνουμε το κόρν φλάουερ, το αλάτι, το πιπέρι και σιγοβράζουμε για 6 με 8 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σε ένα τηγανάκι σε μέτρια φωτιά, με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τις γαρίδες για 3 με 4 λεπτά, τις αλατοπιπερώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τα μανιτάρια, σοτάρουμε για 3 με 4 λεπτά, προσθέτουμε τις πιπεριές, τις ελιές, τις αγκινάρες, την κάπαρη και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα μακαρόνια, τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά.
- Τα τοποθετούμε σε 4 πιάτα, ρίχνουμε πάνω από τις γαρίδες λίγο άνηθο και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Αν θέλουμε προσθέτουμε ντοματίνια ή λιαστή ντομάτα.
Βρείτε περισσότερα στη σελίδα του Γιώργου Τσούλη https://www.giorgostsoulis.com/