- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Το μπαρμπούνι είναι ένα ψάρι που έχουμε συνηθίσει να το τρώμε τηγανητό, αλλά αυτή η συνταγή θα σε πείσει να το δοκιμάσεις και σε μια διαφορετική του εκδοχή. Είναι πιο εύκολη από όσο νομίζεις και φέρνει στο πιάτο όλα τα αρώματα της θάλασσας. Ό,τι πρέπει για μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα!
Εύκολη μακαρονάδα με μπαρμπούνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το ζωμό:
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κεφάλια μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά. Προσθέτουμε το νερό και σιγοβράζουμε περίπου για 45 λεπτά. Όταν είναι έτοιμος ο ζωμός τον σουρώνουμε και τον κρατάμε στην άκρη.
Για τη μακαρονάδα:
- Βράζουμε τα ζυμαρικά 3 λεπτά λιγότερο απ’ ό,τι αναφέρουν οι οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
- Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει. Μόλις κάψει το τηγάνι, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
- Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι καλά και από τις δύο πλευρές.
- Τοποθετούμε τα φιλετάκια με την πλευρά της πέτσας πάνω στο τηγάνι και τα πιέζουμε ελαφρώς με μια σπάτουλα. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 4-5 λεπτά. Αποσύρουμε τα φιλέτα από το τηγάνι και τα βάζουμε σε ένα πιάτο.
- Στο ίδιο τηγάνι (αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο) σοτάρουμε ελαφρώς το φρέσκο κρεμμύδι και προσθέτουμε στο τηγάνι 4 μεγάλες κουτάλες ζωμό (περίπου 100ml).
- Μόλις πάρει μια βράση ο ζωμός, ρίχνουμε στο τηγάνι τα μακαρόνια και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 2-3 λεπτά.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και πασπαλίζουμε τα ζυμαρικά με την ντομάτα που έχουμε προηγουμένως κόψει σε μικρά κυβάκια, τον άνηθο, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι. Τέλος προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά για να δέσουν όλα τα υλικά.
- Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, τοποθετώντας το ψάρι πάνω από τα μακαρόνια.