- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Εύα Παρακεντάκη
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αυτή η συνταγή παίρνει την έμπνευση από το κλασικό ριγανάτο χοιρινό! Όταν το μαγείρευα σκέφτηκα να φωνάξω τις μάγισσες με τα βότανα να δώσουν έξτρα γεύση στο τσικάλι μου… Και ήρθαν. Όλες! Η κάθε μία κρατούσε το δικό της μαγικό βοτάνι. Άλλη έφερε έρωντα και άλλη φασκόμηλο! Μία ψιλή ξερακιανή κρατούσε τη ματζουράνα και μία άλλη που είχε καταπράσινα μάτια έφερε τη ρίγανη! Τα έβαλα όλα. Η γεύση; Σκέτη μαγεία!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το κρέας. Βάζουμε ολόκληρη τη σκελίδα σκόρδου και, αφού πάρουν όλα ένα χρυσό χρώμα, σβήνουμε με τη τσικουδιά μας.
- Σκεπάζουμε και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά. Ελέγχουμε τα υγρά και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε ζωμό. Αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε τα βοτάνια μας. Αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε μέχρι το κρέας μας να είναι έτοιμο, περίπου μία ώρα ακόμη.
- Σερβίρουμε το κρέας με πατάτες τηγανητές που πασπαλίζουμε με γραβιέρα Κρήτης!