ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εύκολα ριγκατόνι με λουκάνικο

Το απόλυτο comfort food για τις όχι-και-τόσο-τέλειες μέρες

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
loukaniko-anoigma.jpg

Έστω ότι σήμερα δεν έζησες την τέλεια μέρα. Ζορίστηκες στη δουλειά, ακυρώθηκε το ραντεβού με την παρέα και το περίπτερο ξέμεινε από την αγαπημένη σου σοκολάτα. Το μόνο που θες είναι να τυλιχτείς με την κουβέρτα στον καναπέ και να μη μιλήσεις σε κανέναν. Για αυτές τις όχι και τόσο τέλειες μέρες υπάρχουν τα μακαρόνια. Και το λουκάνικο που σ' αρέσει. Και η παρμεζάνα φυσικά. Ρίξε τα όλα σε μια κατσαρόλα (εντάξει, περίπου) και σε λίγη ώρα απλά απόλαυσε το φαγητό εκείνο που θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα, γνωστό και ως comfort food.

  • 250γρ. ριγκατόνι
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 150γρ. λουκάνικο της αρεσκείας μας, κομμένο σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζανιού κόκκινο κρασί
  • 200γρ. ψιλοκομμένα ντοματίνια
  • 200γρ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ. γλ. ψιλοκομμένο βασιλικό
  • τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι
  • Easy
  • €€
  • 30
  • All
  • Κυρίως πιάτο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, φροντίζοντας να κρατήσουμε 1/2 φλιτζάνι από το νερό τους.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία. Ρίχνουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το λουκάνικο και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά.
  4. Σβήνουμε με κρασί και έπειτα ρίχνουμε στο τηγάνι τα ντοματίνια και τον πελτέ.
  5. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά, μειώνουμε τη φωτιά στο μισό και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
  6. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα ζυμαρικά μαζί με το 1/2 φλιτζάνι από το νερό τους που έχουμε κρατήσει. Ανακατεύουμε καλά μέχρι όλα τα ζυμαρικά να καλυφθούν πλήρως από τη σος.
  7. Απομακρύνουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό, το βασιλικό και την παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ