ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γλυκό σάντουιτς

Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ

Στέλιος Παρλιάρος
Στέλιος Παρλιάρος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνταγή για γλυκό σάντουιτς από τον Στέλιο Παρλιάρο
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης

To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος, εμπνέεται από το αλεύρι, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για γλυκό σάντουιτς. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.

Συνταγή για γλυκό σάντουιτς από τον Στέλιο Παρλιάρο

Συνταγή για γλυκό σάντουιτς από τον Στέλιο Παρλιάρο
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
Υλικά για 16 άτομα:

Υλικά για τη λευκή βάση:

  • 60 γρ. αλεύρι
  • 160 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 75 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη (στο μπλέντερ)
  • 90 γρ. βούτυρο Lurpak λιωμένο
  • 3 ασπράδια αυγού

Υλικά για τη βάση φιστικιού:

  • 60 γρ. αλεύρι
  • 160 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 75 γρ. φιστίκι σε σκόνη (στο μπλέντερ)
  • 90 γρ. βούτυρο Lurpak λιωμένο
  • 3 ασπράδια αυγού

Υλικά για τη βάση σοκολάτας:

  • 60 γρ. αλεύρι
  • 160 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 75 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη (στο μπλέντερ)
  • 90 γρ. βούτυρο Lurpak λιωμένο
  • 3 ασπράδια αυγού
  • 20 γρ. κακάο

Υλικά για τη γέμιση:

  • 250 γρ. σοκολάτα 55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος Arla 35% λιπαρά
  • 300 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας μας (αρκετά σφιχτή)
  • Easy
  • €€
  • 75
  • 16 Μερίδες
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάσεις:
(Για κάθε βάση ακολουθούμε την ίδια διαδικασία)

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά και προσθέτουμε το ασπράδι αυγού και στο τέλος το λιωμένο βούτυρο.
  2. Στη συνέχεια απλώνουμε κατά προτίμηση σε ένα ταψί ή σε τσέρκι διαστάσεων 35x10 εκ. το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160˚C για 15 λεπτά περίπου. (Αντίστοιχα μπορεί να γίνει και σε τετράγωνο σχήμα.)
  3. Αφήνουμε να κρυώσει.

Γέμιση:

  1. Σε μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα και την τοποθετούμε στη φωτιά.
  2. Μόλις πάρει βράση την αδειάζουμε στην τεμαχισμένη σοκολάτα.
  3. Ομογενοποιούμε πολύ καλά ανακατεύοντας με μια μαρίζ.
  4. Αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.

Σύνθεση:

  1. Σε μία πιατέλα τοποθετούμε μία βάση, απλώνουμε τη μαρμελάδα, τοποθετούμε ένα δεύτερο φύλλο και απλώνουμε την κρέμα σοκολάτας.
  2. Καλύπτουμε με τον τρίτο δίσκο.
  3. Αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί πολύ καλά και κόβουμε σε κομμάτια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ