ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κέικ εσπεριδοειδών

Μία συνταγή από το περιοδικό Μίξερ

Στέλιος Παρλιάρος
Στέλιος Παρλιάρος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνταγή για κέικ εσπεριδοειδών από τον Στέλιο Παρλιάρο
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης

To ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος, εμπνέεται από το αυγό, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για κέικ εσπεριδοειδών. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.

Συνταγή για κέικ εσπεριδοειδών από τον Στέλιο Παρλιάρο

Συνταγή για κέικ εσπεριδοειδών από τον Στέλιο Παρλιάρο
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
Υλικά για 12 άτομα:
  • 12 κρόκοι αυγού
  • 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 320 γρ. αλεύρι
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 36 % Arla
  • 120 γρ. βούτυρο Lurpak λιωμένο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι και από 1 λεμόνι
  • Easy
  • 70
  • 12 Μερίδες
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ απλά ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τους κρόκους και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα.
  3. Προσθέτουμε τα ξύσματα και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε πάλι.
  4. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά μια φόρμα κέικ χωρητικότητας δύο λίτρων.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150οC για μία ώρα.
  6. Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ