- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
To ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος, εμπνέεται από το αυγό, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για γαλακτομπούρεκο. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Συνταγή για γαλακτομπούρεκο από τον Στέλιο Παρλιάρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την κρέμα:
- Ρίχνουμε το γάλα και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουερ και τους κρόκους.
- Μόλις το γάλα πλησιάσει σε σημείο βρασμού, αδειάζουμε το 1/3 στο μπολ με τα αυγά και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το μίγμα στο γάλα της κατσαρόλας και ανακατεύουμε καλά έως ότου δέσει η κρέμα.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε ώστε να λιώσει και τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το αλάτι.
Για τη σύνθεση:
- Σε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 5-6 εκ. τοποθετούμε 5 φύλλα σταυρωτά, τα οποία έχουμε βουτυρώσει πολύ καλά.
- Τοποθετούμε άλλο ένα στο κέντρο το οποίο έχουμε τσαλακώσει.
- Αδειάζουμε την κρέμα ζεστή και διπλώνουμε τα φύλλα που εξέχουν προς τα μέσα βουτυρώνοντάς τα ενδιάμεσα.
- Τσαλακώνουμε άλλα δύο φύλλα τα οποία τοποθετούμε στην επιφάνεια και τα βουτυρώνουμε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 50-60 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
Για το σιρόπι:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη και την τοποθετούμε στη φωτιά. Αφού φτάσει στο σημείο βρασμού, συνεχίζουμε το βράσιμο για 2 λεπτά ακόμη. Σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό με το ζεστό σιρόπι.