ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μαρμελάδα από γάλα και βανίλια

Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ με τον Στέλιο Παρλιάρο

Στέλιος Παρλιάρος
Στέλιος Παρλιάρος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαρμελάδα από γάλα και βανίλια
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης

Το περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος θα είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από τη βανίλια, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για μαρμελάδα από γάλα και βανίλια. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.

Συνταγή για μαρμελάδα από γάλα και βανίλια

Μαρμελάδα από γάλα και βανίλια
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
Υλικά για 1 κιλό μαρμελάδας:
  • 1 κιλό γάλα
  • 500 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 λοβό βανίλιας
  • 100 γρ. γλυκόζη
  • Easy
  • 65
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανοίγουμε τον λοβό της βανίλιας κάθετα με ένα μαχαίρι και αφαιρούμε τους σπόρους της. Τους βάζουμε στο γάλα, ανακατεύουμε με μπλέντερ χειρός και σουρώνουμε.
  2. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα, με τη ζάχαρη και τη γλυκόζη. Το βράζουμε για 1 ώρα περίπου, ανακατεύοντας σταδιακά, σε πολύ χαμηλή φωτιά.
  3. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα, κλείνοντάς τα ερμητικά.

ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΑ ΒΑΖΑ

  1. Πλένουμε πολύ καλά τα βάζα με ζεστό νερό, τα τοποθετούμε ανάποδα επάνω σε μία πετσέτα που έχουμε απλώσει σε ένα ταψί, και τα βάζουμε στον φούρνο στους 100°C για 15 λεπτά.
  2. Γεμίζουμε τα βάζα μέχρι επάνω με το γλυκό όταν και τα δύο είναι ακόμη ζεστά. Τα κλείνουμε αμέσως ερμητικά και τα γυρίζουμε ανάποδα – δηλαδή το καπάκι του βάζου να είναι προς τα κάτω. Τα αφήνουμε έτσι έως ότου κρυώσουν. Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνουμε πολύ καλή κονσερβοποίηση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ