ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο

Σκέτο ή με παγωτό είναι απλώς υπέροχο!

mama5_1.jpg
Εύα Παρακεντάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο

Ένα από τα πιο αγαπημένα μου γλυκά... Σκέτο ή με παγωτό, πάνω από cheese cake ή μία κουταλιά σε ένα ποτήρι παγωμένο νερό με πολλά παγάκια σαν δροσιστικό ρόφημα, το τριαντάφυλλο είναι το γλυκό του κουταλιού που λατρεύουν τα αιθέρια πλάσματα!

Γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο
  • 200 γρ. ροδοπέταλα (εκατοντάφυλλα ροζ)
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. νερό
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • Easy
  • 90
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια
  • ελληνική κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ξεπλένουμε τα ροδοπέταλα και τα βάζουμε να στεγνώσουν πάνω σε μία πετσέτα.
  2. Τοποθετούμε τη ζάχαρη και τα πέταλα σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε απαλά. Τα αφήνουμε τουλάχιστον μία ώρα γιατί η ζάχαρη έχει την ιδιότητα να τα μαλακώνει.
  3. Βάζουμε το νερό σε μία κατσαρόλα και αφού βράσει ρίχνουμε τα πέταλα με τη ζάχαρη.
  4. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και αφού πάρουν όλα μαζί βρασμό, χαμηλώνουμε την φωτιά στο μισό και συνεχίζουμε να προσέχουμε το γλυκό μας.
  5. Μετά από 20 λεπτά περίπου το γλυκό έχει αρχίσει να δένει. Τότε ρίχνουμε τον χυμό από το μισό λεμόνι, αφήνουμε 5 λεπτάκια ακόμη και σβήνουμε.
  6. Τοποθετούμε το γλυκό μας όταν κρυώσει σε αποστειρωμένο βαζάκι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ