ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κέικ μαρμπρέ

Το αγαπημένο της μαμάς

Ελένη Ψυχούλη
Ελένη Ψυχούλη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κέικ μαρμπρέ

'Οσα κέικ και να εφευρεθούν, πάντα θα επιστρέφουμε με νοσταλγία σε ένα εντυπωσιακό, ριγέ, μαρμπρέ της μαμάς.

Κέικ μαρμπρέ
Υλικά για 8-10 άτομα:

Για το κέικ:

  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 4 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. γάλα
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 30 γρ. κακάο κοσκινισμένο και μια επιπλέον κ.σ. γάλα
  • 1 κ.γ. κανέλα

 

Για το γλάσο:

  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • Easy
  • 90
  • 10 Μερίδες
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάμε στο μίξερ ή με μίξερ χειρός, το βούτυρο με τη ζάχαρη, να γίνουν κρέμα.
  2. Προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα και ένα-ένα τα αβγά, χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, εναλλάξ με τα 200 γρ. των υγρών υλικών, ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  4. Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 μπολ, κρατάμε το ένα ως έχει και στο άλλο, προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, το κακάο, την κανέλα και ανακατεύουμε απαλά, με σπάτουλα σιλικόνης.
  5. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κέικ με την τρύπα στη μέση Βάζουμε κουταλιές που να μην ενώνονται μεταξύ τους, σε όλο τον πάτο της φόρμας, με το ένα μείγμα. Γεμίζουμε τα κενά με κουταλιές από το άλλο μείγμα. Στη δεύτερη στρώση, συνεχίζουμε το ίδιο, βάζοντας κουταλιές βανίλιας εκεί που αποκάτω έχει σοκολάτες. Συνεχίζουμε σε στρώσεις, μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς, για 50 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι που θα το δοκιμάσουμε.
  7. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.
  8. Για το γλάσο, ζεσταίνουμε καλά την κρέμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Περιχύνουμε το κέικ, μόλις κρυώσει το γλάσο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ