ΣΥΝΤΑΓΕΣ

French Toast, γεμιστό με Nutella

Μία συνταγή για ζαχαρένια πρωινά

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
French Toast

Στο πιάτο σου βρίσκεται μία βουτυράτη φέτα brioche. Την κόβεις στη μέση και ξεχειλίζει καυτή η σοκολάτα. Αυτό το Σαββατοκύριακο, λέω να καλέσεις φίλους σπίτι και να τους φτιάξεις αυτή τη θεϊκή συνταγή για French Toast, γεμιστά με Nutella. Ή πάλι, μπορείς να την κρατήσεις για τον εαυτό σου μόνο…

Υλικά για 8 άτομα:
  • ½ συν 3 κουταλιές της σούπας φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κ. σ. συν ½ κ. γλ. κανέλα σκόνη
  • 2 κρόκοι από δύο μεγάλα αυγά
  • 1 μεγάλο αυγό
  • ½ φλιτζάνι γάλα, πλήρες
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • Ελάχιστο αλάτι
  • 8 παχιές φέτες ψωμί brioche
  • ½ φλιτζάνι Nutella
  • 2-4 κ.σ. βούτυρο
  • Easy
  • 30
  • 8 Μερίδες
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια
  • γαλλική κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο ρίχνουμε το ½ φλιτζάνι ζάχαρη και τις δύο κουταλιές σούπας κανέλα και αναμειγνύουμε τα δύο υλικά.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τις υπόλοιπες 3 κ.σ. ζάχαρη και το μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα, μαζί με τους κρόκους, το αυγό, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Παίρνουμε μία φέτα brioche και, με τη βοήθεια ενός μαχαιριού, ανοίγουμε μία μικρή «τσέπη» στο πλάι του ψωμιού, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα μικρό «φακελάκι». Εδώ θα «κρύψουμε» μία γεμάτη κουταλιά της σούπας Nutella.
  4. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε 1 κ.σ. βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία. Στο εντωμεταξύ, μουλιάζουμε τις φέτες brioche στο μείγμα με τα αυγά και το γάλα. Αφήνουμε κάθε φέτα να μουλιάσει για 15 δευτερόλεπτα, από κάθε πλευρά.
  5. Μόλις λιώσει το βούτυρο, τοποθετούμε μια-δυο φέτες στο τηγάνι και τηγανίζουμε μέχρι να χρυσαφίσουν, 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Έπειτα, βουτάμε τις φέτες κατευθείαν από το τηγάνι στο πιάτο με τη ζάχαρη και την κανέλα, φροντίζοντας να καλυφθούν με το μείγμα και οι δύο πλευρές. Μεταφέρουμε στο πιάτο σερβιρίσματος και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τις υπόλοιπες φέτες, προσθέτοντας 1 κ.σ. βούτυρο στο τηγάνι, πριν από κάθε παρτίδα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ