- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Με αυτό το ρυζόγαλο μεγάλωσα εγώ και τα παιδιά μου, αφού είναι συνταγή της μαμάς μου! Είναι το πιο κρεμώδες και αφράτο όλου του κόσμου και γλυκό θαλπωρής για την ψυχή μου. Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε…
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει . Με το που βράσει, προσθέτουμε το ρύζι και χαμηλώνουμε τη φωτιά μας στη μέση.
- Βράζουμε το ρύζι μέχρι να γίνει απόλυτα μαλακό και χυλωμένο. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε νερό κατά το βρασμό.
- Όταν το ρύζι μας είναι έτοιμο, προσθέτουμε 800 ml γάλα, τη ζάχαρη, τις βανιλίνες και τέλος το ζαχαρούχο. Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε όλα τα υλικά μαζί ανακατεύοντας συνεχώς.
- Όταν το μείγμα ζεσταθεί, και λίγο πριν τον βρασμό, ανακατεύουμε στα 200 ml τον ανθό αραβοσίτου και αφού διαλυθεί, τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε έως ότου πήξει ( όταν αρχίσει να κάνει κρατήρες από φουσκάλες είναι έτοιμο).
- Σερβίρουμε σε μπολ ή πιάτα και πασπαλίζουμε με κανέλα.