Εύα Παρακεντάκη
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τι κάνει αυτό το cheesecake κρητικό; Μα φυσικά η πλούσια κρέμα του που φτιάχνεται με γλυκιά μυζήθρα! Περιχύστε πάνω από αυτή τη βελούδινη κρέμα μια υπέροχη σάλτσα που θα φτιάξετε με σπιτική κομπόστα κεράσι και στην πρώτη μπουκιά θα καταλάβετε γιατί αυτό είναι ένα από τα καλύτερα cheesecake που θα φάτε σε αυτή τη ζωή…
Συνταγή για κρητικό cheesecake
Εύκολη συνταγή για κρητικό cheesecake με γλυκιά μυζήθρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η βάση
- Αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να τα κάνουμε σκόνη.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και δουλεύουμε με τα χέρια μέχρι να έχουμε ένα ψιχουλιαστό αποτέλεσμα.
- Σε φόρμα βουτυρωμένη στρώνουμε το μείγμα μπισκότου και το πατάμε με ένα ποτήρι μέχρι να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του.
- Ψήνουμε το μπισκότο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10΄. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Η κρέμα
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε μία ελαφριά σαντιγί.
- Βάζουμε το ξύσμα και τη γλυκιά μυζήθρα και ενώνουμε με μία μαρίζ με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
- Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο μπισκότο και τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο για 2 μέχρι ώρες να παγώσει.
Η σάλτσα κεράσι
- Στραγγίζουμε τα κεράσια από τον ζωμό της κομπόστας.
- Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το χυμό τους ,την άχνη και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα ώσπου να δέσει.
- Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε τα στραγγισμένα κεράσια.
- Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει και στην συνέχεια την απλώνουμε στο παγωμένο τσιζκέικ.
- Παγώνουμε στο ψυγείο για περίπου 60΄.
*Βρείτε τη συνταγή για κομπόστα κεράσι εδώ.