ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κεράσι κομπόστα με την πιο εύκολη συνταγή

Καλοκαιρινά, δροσερά, ακαταμάχητα, ένα γλυκό που θα λατρέψουν όλοι

mama5_1.jpg
Εύα Παρακεντάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κεράσια

Κεράσι κομπόστα, αυτή η μανία μου να κλείνω το καλοκαίρι σε βαζάκια με οδήγησε και σε αυτή την διαδικασία! Λατρεύω τα κεράσια, τώρα είναι η εποχή τους,  και θέλω να τα απολαμβάνω στα γλυκά μου όσο περισσότερο μπορώ! Τα ψώνια λιγοστά…

Κεράσι κομπόστα

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό κεράσια καθαρισμένα
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 500 ml νερό
  • Easy
  • Summer
  • Γλυκά - Επιδόρπια
  • Κομπόστα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε τα κοτσάνια και τα κουκούτσια από τα κεράσια με το ειδικό εργαλείο ή με φουρκέτα, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε.
  2. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό και την ζάχαρη να βράσουν για 4 λεπτά και προσθέτουμε τα κεράσια μας. Τα βράζουμε μόνο για άλλα 4 λεπτά.
  3. Φυλάσσουμε την κομπόστα σε αποστειρωμένα βάζα για δύο μήνες στο ψυγείο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ