ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα πιο εύκολα Πασχαλινά κουλουράκια
Τα Πασχαλινά κουλουράκια δεν είναι γλύκισμα, είναι ανάμνηση!
Εύα Παρακεντάκη
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ποιος δεν θυμάται εκείνες τις μέρες λίγο πριν το Πάσχα που η κουζίνα του σπιτιού μοσχοβολούσε από τα Πασχαλινά κουλουράκια που έψηνε η μαμά; Τα Πασχαλινά κουλουράκια δεν είναι γλύκισμα, είναι ανάμνηση! Η συνταγή τους είναι πολύ εύκολη, αλλά και μια ωραία ευκαιρία να μπείτε στην κουζίνα με τα δικά σας παιδιά. Καλό Πάσχα!
Η πιο εύκολη συνταγή για Πασχαλινά κουλουράκια
Πασχαλινά κουλουράκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αφρατεύουμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και αφού λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο καθώς και το μπέικιν και τις βανίλιες.
- Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ζυμαράκι το οποίο είναι αφράτο και δεν κολλάει.
- Πλάθουμε βαρκάκια, πλεξουδάκια ή ό,τι άλλο σχέδιο μας αρέσει.
- Τα περνάμε με αυγό για να τους δώσουμε χρώμα και γυαλάδα.
- Ψήνουμε στους 170°C για 12-15 λεπτά.