ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Κολασμένο κέικ μπανάνας με κομμάτια σοκολάτας
Ο πιο γλυκός τρόπος να αξιοποιήσεις τις ώριμες μπανάνες
Sweetly / Ιωάννα Σταμούλου
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπανάνες βρίσκουμε όλο το χρόνο και παντού. Όμως τώρα το καλοκαίρι οι άτιμες μαυρίζουν στη φρουτιέρα και μαλακώνουν γρήγορα. Τόσο το καλύτερο, γιατί έχουμε να φτιάξουμε μαζί τους λαχταριστό κέικ! Το συγκεκριμένο είναι τόσο κολασμένο που σας συνιστώ να το φτιάξετε μόνο όταν θα έχετε μια μεγάλη παρέα να το μοιραστείτε. Μέχρι να καταφτάσουν οι ενισχύσεις, μην δοκιμάσετε να το κόψετε, σας προειδοποιώ. Άνθρωποι είμαστε…
Συνταγή για κέικ μπανάνας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Λαδώνουμε το ταψάκι μας και τοποθετούμε μέσα τις κομμένες μπανάνες με την κοίλη πλευρά από πάνω και την κομμένη από κάτω. Ραντίζουμε με λίγο από το λάδι, πασπαλίζουμε με 25γρ. από τη ζάχαρη και ψήνουμε για 5 λεπτά περίπου.
- Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη ζύμη του κέικ: Μέσα σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα την υπόλοιπη ζάχαρη με τα αβγά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν. Ανακατεύουμε μέσα το αραβοσιτέλαιο.
- Σε ξεχωριστό μπολ πολτοποιούμε τις μπανάνες με την πρέσα για τις πατάτες ή με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε τον πουρέ της μπανάνας στο μείγμα με τα αβγά και ανακατεύουμε με το σύρμα. Σταματάμε το ανακάτεμα και παίρνουμε στο χέρι μας μια σπάτουλα. Προσθέτουμε το αλεύρι, τις νιφάδες βρώμης, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
- Βγάζουμε το ταψάκι από τον φούρνο προσεκτικά και αδειάζουμε μέσα το μείγμα του κέικ. Τοποθετούμε τα κομμάτια της σοκολάτας όρθια σε διάφορα σημεία της ζύμης, όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται, έτσι ώστε να βυθιστούν αργά και ψήνουμε το κέικ για 30 λεπτά ακόμη.
- Ξεφουρνίζουμε κι αφού κρυώσει λίγο το κέικ, το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος και το αφήνουμε να κρυώσει πριν κόψουμε κομμάτια και σερβίρουμε.