ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το πιο σοκολατένιο κέικ

Υγρό, μαλακό και αφόρητα σοκολατένιο

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
keik-anoigma.jpg
Υλικά συνταγής
  • 240γρ. κουβερτούρα (κατά προτίμηση 70% κακάο), σπασμένη σε κομμάτια
  • 380γρ. ζάχαρη
  • 250γρ. βούτυρο
  • 1 ¼ φλιτζάνια γάλα
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 45γρ. κακάο σε σκόνη
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ. σ. καφέ (προαιρετικά)
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 250γρ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
  • Easy
  • €€
  • 90
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ.
  2. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το μισό γάλα και την κουβερτούρα και τα αφήνουμε να λιώσουν ανακατεύόντας συνεχώς, σε μέτρια ένταση.
  3. Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το λάδι και το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε καλά.
  4. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  5. Έπειτα προσθέτουμε το κακάο, το μπέικινγκ πάουντερ, το αλεύρι και τον καφέ. Ανακατεύουμε καλά.
  6. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά.
  7. Aπομακρύνουμε το κέικ από το φούρνο, το βγάζουμε από τη φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει.
  8. Ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας σε ένα μπολ.
  9. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια ένταση, χωρίς να την αφήσουμε όμως να βράσει.
  10. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τις σταγόνες σοκολάτας.
  11. Καλύπτουμε το μπολ με ένα πιάτο και το αφήνουμε για 5 λεπτά. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά τη σοκολάτα και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 45λεπτά-1 ώρα.
  12. Έπειτα, καλύπτουμε όλο το κέικ με τη σοκολάτα…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ