- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το μισό γάλα και την κουβερτούρα και τα αφήνουμε να λιώσουν ανακατεύόντας συνεχώς, σε μέτρια ένταση.
- Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το λάδι και το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Έπειτα προσθέτουμε το κακάο, το μπέικινγκ πάουντερ, το αλεύρι και τον καφέ. Ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά.
- Aπομακρύνουμε το κέικ από το φούρνο, το βγάζουμε από τη φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας σε ένα μπολ.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια ένταση, χωρίς να την αφήσουμε όμως να βράσει.
- Απομακρύνουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τις σταγόνες σοκολάτας.
- Καλύπτουμε το μπολ με ένα πιάτο και το αφήνουμε για 5 λεπτά. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά τη σοκολάτα και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 45λεπτά-1 ώρα.
- Έπειτα, καλύπτουμε όλο το κέικ με τη σοκολάτα…