Cosmic Telegram

Stardust 530

Δίδυμε, επανέρχεσαι με γκάζια!

Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 530
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Η επιστροφή του Ερμή σε ορθή πορεία (12/6) στους Διδύμους, όπου βρίσκεται και ο Άρης, παύει να δημιουργεί εμπόδια στην επικοινωνία και μειώνει αισθητά όλες αυτές τις καθημερινές αναποδιές που όλες μαζί δημιουργούν νεύρα και κακή διάθεση σαν να πέφτει ο ουρανός στο κεφάλι σου. Βεβαίως χρειάζεται να έχεις κατά νου ότι πολλές φορές μέσα στη ρουτίνα της καθημερινότητας αφήνουμε/αφήνεις παράπονα, γκρίνιες και διαφορές να περνάνε χωρίς να τους δίνουμε σημασία, και τότε μεγεθύνονται μέχρι που έρχεται η στιγμή που δημιουργούν ρήγματα και εντάσεις με φίλους, συνεργάτες, δικούς σου ανθρώπους, οικογένεια. Άκου προσεκτικά τι σου λένε και μη βιάζεσαι να κλείσεις συζητήσεις που σου φαίνονται δυσάρεστες. Κατά τα άλλα, ο Δίας και η Αφροδίτη στον Λέοντα είναι χαρά ζωής. Σημασία έχει η διασκέδαση, ο έρωτας, η δημιουργικότητα, τα παιδιά, τα πάρα κάτω βήματά σου – με όποια σειρά θέλεις. Σημασία έχει να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου, την καρδιά σου και τους στόχους σου.


Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Γεννήθηκες Ταύρος και αργά ή γρήγορα χρειάζεται να απαντήσεις σε κάποιες ζωτικές ερωτήσεις με πρώτη «να είσαι ή να έχεις;». Και μετά: «Η αξία σου εξαρτάται από την άδεια ή γεμάτη τσέπη σου;». Η αυτοπεποίθησή σου ταυτίζεται με όσα έχεις ή δεν έχεις αποκτήσει; Έχεις, άρα είσαι κάποιος. Δεν έχεις, άρα είσαι ο κανένας; Είσαι το μηνιαίο χαρτί των αποδοχών σου, τα έπιπλά σου, το αυτοκίνητό σου; Αν οι απαντήσεις σου είναι σε όλα «ναι», τότε πρόκειται για μία περίοδο που μπορεί να σε οδηγήσει σε συγκρούσεις με τους άλλους με αφορμή οικονομικά θέματα. Ή η επιθυμία να αποκτήσεις πράγματα γίνεται τόσο έντονη που καταλήγεις να αγοράζεις παρορμητικά είτε πράγματα που δεν χρειάζεσαι είτε για να επιδειχτείς χωρίς να υπολογίσεις το κόστος τους. Αν δεν ταυτίζεσαι με την υλική πλευρά των πραγμάτων, έχεις μία ευκαιρία να προσθέσεις προσόντα και δεξιότητες στο επαγγελματικό βιογραφικό σου που αργότερα θα εξαργυρώσεις. Και κάτι τελευταίο... Αν θεωρείς τους ανθρώπους κτήσεις σου, υπάρχει περίπτωση να φύγουν για κάποιον άλλο που θα τους «αγοράσει» σε καλύτερη τιμή.


Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Με τον κυβερνήτη σου, Ερμή, σε ορθή πορεία πια (από τις 12/6) ξαναμπαίνεις στην πρίζα κι αρχίζει η επαναφόρτιση. Με τον Άρη επίσης στο ζώδιό σου και την Αφροδίτη στον Λέοντα, σε ένα επικοινωνιακό σημείο του ηλιακού σου χάρτη, ο δυναμισμός, η ενέργεια και η διάθεση φτάνουν σε 100% πληρότητα. Φυσικά μπορείς να τρέξεις τις δουλειές σου περισσότερο άνετα ή να δημιουργήσεις επαφές, να συναντηθείς με όσο περισσότερους θέλεις, να δρομολογήσεις, να κυνηγήσεις στόχους κ.λπ. Επειδή τελευταία καταπιέστηκες επικοινωνιακά, πρόσεξε τον τόνο σου όταν μιλάς, άκου τι σου λένε οι άλλοι και μην ξεχνάς το πόδι σου στο γκάζι όταν οδηγείς.


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Η ενδοσκόπηση συνεχίζεται πιθανότατα και ίσως σκέφτεσαι τι σε πλήγωσε στο παρελθόν, τι συνεχίζει να σε πληγώνει και σήμερα ή πώς να αλλάξεις τις συναισθηματικές σου αντιδράσεις – όχι για χάρη των άλλων αλλά για χάρη του εαυτού σου που, όταν πληγώνεται, κάθεται πάνω από την πληγή για πολύ καιρό. Πρόσεξε τους ανθρώπους από το περιβάλλον της εργασίας σου και τι μπορεί να κάνουν πίσω από την πλάτη σου – βολιδοσκόπησε τις πραγματικές προθέσεις τους, κάνε καλά τη δουλειά σου και μην αναμειγνύεσαι σε κουτσομπολιά του διαδρόμου. Ακόμα: ΜΗΝ προσπαθείς να λύσεις τα προβλήματα με υποκατάστατα – ούτε με μισόκιλα παγωτού, αλκοόλ, επιθέσεις στο ψυγείο, επιθέσεις σε μαγαζιά για να ψωνίσεις ως θεραπεία. Βοήθησε όπου μπορείς και κάνε μία προσπάθεια να πεις σε όσους σε ενδιαφέρουν τι θέλεις ή τι σε πειράζει – μην τους αφήνεις να μαντεύουν. Α… Κι αν έχεις κάτι που αξίζει να πουλήσεις, πούλα το, διαφήμισέ το, δείξε το, ανακοίνωσέ το, κυκλοφόρησέ το.


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Όταν οι Δίδυμοι είναι ενεργοποιημένοι από πλανήτες σαν τον Ερμή και τον Άρη, ίσως νιώθεις σαν βάρκα κόντρα στον άνεμο – «εμείς γι’ αλλού κινήσαμε κι αλλού η ζωή μάς πάει». Μην πεις ότι δεν έχει περάσει από το μυαλό σου η σκέψη ότι δεν θέλεις να δεσμευτείς με οτιδήποτε ή με οποιονδήποτε, γιατί στην επόμενη γωνία σε περιμένει κάτι καλύτερο ή κάποιος/α καλύτερος/η. Τέτοιες σκέψεις είναι πιθανόν αυτή την περίοδο να γίνουν συχνότερες, όπως και η ανάγκη να επαναπροσδιορίσεις τους επαγγελματικούς και προσωπικούς σου στόχους. Πριν από τις τελικές αποφάσεις μπορεί να υπάρξει ένα διάστημα ρευστότητας και το κύμα θα σε παρασέρνει μέχρι να πατήσεις σταθερή γη. ΔΕΝ υπάρχει τίποτα ανησυχητικό σε αυτό το ενδεχόμενο, εφόσον ανεβαίνουν η καλή διάθεση, η αισιοδοξία, οι προοπτικές. Και μαζί όνειρα, παρέες, ερωτική διάθεση, καλά νέα. Διασκέδασε και, αν μερικές φορές δεν ξέρεις πού ακριβώς πηγαίνεις, δεν πειράζει.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Οι σχέσεις είναι πάντα θέμα για σένα – οποιεσδήποτε σχέσεις. Και οι ερωτικές, είτε υπάρχουν είτε δεν υπάρχουν, έχουν κεντρικό ρόλο στη ζωή σου. Οι σχέσεις, λοιπόν, συνεχίζουν να σε μπερδεύουν, να σε απογειώνουν, να σε τρελαίνουν, να σε απελπίζουν. Καιρός, όμως, για μεγαλύτερη κοινωνικότητα. Από τις 12/6, που ο κυβερνήτης σου Ερμής γυρίζει σε ορθή πορεία στους Διδύμους (στους οποίους βρίσκεται και ο Άρης), δεν έχεις πια κανένα λόγο να μένεις σπίτι κοιτάζοντας το ταβάνι, απανωτά επεισόδια από σειρές ή να δηλώνεις ακεφιά στις προτάσεις για έξω. Καιρός και για εξελίξεις στην επαγγελματική αρένα. Εντάξει, η επαγγελματική ζωή δεν είναι ακριβώς το γλυκό καταφύγιο που ονειρεύεσαι, αλλά μοιάζει με το λεωφορείο που κάνει το γύρο στα αξιοθέατα που περιέχουν υπερφίαλους ανταγωνιστές, ξινούς πελάτες και αφόρητα αφεντικά ή συναδέλφους, αόρατες μπανανόφλουδες αλλά και αστραφτερά καρότα. Στόχος σου είναι να αποδείξεις ότι είσαι ένας ταλαντούχος και υποσχόμενος επαγγελματίας, να αναγνωριστείς και να ανέβεις ένα σκαλί χωρίς να προκαλέσεις τους γύρω σου. Θυμήσου ότι ο Άρης είναι ο θεός του πολέμου και στον πόλεμο κερδίζει ο πιο ψύχραιμος.


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Η επιστροφή του Ερμή σε ορθή πορεία στους Διδύμους (12/6), στους οποίους συνεχίζει να βρίσκεται και ο Άρης, δίνει ξανά ώθηση στα πράγματα, τα ξεμπλέκει, ομαλοποιεί πρακτικά την επικοινωνία, η ζωή επανέρχεται σε έντονους αλλά βατούς ρυθμούς και κυρίως ο εκνευρισμός και η ανησυχία εξατμίζονται. Αν και είναι υπερβολή να σου πει κάποιος ότι όλα τα προβλήματά σου θα εξαφανιστούν, μπορεί να σου πει άνετα ότι το ηθικό σου αναπτερώνεται. Αποκτάς ξανά τον έλεγχο της ζωής σου και μπορείς να δεις τη μεγάλη εικόνα και όχι τις αποκαρδιωτικές λεπτομέρειες στις οποίες επέμενες πριν μαζοχιστικά. Ο κόσμος είναι πάλι απλός. Έχει δηλαδή σχέσεις που σε ενδιαφέρουν, φίλους που σε στηρίζουν, μια δύο ευκαιρίες επαγγελματικές –που καλό είναι να μην τις αφήσεις να περάσουν–, ίσως ένα ταξίδι ή μία μετακίνηση, νέα από το εξωτερικό, ενδιαφέρον για το εξωτερικό κι έναν έρωτα πιθανόν που προσπαθείς να πιάσεις αλλά μοιάζει με κινούμενο στόχο που όλο διαφεύγει.


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Με τον Άρη στους Διδύμους, μιλάμε εδώ και κάμποσες εβδομάδες για επιθυμίες που ζητούν άμεση ικανοποίηση, για συναισθηματικές ανάγκες που βράζουν, για διάθεση να έρθεις πιο κοντά σε αυτούς που αγαπάς, για πόθο και λαγνεία, για σεξ και χρήμα. Όλα αυτά μοιάζουν σαν πορνό έκδοση Άρλεκιν, αλλά για έναν Σκορπιό μπορούν να αποτελούν καθημερινότητα ή, εν πάση περιπτώσει αποτελούν την πραγματικότητα αυτής της περιόδου. Η ανάδρομη κίνηση του Ερμή –επίσης στους Διδύμους– δυσκόλεψε με οικονομικές ανακατωσούρες τις δοσοληψίες, με προβλήματα ρευστότητας, με συναισθηματικό ασανσέρ προς και από τους ανθρώπους που σε ενδιαφέρουν, με αισθηματικό αποσυντονισμό. Όμως, τώρα που ο Ερμής γυρίζει σε ορθή πορεία (12/6), πάμε πάλι: 1) οι σεξουαλικές σου επιθυμίες μπορούν να κλονίσουν την οικογενειακή ασφάλεια, αν διοχετευθούν εκτός σπιτιού, αλλά ταυτόχρονα ανεβάζουν τον πυρετό της δημιουργικότητας. 2) Χρήμα makes the world go round. Θα ήταν καλό να κοιτάξεις πώς μπορείς να αυξήσεις το εισόδημά σου ή να μιλήσεις για οικονομικές συνεργασίες/συνεταρισμούς/συμμαχίες. 3) Όταν η αγάπη έρχεται, το σεξ έχει φύγει;


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Ε, καλά. Όσο υπάρχουν άνθρωποι, θα υπάρχουν και προβλήματα σχέσεων. Κανείς δεν γλιτώνει από αυτά. Ούτε ένας Τοξότης. Οπότε θα χρειαστεί πιθανόν να εξομαλύνεις κάποια προβλήματα σχέσεων και, αφού ως γνωστόν αντιμετωπίζεις μετωπικά οποιοδήποτε κόμπο, δεν θα διστάσεις –αν χρειαστεί– να συγκρουστείς με όποιον έχεις θέματα – προσπάθησε να εξαντλήσεις πριν όλα τα μέσα συνεννόησης, αν η σχέση δεν έχει φτάσει στο σημείο χωρίς επιστροφή. Μπορείς, επίσης, χωρίς αντιπαραθέσεις να επικοινωνήσεις στα ίσα και να βρεις τη χρυσή τομή σε θέματα επαγγελματικά, συνεργασιών, να συσφίξεις τις επαγγελματικές σου σχέσεις ή να τις βάλεις σε νέα τροχιά. Αν δεν υπάρχουν τριβές πουθενά, είναι εποχή που μπορεί να αυξηθεί η κοινωνικότητά σου, οι έξοδοι με παρέες, η επιθυμία να γνωρίσεις καινούργιους ανθρώπους, αν είσαι μόνος/η, και να ενδιαφερθείς ή να ενδιαφερθεί κάποιος/α για σένα. Ο κόσμος είναι η αυλή σου αυτό το διάστημα.


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Ανήκεις στα ζώδια της γης. Τι γίνεται όταν δύο σημαντικοί προσωπικοί πλανήτες, όπως ο Ερμής και ο Άρης, διελαύνουν στους Διδύμους που είναι ζώδιο του αέρα; Θα μπορούσε να λειτουργήσει επάνω σου σαν φρέσκο αεράκι, να σε αναζωογονήσει, να ακονίσει τις επικοινωνιακές σου δυνατότητες, να ανοίξει ένα παράθυρο στη φαντασία και τις ιδέες. Μια χαρά μέχρι εδώ – μπορείς να συναναστραφείς, να γελάσεις, να διασκεδάσεις, να μιλήσεις για έρωτα ή για δουλειές. Όμως, ο αέρας δεν προσφέρει κάτι χειροπιαστό ή απτό – πολλά λόγια, πολλές ιδέες, λίγη πράξη. Αυτό ενοχλεί τη γη, όπως ο αέρας ενοχλείται από τους αργούς ρυθμούς της γης και την εμμονή της στην πρακτικότητα. Έτσι, ο Αιγόκερως βραχυκυκλώνει στο «πολύ λάδι και τηγανίτα τίποτα» του αέρα, ενώ μπορεί να διεκπεραιώσει οτιδήποτε – όσο κουραστικό και επίπονο κι αν είναι. Από αυτή την πλευρά, η ρουτίνα της δουλειάς, η πρακτική πλευρά της ζωής με τις ουρές στα ταμεία και τους λογαριασμούς, η φροντίδα του σώματος και της υγείας, η πλήξη των καθημερινών σχέσεων, δεν σε ενοχλούν καθόλου. Σε ενοχλεί, όμως, όταν οι άλλοι μιλάνε χωρίς να εννοούν αυτά που λένε και χωρίς να υπερασπίζονται τη σχέση ή τις κοινές προσπάθειες.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Tο πλανητικό σκηνικό αλλάζει. Ο Eρμής γυρίζει σε ορθή πορεία (12/6) στους Διδύμους –που βρίσκεται και ο Άρης– και η προσοχή στρέφεται χωρίς εμπόδια στη ζωή και τις απολαύσεις της. Συνειδητοποιείς ότι είναι καλοκαίρι, ο πυρετός στο αίμα ανεβαίνει και ο πόθος ανήμερος ζητάει και απαιτεί. Ναι, είσαι αισιόδοξος ξανά, όλα τα υπέροχα μπορούν να συμβούν, το σύμπαν κληρώνει κάθε μέρα καρδιές, όνειρα, έρωτες, στόχους, αυτοπεποίθηση, μέλλον. Τζογάρισε και μη φοβάσαι να δώσεις και να πάρεις. Και στο κάτω κάτω, μέσα σε δύσκολες εποχές ο έρωτας και η χαρά είναι αντίδοτα. Μέσα στις δυσκολίες ανθίζουν οι ελπίδες, η επιθυμία για ένα καλύτερο αύριο, η επιθυμία να αγαπήσεις και να αγαπηθείς, να γίνεις ένα με το αντικείμενο του πόθου σου. Λαμβάνοντας υπόψη και την Αφροδίτη με τον Δία στο Λέοντα που μιλάνε για επαγγελματικές ευκαιρίες και μία σχέση που θα εμφανιστεί ή που ανθίζει ήδη, αντιλαμβάνεσαι ότι ξημερώνει μία καλύτερη μέρα – αν δεν ξημέρωσε ήδη.


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Όταν η ανησυχία, τα εμπόδια και οι ευθύνες βαραίνουν τους ώμους σου σαν να βαστάζεις ολόκληρη τη γη, φυσικά και δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσεις αυτή την εμπειρία σαν μία υπέροχη ευκαιρία που σου προσφέρει ωριμότητα, τη δυνατότητα να συμπεριφερθείς σαν ενήλικας ή και το δρόμο για να φτάσεις στην επιτυχία. Οι πλανήτες στους Διδύμους προσπαθούν να μεταμορφώσουν τον οποιοδήποτε σε πατέρα σου. Αυτό τις περισσότερες φορές είναι δυσάρεστο γιατί σε ξαναφέρνει στη θέση ενός μικρού φοβισμένου παιδιού που εξαρτάται από τους μεγάλους. Η ανεξαρτησία μερικές φορές απαιτεί αποχωρισμούς που κανείς δεν αμφιβάλλει ότι είναι επώδυνοι. Παρόλα αυτά, με την Αφροδίτη και τον Δία στον Λέοντα, η καθημερινότητά σου ρέει, οι εργασιακές ευκαιρίες αυξάνονται και υπάρχουν άνθρωποι που ευχαρίστως θα σε στήριζαν συναισθηματικά ή και πρακτικά, αν τους το ζητούσες.


*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου