Cosmic Telegram

Τα Ζώδια της Δευτέρας 15.04.2024

Κάπως ήσυχος είσαι σήμερα, Λέοντά μου

Αγγελική Μανουσάκη
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τα Ζώδια της Δευτέρας 15.04.2024: Οι ημερήσιες αστρολογικές προβλέψεις από την Αγγελική Μανουσάκη

Κριός
Κριέ μου, τα του σπιτιού και κάποια θέματα της οικογένειας είναι σήμερα σαν φανερά μυστικά: όλοι αντιλαμβάνονται τον ελέφαντα στο δωμάτιο, αλλά κανένας δε θέλει να τον δείξει. Έτσι κι εσύ, προσπαθείς να αποφύγεις συζητήσεις για πιο σοβαρά ζητήματα και να εστιάσεις περισσότερο σε πράγματα που θα σε κάνουν να ξεχαστείς, να χαλαρώσεις και να ξεφύγεις από όλα αυτά τα πρέπει που έχεις στο κεφάλι σου. Μέσα σου όμως δουλεύεις αυτά τα σημαντικά ζητήματα και προσπαθείς να τα βάλεις σε μια σειρά. Ναι, ενοχλείσαι που θα σου πετάξουν μπηχτές τύπου «δε νοιάζεσαι», «δε σε βλέπω να ενδιαφέρεσαι», αλλά αν δεν το δείξεις, πού να ξέρουν οι άλλοι τι κάνεις εσύ;

Ταύρος
Η αλήθεια είναι πως έχεις πολλά να πεις ή να δείξεις με τον τρόπο σου, Ταύρε μου. Απλά σήμερα ίσως σου είναι κάπως δύσκολο να τα επικοινωνήσεις κάπως ήρεμα. Ίσως για αυτό, θα προσπαθήσεις να επιδοθείς στις απαραίτητες και μόνο επικοινωνίες, ενώ θα το δουλέψεις καλύτερα και περισσότερο στο κομμάτι των επαγγελματικών επαφών. Εκεί οργανώνεσαι καλύτερα και σήμερα και βάζεις κάτω τα πράγματα για να δεις τι μπορείς να διεκδικήσεις παραπάνω και μέχρι πού μπορείς να επεκταθείς. Επίσης, σήμερα μπορεί να νιώσεις την ανάγκη να κάνεις και κάποια ξεκαθαρίσματα με την παρέα σου. Αν το κάνεις, προσπάθησε απλά να κρατήσεις την ψυχραιμία σου.

Δίδυμοι
Από το πρωί ακόμα, Δίδυμε, σε πιάνει ένα περίεργο αίσθημα. Σα να θέλεις να ετοιμαστείς για διάφορα ενδεχόμενα που μπορεί να σε φέρουν σε δύσκολη θέση ή να σε κάνουν να νιώσεις άγχος. Το σημαντικό είναι να δώσεις βάση στις οικονομικές δοσοληψίες στη δουλειά σου, καθώς μπορεί να συμβούν λάθη που θα σε εκθέσουν. Από εκεί και πέρα, εσύ κινείσαι στο ίδιο μοτίβο και προσπαθείς να ενισχύσεις την εικόνα σου όσο καλύτερα μπορείς. Από το μεσημέρι και μετά, αντιλαμβάνεσαι πως υπάρχει μια περίεργη ατμόσφαιρα και νιώθεις πως έχει να κάνει με σένα. Επίσης, νιώθεις πως δε μπορείς να συμμετάσχεις σε συζητήσεις με θέματα που σε ενδιαφέρουν, γιατί νιώθεις πως δε θα σε καταλάβουν.

Καρκίνος
Ενώ φαίνεται πως έχεις τα πράγματα υπό έλεγχο, Καρκίνε μου, παίζει η περίεργη και δύσκολη επικοινωνία που υπάρχει σήμερα να στο κάνει κάπως πιο δύσκολο. Και αυτό θα βγει περισσότερο στο επαγγελματικό σου κομμάτι. Κατά τα άλλα, εσύ έχεις τις δυνάμεις και τις αντοχές σήμερα να συνεχίσεις να οργανώνεσαι και να διαχειρίζεσαι τα διάφορα ξαφνικά που προκύπτουν. Από το μεσημέρι και μετά, υπάρχει μια ένταση και μια καχυποψία στην ατμόσφαιρα, που από τη μία σε προβληματίζει ενώ από την άλλη νιώθεις πως σε προειδοποιεί για το πώς πρέπει να ανταποκριθείς σε διάφορα. Καλό είναι να είσαι προσεκτικός στο τι λες.

Λέων
Κάπως ήσυχος είσαι σήμερα, Λέοντά μου, και αυτό σίγουρα δεν είναι καλό για τους άλλους. Σε κάποιες φάσεις μπορεί να χωθείς σε συζητήσεις που θα γίνουν μπροστά σου και να πεις πράγματα που δε θα είναι και τόσο… καλά. Από την άλλη, κρατάς τα χαρτιά σου κλειστά για τις επόμενες κινήσεις και είσαι στη φάση που κρατάς σημειώσεις με τις σκέψεις σου. Ίσως γίνεις κάπως υπεραναλυτικός με κάποια ζητήματα που σε απασχολούν στην προσπάθειά σου να βγάλεις άκρη. Αυτό που θέλει προσοχή είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζεις τους ανθρώπους που έχεις απέναντι, είτε είναι φίλοι σου είτε όχι. Γίνεσαι απόλυτος και πολύ σκληρός, χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι.

Παρθένος
Ενώ νιώθεις μια μεγαλύτερη εξωστρέφεια, Παρθένε μου, αντιλαμβάνεσαι πως δεν θέλεις να επικοινωνήσεις και ιδιαίτερα ή πιο ουσιαστικά με τους άλλους σήμερα. Είτε επειδή κατά βάθος δε σε νοιάζει η άποψη τους είτε επειδή έχεις την υποψία ότι μπορεί να μη σου λένε την αλήθεια – στην περίπτωση που θέλεις τη γνώμη τους για κάτι σοβαρό. Από την άλλη, θέλεις να φτιάξεις μια πιο γερή επαφή, που θα σου είναι και χρήσιμη αλλά και ουσιαστική. Κάτι δύσκολο δηλαδή για τα δεδομένα σου. Από το μεσημέρι και μετά, ρίχνεις μεγαλύτερο βάρος στο κομμάτι της δουλειάς, γιατί σου θα σου καρφωθεί στο κεφάλι ότι κάπου μπορεί να έχεις κάνει ένα λάθος.

Ζυγός
Ζυγέ μου, με το κεφάλι σου γεμάτο με διάφορα επαγγελματικά ζητήματα, προσπαθείς παράλληλα να διορθώσεις και κάποιες περίεργες καταστάσεις που έχουν να κάνουν με τους απέναντι. Είτε είναι η σχέση, είτε συνάδελφοι, είτε όμως και κάποιοι που ξέρεις ότι σε βλέπουν σαν αντίπαλο. Και σε αυτό το τελευταίο θα είναι κάπως πιο ζόρικο το πράγμα. Από την άλλη, εσύ και σήμερα προσπαθείς να οργανώσεις τις υποχρεώσεις σου σε τέτοιο βαθμό, που κανείς να μη μπορεί να σου πει τίποτα! Από το μεσημέρι και μετά όμως, γίνεσαι λίγο περίεργος και ζητάς κάποιες παράλογες εξηγήσεις-διευκρινίσεις για τους λόγους που μπορεί να απορρίπτονται οι ιδέες που εκφράζεις.

Σκορπιός
Κάποιες απόψεις που έχεις, Σκορπιέ μου, εύκολα μπορεί να επηρεάσουν τον τρόπο που κινείσαι στην καθημερινότητά σου σήμερα και να κάνουν τη ζωή σου κάπως δύσκολη. Είτε επειδή έχεις συνηθίσει να κάνεις όλη τη δουλειά μόνος σου είτε επειδή δεν έχεις μάθει να ανοίγεσαι και να δείχνεις στους άλλους κάποιες πτυχές του εαυτού σου. Από την άλλη, μαζεύεις αυτά που σου φαίνονται χρήσιμα και προσπαθείς να βρεις έξυπνους αλλά και δημιουργικούς τρόπους για να βρεις λύσεις. Αυτό που θέλει ιδιαίτερη προσοχή είναι ότι γίνεσαι υπεραναλυτικός και στην προσπάθεια σου να βρεις εξηγήσεις, θα κολλήσεις στην πρώτη σκέψη που σου δικαιολογεί τις συμπεριφορές που αναλύεις.

Τοξότης
Τοξότη μου, σήμερα νιώθεις ίσως πως πρέπει να κινηθείς πιο «μαζεμένα», παρατηρώντας τους γύρω σου, προκειμένου να γλιτώσεις τις εντάσεις. Και το καταλαβαίνω. Από την άλλη, γίνεσαι και κάπως πιο καχύποπτος, σκεπτόμενος πως κάποιοι άνθρωποι έχουν άλλα κίνητρα από αυτά που εκφράζουν και συμπεριφέρονται κάπως πιο περίεργα. Στον αντίποδα, εσύ προσπαθείς να προστατεύσεις τον εαυτό σου, και η καχυποψία σου σήμερα μπορεί να γίνει ένας λόγος για να κινηθείς υπεραναλυτικά μεν, αλλά και πιο στοχευμένα. Αυτό που θέλει προσοχή είναι η έκταση που θα πάρει αυτή σου η καχυποψία, καθώς θα αγγίξει την υπερβολή αν δεν το προσέξεις…

Αιγόκερως
Προσπαθείς να ρίξεις κάποιες γέφυρες επικοινωνίας με τους απέναντι, Αιγόκερέ μου, δείχνοντας μια καλύτερη διάθεση για συνεργασία. Ίσως αυτό να το κάνεις επειδή δε θέλεις να μιλήσεις για την περίεργη διάθεση που έχεις ή για να δείξεις πως κάνεις κι εσύ βήματα για να λυθούν κάποιες διαφορές. Το σημαντικό είναι πως στο κομμάτι των συνεργασιών σου, βάζεις πολύ περισσότερο κόπο και δουλειά από τους άλλους, καθώς έχεις ήδη κάποιο πλάνο έτοιμο στο κεφάλι σου. Αυτό που θέλω να προσέξεις είναι να μην κρίνεις αυστηρά τους άλλους στην περίπτωση που εκφράσουν κάποιες αντιρρήσεις ως προς τις ιδέες που θα μοιραστείς.

Υδροχόος
Το άγχος της καθημερινότητας φαίνεται να είναι μεγαλύτερο σήμερα, Υδροχόε μου. Μπορεί να τρέχουν ταυτόχρονα διάφορα στη δουλειά κι εσύ να προσπαθείς να τα ολοκληρώσεις όλα μαζί, κάτι που θα σε φέρει εύκολα στο όριο σήμερα. Είναι σημαντικό να κρατήσεις χαμηλούς τόνους και να μην απαντήσεις σε σπόντες. Από την άλλη, τα οικονομικά σου προγραμματίζονται με έναν πιο σοβαρό τρόπο και καταλαβαίνεις πως χρειάζεται να δεις διαφορετικά – και πιο πρακτικά – κάποιες διαδικασίες, προκειμένου να μην μένεις στον άσσο εύκολα. Από το μεσημέρι και μετά, δε μιλιέσαι και πολύ εύκολα, καθώς αποπαίρνεις τους πάντες.

Ιχθύες
Με μια δημιουργική και θετική διάθεση ξεκινάς τη μέρα σου, Ιχθύ μου, αρκεί να μη χρειαστεί να ασχοληθείς με οικονομικά ζητήματα. Εκεί το πράγμα γίνεται δύσκολο, καθώς ή θα χρειαστεί να εξηγήσεις κάποια πράγματα ή θα πρέπει να τρέξεις διαδικασίες και να δρομολογήσεις πιθανούς διακανονισμούς. Συναισθηματικά, φαίνεσαι να μαζεύεις δυνάμεις και να κάνεις μέσα σου έναν απολογισμό για το τι πρέπει να αλλάξεις στο δικό σου τρόπο, όταν πλησιάζεις άτομα που σε ενδιαφέρουν. Έχεις τη διάθεση, αλλά και την ικανότητα σήμερα να δεις καλύτερα τι θέλουν οι άλλοι. Από το μεσημέρι και μετά, γίνεσαι κάπως πιο παρατηρητικός και απόμακρος και αυτό θα παραξενέψει τους γύρω σου.