Cosmic Telegram

Τα Ζώδια του 2023: Οι ετήσιες προβλέψεις της χρονιάς

Πώς θα είναι η χρονιά για κάθε ζώδιο

Zarastro
14’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Cosmic Telegram - Τα Ζώδια του 2023: Ο Zarastro κάνει τις ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις.

Κριός (20 Μαρτίου - 19 Απριλίου)
Το 2023 είναι αναμφισβήτητα ένα κομβικό έτος από πολλές απόψεις για σένα, Κριέ μου, αρχής γενομένης καθώς φιλοξενείς τον πλανήτη της τύχης, τον Δία, στο ζώδιό σου μέχρι τις 16/5 – κάτι που σου δίνει αισιοδοξία και ενθουσιασμό, βοηθώντας σε να κοιτάξεις μπροστά με πιο ευοίωνες προοπτικές. Θα μπορέσεις να κάνεις νέα ξεκινήματα, αλλά και να έχεις ευκαιρίες εξέλιξης τουλάχιστον σε έναν βασικό τομέα της ζωής σου. Από τις 17/5, που θα περάσει για έναν χρόνο στον Ταύρο, θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις το εισόδημά σου, μέσω π.χ. μιας νέας δουλειάς, μιας αύξησης, μιας αξιοποίησης κάποιων περιουσιακών στοιχείων κ.λπ. Επιπλέον, οι Εκλείψεις που από φέτος περνάνε στον άξονά σου, με την πρώτη στις 20/4 και τη δεύτερη στις 15/10, σηματοδοτούν αλλαγές στις σχέσεις σου και στην κατεύθυνση της ζωής σου, παρακινώντας σε να αναζητήσεις όραμα για το μέλλον, «φτάνοντάς» σε πιο μακριά. Σ’ αυτή τη λογική, αλλά μέσω μιας άλλης πιο εσωτερικής διεργασίας, θα λειτουργήσει και η διέλευση του Κρόνου από τους Ιχθείς και τον 12ο οίκο σου. Ο πλανήτης του Κάρμα θα περάσει εκεί στις 7/3 όπου και θα παραμείνει για τα επόμενα τρια χρόνια, αποσταθεροποιώντας σε αρχικά σε ψυχολογικό επίπεδο, βοηθώντας σε να ξεπεράσεις βέβαια στη συνέχεια εξαρτήσεις παντός είδους, κάνοντας την ενδοσκόπησή σου, για να παράξεις εν τέλει έναν νέο, πιο γόνιμο εαυτό. Ουσιαστικά κλείνεις έναν τριακονταετή κύκλο ζωής, προετοιμαζόμενος για την είσοδο του Κρόνου στο ζώδιό σου το 2025, όπου και θα γίνει η επανεκκίνηση. Ο Πλούτωνας ύστερα από 14 χρόνια παραμονής στον Αιγόκερω περνά στον Υδροχόο στις 23/3, μια σημαντική αλλαγή, ωστόσο λόγω του ότι θα μείνει εκεί μόνο μέχρι τις 10/6, η πραγματική επιρροή του που αφορά στις φιλικές σου σχέσεις και τον κοινωνικό σου κύκλο θα γίνει αισθητή από του χρόνου, όταν και θα περάσει εκεί μόνιμα πλέον. Ιδιαίτερα «καυτό» για τα αισθηματικά σου και μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι θα είναι το τετράμηνο 5/6 - 7/10, όπου η Αφροδίτη θα βρίσκεται στον Λέοντα, δίνοντάς σου «αβάντες» για φλερτ, έρωτες και διασκέδαση.

Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)
Το 2023 σου υπόσχεται «ένα βάρος λιγότερο», με τον Κρόνο να «αποχαιρετά» τον Υδροχόο στις 7/3 και να εισέρχεται στους Ιχθείς μέχρι τις 13/2/26. Τα τελευταία χρόνια οι φιλοδοξίες σου ήταν αυξημένες, το ίδιο όμως και η πίεση στα επαγγελματικά και συνακόλουθα στην οικογενειακή σου ζωή – μολονότι αρκετοί κατόρθωσαν να πραγματοποιήσουν σημαντικούς στόχους, άλλοι αντιμετώπισαν διλήμματα και βρέθηκαν «σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης». Και ενώ φυσικά οι ξαφνικές αλλαγές συνεχίζονται και τη νέα χρονιά και λόγω της παρουσίας του Ουρανού στο ζώδιό σου αλλά και εξαιτίας των τελευταίων δύο Εκλείψεων στον άξονά σου, στις 5/5 και στις 28/10, που σε φέρνουν αντιμέτωπο με το αναπόφευκτο, η νέα θέση του Κρόνου είναι σίγουρα πιο «φιλική» απέναντί σου. Αν και μπορεί να φέρει ξεκαθαρίσματα σε φιλικές σχέσεις και συνεργασίες, θα σε βοηθήσει να κυνηγήσεις τους στόχους σου στα προσωπικά και τα επαγγελματικά με μεγαλύτερη ωριμότητα. Άλλωστε, από τις 17/5 και για έναν χρόνο θα έχεις και τις «ευλογίες» του Δία, που θα περάσει στο ζώδιό σου, αναζωογονώντας σε ενεργειακά και συναισθηματικά, δίνοντάς σου ευκαιρίες στα ερωτικά, στη δουλειά, στις σπουδές σου – θα έχεις την ευκαιρία να διευρύνεις ορίζοντες με κάθε τρόπο. Κάποιοι θα παντρευτούν, κάποιοι θα καλωσορίσουν ένα νέο μέλος στην οικογένειά τους, κάποιοι θα ταξιδέψουν. Το πρώτο πεντάμηνο του χρόνου, με τον Δία στον Κριό, θα δώσει κάποια εύνοια, κυρίως σε θέματα υγείας, όντας σούπερ π.χ. για να ξεκινήσεις ψυχοθεραπεία, αφήνοντας πίσω σου βαρίδια του παρελθόντος. Κομβικό σημείο για την πορεία των επόμενων δύο δεκαετιών της ζωής σου, που η επίδραση ωστόσο θα γίνει αντιληπτή κατά βάση από την επόμενη χρονιά και μετά, είναι η μετακίνηση του Πλούτωνα στις 23/3 στον Υδροχόο. Ο αργός αυτός πλανήτης θα φέρει σταδιακά ριζικές αλλαγές στο κοινωνικό στάτους, στα επαγγελματικά, στην προσωπική ζωή και στα οικογενειακά σου, δίνοντας φέτος μια πρώτη «γεύση» στους γεννημένους τις δύο πρώτες μέρες.

Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου)
Με τον Άρη στους Διδύμους και τον κυβερνήτη σου, Ερμή, both ανάδρομους έως τις 12/1 και 18/1 αντίστοιχα, το 2023 μοιάζει σαν να μπήκε λίγο «με την όπισθεν». Η κατάσταση όμως αλλάζει από τις 20/1 και μετά, οπότε και μπορείς να θέσεις πλέον τους στόχους σου για τη νέα χρονιά. Κι αυτή η χρόνια είναι σημαντική, καθώς από τις 7/3 ο πλανήτης του Κάρμα παίρνει θέση στους Ιχθείς και το υψηλότερο σημείο του ωροσκοπίου σου ως τις 13/2/26, αποδίδοντας «τα του Καίσαρως τω Καίσαρι» στα επαγγελματικά σου και όχι μόνο. Πολλοί παίρνουν τον Κρόνο από φόβο, ωστόσο αν και σκληρός είναι ένας δίκαιος δάσκαλος, που έρχεται να σου δώσει μαθήματα ενηλικίωσης και ωριμότητας σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεσαι. Αν λοιπόν έχεις υπάρξει «καλό παιδί» ή αποφασίσεις τουλάχιστον να λειτουργήσεις ως τέτοιο από δω και πέρα, θα δουλέψεις μεν σκληρά, επιδεικνύοντας επιμονή και υπομονή, στο τέλος όμως θα ανταμειφθείς για τους κόπους σου, ξεχωρίζοντας επαγγελματικά για το ήθος σου, λαμβάνοντας και απτές ανταμοιβές ανάλογα την περίπτωση. Αν πάλι ήσουν λίγο «ζαμανφού», θα έρθεις αντιμέτωπος με προκλήσεις, που μπορεί να αφορούν και το κοινωνικό σου στάτους, τον γάμο, μια χωροταξική αλλαγή κ.λπ., κυρίως αν είσαι γεννημένος το 1ο δεκαήμερο, που είναι αυτό που επηρεάζεται φέτος. Η δοκιμαστική μετακίνηση του Πλούτωνα στον Υδροχόο από  23/3 - 10/6 και για τα επόμενα 20 χρόνια (ω ναι) από το 2024 που θα περάσει εκεί οριστικά, είναι μια συνθήκη που θα αλλάξει ριζικά την κοσμοθεωρία σου και τον τρόπο που αντλείς αυτοπεποίθηση στη ζωή σου. Με τον Δία στον Κριό έως 16/5 η εξωστρέφεια στην κοινωνική σου ζωή μπορεί να έχει ενδιαφέρον και στα αισθηματικά σου, αν και μπορεί να παίξουν και ερωτικές ιστορίες μέσα σε φιλικές σχέσεις. Από τις 17/5 που θα περάσει στον Ταύρο και τον 12ο οίκο σου για έναν ολόκληρο χρόνο, θα βγάλει ανάγκη για «επιλεκτική εσωστρέφεια», λειτουργώντας όμως ως «φύλακας Άγγελος» για αρκετά θέματα, ειδικά όσα αφορούν την υγεία σου.

Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)
Το πρώτο πεντάμηνο του 2023 έχει να δώσει «το κάτι παραπάνω» στην καριέρα σου με τον Δία στον Κριό να διελαύνει από το Μεσουράνημά σου, αφού με κάποιον τρόπο η δουλειά σου αλλά και εσύ ο ίδιος «φαίνεσαι» περισσότερο, έχοντας και τις ανάλογες ευκαιρίες να αποδείξεις την αξία σου και να διακριθείς ίσως στο αντικείμενό σου. Προσοχή μόνο στην υπεραισιοδοξία και τις «λαμογιές», γιατί σ’ αυτήν την περίπτωση θα λειτουργήσει σαν ένα «fall from grace». Με το πέρασμά του στον Ταύρο από τις 17/5 και για έναν ολόκληρο χρόνο, θα σε βοηθήσει να φλερτάρεις, να επεκτείνεις τον κοινωνικό σου κύκλο, κάνοντας νέες φιλίες, βρίσκοντας τους κατάλληλους συνεργάτες αλλά και άτομα με τα οποία μπορείς να αναπτύξεις μια σχέση μέντορα-μαθητευόμενου, που θα σε εξελίξει και προσωπικά. Η είσοδος του Κρόνου στους Ιχθείς στις 7/3 είναι μια συνθήκη που θα σε οδηγήσει σε μια εν γένει αναθεώρηση των πεποιθήσεών σου για τη ζωή και εν τέλει στην υιοθέτηση μιας άλλης κοσμοθεωρίας μέσα στα τρία χρόνια της παραμονής του σ’ αυτό το ζώδιο – που θα σε ωφελήσει με τρόπους που τώρα δεν μπορείς ίσως να αντιληφθείς. Αρκετοί θα θελήσουν να επιστρέψουν στα θρανία, επικαιροποιώντας /επεκτείνοντας τις γνώσεις τους, άλλοι θα πάρουν επιτέλους πτυχίο, ενώ η διαφορά στα οικονομικά θα είναι αισθητή σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Πολύ σημαντική αλλαγή, μολονότι δοκιμαστική για φέτος, είναι η μετακίνηση του Πλούτωνα από τον άξονά σου στον Υδροχόο, από 23/3 έως 10/6. Η αντίληψη ότι αφήνεις πίσω  ό,τι συντρίμμια δημιούργησε η παρουσία του από το 2008, και προχωράς μπροστά επανεφεύροντας τον εαυτό σου, θα γίνει ωστόσο αισθητή από του χρόνου, όταν θα περάσει πλέον οριστικά εκεί για μια εικοσαετία. Οι αλλαγές στη ζωή σου όμως συνεχίζονται και φέτος, καθώς οι Εκλείψεις μετακινούνται στον παρορμητικό σταυρό, ασκώντας άμεση επιρροή στα επαγγελματικά και τα οικογενειακά σου.

Λέων (22 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)
«Βαθύς αναστεναγμός» ανακούφισης, Λέοντά μου, με τον Κρόνο να εγκαταλείπει τον άξονά σου στις 7/3 και να περνά στους Ιχθείς για μια τριετία. Σταδιακά αρχίζεις να βρίσκεις και πάλι τον εαυτό σου, έχοντας πλέον (hopefully) μεταβολίσει γόνιμα τα μαθήματα ωριμότητας που έφερε στον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών σου τα προηγούμενα χρόνια. Οι συγκρούσεις, οι χωρισμοί και γενικά οι ανακατατάξεις που δημιούργησε αφήνουν βέβαια το αποτύπωμά τους και στο τώρα, διαμορφώνοντας ανάλογα και τις εξελίξεις στα οικονομικά σου – μιας και η νέα θέση του Κρόνου αφορά τα χρήματα και τα αποκτήματά σου. Αν, για παράδειγμα, υπήρξε ένα διαζύγιο, θα πρέπει να διαχειριστείς την καινούργια κατάσταση με το μοίρασμα της περιουσίας, τις διατροφές κ.λπ., κάνοντας διαφορετικά τα κουμάντα σου. Ό,τι αφορά σε φορολογικά, κληρονομικά, δάνεια, ασφάλειες, χρηματοδοτήσεις, κοινά αποκτήματα κ.λπ. θα σε απασχολήσει περισσότερο, με το νέο «μάθημα» του Κρόνου να είναι η εγκράτεια και ultimately η οικονομική σου ανεξαρτησία. Κοινώς, πρέπει να μάθεις να «στέκεσαι» στα πόδια σου. Η παρουσία του Δία στον Κριό μέχρι τις 16/5, σου επιτρέπει μεγαλύτερη άνεση κινήσεων σε ζητήματα σπουδών, ταξιδιών και νομικών υποθέσεων, ενώ με το πέρασμά του στη συνέχεια στον Ταύρο για έναν ολόκληρο χρόνο, θα δώσει σημαντικές ευκαιρίες επαγγελματικής επιτυχίας και κοινωνικής καταξίωσης, όπως π.χ. έναν γάμο, μια προαγωγή, ένα καινούργιο επιχειρηματικό ξεκίνημα κ.λπ. Τέλος, με τη «δοκιμαστική» για φέτος επίσκεψη του Πλούτωνα στον Υδροχόο από 23/3 - 10/6, οι γεννημένοι τις δύο πρώτες μέρες του ζωδίου θα πάρουν μια «γεύση» από τις ριζικές αλλαγές που προμηνύονται στον τομέα των σχέσεών σου μέσα στα επόμενα 20 χρόνια.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)
Το 2023 είναι μια χρονιά που σηματοδοτεί την έναρξη ενός τριετούς κύκλου «μαθημάτων» και ξεκαθαρισμάτων με τους σημαντικούς «άλλους» στη ζωή σου, με τον Κρόνο να παίρνει θέση απέναντί σου στους Ιχθείς στις 7/3 και το πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου να είναι αυτό που επηρεάζεται άμεσα για φέτος. Ο πλανήτης των ορίων σού ζητά να επανεξετάσεις τον τρόπο που σχετίζεσαι σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, αφήνοντας πίσω παρωχημένα, συνεξαρτητικά ή άλλου είδους τοξικά μοτίβα προσκόλλησης, οδεύοντας προς μια πιο υγιή έκφραση του εαυτού σου. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως γάμοι, σταθερές και μόνιμες σχέσεις (και συνεργασίες) θα δοκιμαστούν, κάποιες θα μετασχηματιστούν και θα εξελιχθούν, κάποιες άλλες θα ολοκληρωθούν. Έχε όμως στο νου σου πως ό,τι «φεύγει» με τον Κρόνο είναι μόνο για το καλό σου, αν και αρχικά μπορεί να δίνει την ακριβώς αντίθετη αίσθηση. Με τον Δία στον Κριό το πρώτο πεντάμηνο του έτους οι ευκαιρίες ανάπτυξης/ανάκαμψης στο πεδίο των οικονομικών σου θα είναι αρκετές, καθώς μπορεί να επωφεληθείς από περιουσιακά, κληρονομικά, επενδύσεις, χρήματα του συντρόφου σου, διακανονισμούς χρεών, διατροφές, χρηματοδοτήσεις για την επιχείρησή σου κ.λπ. Η σεξουαλικότητά σου, επίσης, θα είναι αυξημένη και αν είσαι single δεν θα λείψουν τα «τυχερά» στα ερωτικά, αφού έχεις ανάγκη τη «δράση». Αν πάλι είσαι σε σχέση προσοχή, γιατί είσαι πιο επιρρεπής στο «λοξοκοίταγμα». Από τις 16/5 που θα περάσει για έναν χρόνο στον Ταύρο θα σε βοηθήσει σε θέματα σπουδών, νέων επαγγελματικών σχεδίων, δοσοληψιών με το δημόσιο και το εξωτερικό. Κάποιοι θα πάρουν επιτέλους πτυχίο, άλλοι θα επιτύχουν στη σχολή της επιλογής τους/θα γίνουν δεκτοί σε κάποιο μεταπτυχιακό, μερικοί θα ταξιδέψουν/μετεγκατασταθούν σε μια άλλη χώρα, ενώ στήριξη μπορεί να υπάρξει και σχετικά με νομικά ζητήματα. Με τη δοκιμαστική μετακίνηση του Πλούτωνα στον Υδροχόο (23/3 -10/6) θα αλλάξεις σταδιακά τον τρόπο που προσεγγίζεις την υγεία και τη φυσική σου κατάσταση, με τους γεννημένους τις δύο πρώτες μέρες να είναι αυτοί που επηρεάζονται για φέτος. Οι υπόλοιποι από του χρόνου, όταν και θα εισέλθει για τα καλά σ’ αυτό το ζώδιο για τα επόμενα 20 χρόνια.

Ζυγός (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)
Ξεπερνώντας μια «αδύναμη» αρχή, με τις αναδρομές Άρη (έως 12/1) και Ερμή (έως 18/1), το πρώτο πεντάμηνο του 2023 έχει αναμφίβολα πολλά να δώσει στο κομμάτι των σημαντικών σχέσεων και συνεργασιών σου, «χορηγία» του Δία, που θα βρίσκεται απέναντί σου στον Κριό έως τις 16/5. Αυτό είναι το διάστημα που πρέπει να εκμεταλλευτείς, είτε για να δημιουργήσεις ισχυρούς δεσμούς στα προσωπικά και τα επαγγελματικά, είτε για να πεις «αντίο» με έναν πιο «βελούδινο» τρόπο σε όσες σχέσεις πλέον δεν σε γεμίζουν ουσιαστικά. Οι ευκαιρίες για νέες γνωριμίες, επισημοποιήσεις, γάμους, επιτυχία σε διαπραγματεύσεις, νομικά ζητήματα θα είναι υπαρκτές, ίσως όμως αυξηθεί και η περιφέρεια της μέσης σου... Η νέα θέση του στον Ταύρο, εν συνεχεία για έναν χρόνο, θα φέρει εύνοια στα οικονομικά σου, κυρίως όσα σχετίζονται με τρίτους, όπως διατροφές, ασφάλειες, κληρονομικά, φορολογικά, οικονομικά του συντρόφου σου κ.λπ. Ο τομέας των σχέσεων/συνεργασιών επηρεάζεται όμως και από τις Εκλείψεις, που από φέτος μετακινούνται στον άξονά σου, με την πρώτη να λαμβάνει χώρα στις 20/4, φέρνοντας είτε έναν αποχωρισμό, είτε μια θετική εξέλιξη αν όλα βαίνουν καλώς για τους γεννημένους τελευταίες μέρες, ενώ η δεύτερη στις 14/10 μπορεί να σε κατευθύνει σε μια νέα φάση ζωής. Ο Κρόνος παίρνει θέση από τις 7/3 και για τα επόμενα τρία χρόνια στους Ιχθείς και τον 6ο οίκο της εργασίας, της υγείας και της καθημερινότητάς σου, πράγμα που σημαίνει πως οι ρυθμοί στη δουλειά θα είναι απαιτητικοί, θα υπάρξουν πιθανών και αλλαγές πόστου, ωραρίων, συνεργασιών – οι φιλοδοξίες σου όμως μπορεί να αποδώσουν καρπούς. Το βέβαιο είναι πως θα πρέπει να κάνεις απόλυτη προτεραιότητα την υγεία σου, δείχνοντας αυτοπειθαρχία στο κομμάτι της διατροφής και της άσκησης, τηρώντας ευλαβικά τα ραντεβού για τα check ups σου. Η «δοκιμαστική» είσοδος του Πλούτωνα στον Υδροχόο (23/3 -10/6) θα δείξει στους γεννημένους τις δύο πρώτες μέρες τη «γενική ιδέα» της εικοσάχρονης, από του χρόνου, διέλευσής του, που θα φέρει ανακατατάξεις στην προσωπική ζωή και την επαγγελματική σου φήμη.

Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)
Το 2023 έρχεται με μια σημαντική «αλλαγή φρουράς» για σένα, meaning την έξοδο του Κρόνου από τον Υδροχόο, που δημιούργησε μια κατάσταση «πολιορκίας» στον ψυχισμό και τα οικογενειακά/επαγγελματικά σου. Στις 7/3 θα περάσει στους Ιχθείς, όπου και θα παραμείνει για τα επόμενα τρία χρόνια, έχοντας ως ζητούμενο μια πιο «σοβαρή» προσέγγιση σε ζητήματα ερωτικών σχέσεων. Φαίνεται πως οι εφήμερες και επιφανειακές προσεγγίσεις δεν σε γεμίζουν πια όπως ίσως στο παρελθόν και αναζητάς κάτι πιο ουσιαστικό για να αισθάνεσαι ισορροπημένος και ευτυχισμένος. Αν και ο Κρόνος εδώ μπορεί να μειώσει τη χαρά που αντλείς από τα μικρά, απλά και καθημερινά της ζωής, μπορεί να πάρεις αποφάσεις για την εξέλιξη μιας σχέσης ή για την απόκτηση ενός απογόνου. Μέχρι τις 16/5 ο Δίας από τον Κριό θα σε βοηθά να δείξεις τις ικανότητες και τα ταλέντα σου στη δουλειά, «εξαργυρώνοντας» το ίσως και με κάποια προαγωγή ή νέα εργασία, ενώ παράλληλα θα μπορέσεις να βρεις λύσεις σε πιθανά προβλήματα υγείας που σε ταλαιπωρούν. Στη συνέχεια θα περάσει για έναν ολόκληρο χρόνο απέναντί σου στον Ταύρο, δίνοντας σου πολλές ευκαιρίες σε θέματα σχέσεων και συνεργασιών. Θα υπάρξουν λοιπόν ευκαιρίες για νέες συνεργασίες, επιτυχία σε επαγγελματικές και νομικές διαπραγματεύσεις, αλλά και γενναιοδωρία στα αισθηματικά, με νέους έρωτες για τους αδέσμευτους, επισημοποιήσεις σχέσεων, ή και σε ορισμένες περιπτώσεις μια πιο ανώδυνη και χωρίς δράματα διακοπή όσων έχουν «βαλτώσει» για τα καλά και δεν έχουν πλέον τη δυναμική της εξέλιξης. Ο τομέας των σχέσεών σου επηρεάζεται ακόμα και από τις τελευταίες Εκλείψεις στον άξονά σου στις 5/5 και 28/10, με τους γεννημένους στο 2ο και 1ο δεκαήμερο αντίστοιχα να έρχονται αντιμέτωποι με αλλαγές. Η «προσωρινή» είσοδος του Πλούτωνα στον Υδροχόο από 23/3 έως 10/6 αφορά για φέτος τους γεννημένους τις δύο πρώτες μέρες, φέροντας κομβικές/χωροταξικές αλλαγές στο σπίτι και την οικογενειακή ζωή.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου- 20 Δεκεμβρίου)
Ύστερα από ένα κάπως «συγκρατημένο» ξεκίνημα, με τον Ερμή έως τις 12/1 και φυσικά τον Άρη απέναντί σου έως 18/1 ανάδρομους, το 2023 είναι μια χρόνια με τα συν και τα πλην της, πάντως κάπως πιο ισορροπημένη από την προηγούμενη. Με τον κυβερνήτη σου, Δία, έως 16/5 στον φιλικό Κριό να σου δίνει αβάντες στα αισθηματικά, καλώντας σε να τολμήσεις περισσότερο στον έρωτα, θα είναι πραγματικά κρίμα να μην το κάνεις. Άλλωστε, μόνο να κερδίσεις έχεις, αφού ο ευεργέτης  του ζωδιακού υπόσχεται πάθος, φλερτ, νέες σχέσεις, αλλά και «άνοιγμα» σε δημιουργικά σχέδια, επιχειρηματικά και καλλιτεχνικά. Αν πάλι σε απασχολεί η απόκτηση ενός απογόνου, έχε υπόψη σου ότι το πρώτο πεντάμηνο η γονιμότητά σου θα είναι αυξημένη. Η νέα θέση του στον Ταύρο για έναν χρόνο από τις 16/5 και έπειτα, θα τονώσει τα εργασιακά σου, βοηθώντας τη δουλεία σου να φανεί περισσότερο, δίνοντας προοπτικές για νέες συνεργασίες, μια προαγωγή κ.λπ. Ακόμα θα σε βοηθήσει να βρεις την κατάλληλη θεραπεία/τον κατάλληλο ειδικό για κάποιο θέμα υγείας που ίσως αντιμετωπίζεις. Και τώρα τα πιο «βαριά», καθώς ο Κρόνος εισέρχεται στους Ιχθείς και τον ευαίσθητο 4ο οίκο του ωροσκοπίου σου στις 7/3 και για τα επόμενα 3 χρόνια, φέρνοντας μαθήματα συναισθηματικής ενηλικίωσης, κυρίως στους γεννημένους του 1ου δεκαήμερο για φέτος. Ο Κρόνος φέρνει μια στροφή προς τη σοβαρότητα, που επιβάλλεται από τις συνθήκες στον άξονα σπιτιού-επαγγελματικών. Μια χωροταξική αλλαγή, ο ερχομός ενός νέου μέλους στην οικογένεια ή αντίθετα προβλήματα με έναν συγγενή μεγαλύτερης ηλικίας που έχει ανάγκη τη φροντίδα σου είναι κάποια από τα σενάρια αυτής της διέλευσης, που στο τέλος θα σε βρει σαφώς ωριμότερο. Η «δοκιμαστική πτήση» πάλι του Πλούτωνα στον Υδροχόο από 23/3 έως 10/6 θα σε οδηγήσει στο να εξερευνήσεις νέες γνώσεις, ίσως και σε μεταφυσικό επίπεδο.

Αιγόκερως (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)
Αν και με αρκετά «άχαρο» kick-off, με Άρη και Ερμή ανάδρομους το πρώτο εικοσαήμερο του έτους, το 2023 έχει τα φόντα να σε γεμίσει με μεγαλύτερη αισιοδοξία και ελπίδα για το αύριο ή στη χειρότερη περίπτωση να μη δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από τα ήδη υφιστάμενα, αναλόγως και το προσωπικό ωροσκόπιο φυσικά. Ο κυβερνήτης σου, Κρόνος, περνάει στις 7/3 στους Ιχθείς για τα επόμενα τρία χρόνια, δίνοντας σου ανάσες στα οικονομικά που σε πονοκεφάλιασαν από το 2020, με τη νέα θέση του να είναι σαφώς πιο light. Ουσιαστικά πρόκειται για μια άσκηση «πνευματικής πειθαρχίας» που σε καλεί να αλλάξεις τον τρόπο που προσεγγίζεις επικοινωνιακά τα πράγματα, κατανοώντας καλύτερα τον κόσμο και τους ανθρώπους του περιβάλλοντός σου, αν και μπορεί να βγάλει αυξημένο άγχος και δυσθυμία στην καθημερινότητα, ίσως και κάποια προβλήματα με αδέλφια και στενούς συγγενείς, με τους γεννημένους στο 1ο δεκαήμερο να επηρεάζονται κυρίως για φέτος. Κομβικής σημασίας και η προσωρινή αλλαγή θέσης του Πλούτωνα που περνάει στις 20/3 στον Υδροχόο, βάζοντας τέλος σε μια πολύπαθη παραμονή 15 ετών που άλλαξε συθέμελα πολλές σταθερές στη ζωή σου. Θα παραμείνει μόνο μέχρι τις 10/6 για φέτος, επηρεάζοντας όσους έχουν γεννηθεί τις δύο πρώτες μέρες και από το 2024 σταδιακά όλους για τα επόμενα 20 χρόνια, φέρνοντας μια διαφορετική στάση απέναντι στο χρήμα, δίνοντας ευκαιρίες αύξηση εσόδων, ίσως όμως και κάποιες κρίσεις που σκοπό έχουν να σε διδάξουν να μην εξαρτάσαι τόσο από τα υλικά αγαθά. Αν θέλεις να προχωρήσεις σε μια αγοραπωλησία ακινήτου, μια μετακόμιση, συγκατοίκηση κ.λπ. αξιοποίησε το πρώτο πεντάμηνο που ο Δίας θα βρίσκεται στον Κριό. Για μερικούς μάλιστα μπορεί να προκύψει και το χαρμόσυνο νέο της γέννησης ενός παιδιού στην οικογένεια. Και η συνέχεια, με τον Δία να περνά στις 16/5 και για έναν χρόνο στον Ταύρο, προβλέπεται ευνοϊκή και γόνιμη για την απόκτηση ενός απογόνου, με τη σεξουαλικότητά σου να είναι αυξημένη, έχοντας διάθεση να αναθερμάνεις τη σχέση σου ή να φλερτάρεις περισσότερο.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)
Και, ναι, φέτος ήρθε επιτέλους η ώρα να αποχαιρετίσεις τον γέρο Κρόνο που στρογγυλοκάθισε στο ζώδιό σου από το 2020 φέρνοντας ποικίλους περιορισμούς, εμπόδια και αλλαγές στα προσωπικά, τα επαγγελματικά, την υγεία σου or God knows what ανάλογα την περίπτωση – κουράζοντας σε μεν αφήνοντάς σε όμως και σοφότερο δε. Στις 7/3 λοιπόν περνά στους Ιχθείς για τα επόμενα τρία χρόνια –για φέτος επηρεάζεται κυρίως το 1ο δεκαήμερο– και από τη νέα θέση του σε καλεί να αξιοποιήσεις τα μαθήματα που σου έδωσε για να ενισχύσεις την αυτοεκτίμησή σου και συνεπακόλουθα την αξία σου στην αγορά εργασίας, αναπτύσσοντας επίσης μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση σε σχέση με το χρήμα, αποφεύγοντας σε κάθε περίπτωση οποιαδήποτε κίνηση που ενέχει ρίσκο. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα έρθεις απαραίτητα αντιμέτωπος με την οικονομική δυσπραγία, θα υπάρχει όμως σχετική ανασφάλεια. The big news όμως είμαι αναμφισβήτητα η, έστω και δοκιμαστική, είσοδος του Πλούτωνα στο ζώδιό σου από 23/3 έως 10/6 με τους γεννημένους τις πρώτες δύο μέρες να επηρεάζονται άμεσα για φέτος, παίρνοντας μια ιδέα των ριζικών αλλαγών που θα ακολουθήσουν στη ζωή όλων των Υδροχόων στα επόμενα 20 χρόνια της διέλευσής του. Αυτός ο βαρύς και αργός πλανήτης θα μεταμορφώσει ουσιαστικά τον ίδιο σου τον εαυτό αλλά και τον τρόπο που σε βλέπουν οι γύρω σου. Με τον Δία στον Κριό το πρώτο πεντάμηνο της χρονιάς ευνοείσαι σε θέματα σπουδών, επικοινωνίας και ταξιδιών, ενώ από τις 16/5 που θα περάσει στον Ταύρο για έναν χρόνο θα βελτιώσει την ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι, λύνοντας προβλήματα με συγγενείς, βοηθώντας σε περιουσιακά, μετακομίσεις, αγοραπωλησίες ακινήτων κ.λπ. Αλλαγές, ωστόσο, στον άξονα οικογένειας-επαγγελματικών φέρνουν οι Εκλείψεις στις 5/5 και 28/10, για το 2ο και 1ο δεκαήμερο αντίστοιχα.

Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)
Το 2023 είναι αναμφίβολα μια κομβική χρονιά για σένα, Ιχθύ μου, αφού στις 7/3 υποδέχεσαι τον πλανήτη του Κάρμα, Κρόνο, στο ζώδιό σου για τα επόμενα τρία χρόνια. Αν αναλογιστείς ότι ο Κρόνος περνά δύο ή τρεις το πολύ φορές στο ζώδιό μας στη διάρκεια της ζωής μας, καταλαβαίνεις τη σημασία αυτής της διέλευσης, που έρχεται για να σε κάνει δυνατότερο, ωριμότερο και σοφότερο, όχι φυσικά χωρίς challenges. Μέχρι το 2026 θα πρέπει μέσα από σκληρή δουλειά προσωπική και πρακτική να θέσεις γερά θεμέλια σε όλους τους βασικούς τομείς της ζωής σου, έχοντας να βασιστείς μόνο στον εαυτό σου. Αυτό είναι άλλωστε το μάθημα του Κρόνου, η ενηλικίωση ή η περαιτέρω προσωπική εξέλιξη, μέσα από την αυτοπειθαρχία και την ανάληψη (πολλών) ευθυνών. Αρωγός σ' αυτή τη διαδικασία θα είναι και ο Πλούτωνας που στις 23/3 περνά στον Υδροχόο και τον 12ο οίκο σου, για ένα μικρό χρονικό διάστημα φέτος έως 10/6, επηρεάζοντας ουσιαστικά τους γεννημένους τις δύο πρώτες μέρες. Από του χρόνου που θα μπει «κανονικά» στον Υδροχόο για τα επόμενα 20 χρόνια, θα «πιάσει» σταδιακά όλα τα δεκαήμερα, φέρνοντας σε πιο κοντά στην πνευματικότητα, σε μια προσπάθεια εσωτερικής αναγέννησης. Το πρώτο πεντάμηνο με τον Δία στον Κριό θα είναι πολύ παραγωγικό αλλά ίσως και κερδοφόρο, αφού θα σου δώσει ευκαιρίες να βελτιώσεις τα οικονομικά σου μέσω μιας καινούργιας δουλειάς, μιας αύξησης, ενός μπόνους, μιας επένδυσης, μιας αγοραπωλησίας ακινήτου κ.λπ. Από τις 16/5 που θα περάσει στον Ταύρο για έναν ολόκληρο χρόνο θα σε βοηθήσει να αυξήσεις τις γνώσεις και τις δεξιότητές σου. Κάποιοι θα πάρουν πτυχίο ή θα ξανακάτσουν στα θρανία για επιμόρφωση, άλλοι θα βγάλουν επιτέλους δίπλωμα οδήγησης/θα αγοράσουν μεταφορικό μέσο, ενώ αρκετοί θα ταξιδέψουν περισσότερο, ίσως και λόγω εργασίας.