Cosmic Telegram

Τα Ζώδια της Εβδομάδας | 28 Νοεμβρίου - 4 Δεκεμβρίου 2022

Zarastro
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Cosmic Telegram: Ο Zarastro κάνει τις αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας 28 Νοεμβρίου - 4 Δεκεμβρίου 2022

Κριός (20 Μαρτίου - 19 Απριλίου)
Αρκετά περίπλοκη αυτή η εβδομάδα, καθώς θα χρειαστεί να κάνεις υπομονή για να μην εξαντληθείς σωματικά και πνευματικά. Με τρίγωνο Άρη-Κρόνου (28/11) μπορεί να υπάρξει θετική εξέλιξη σε ζητήματα σπουδών ή σε επαφές για μελλοντικά επαγγελματικά πρότζεκτς, ήδη όμως η ατμόσφαιρα βγάζει μια «ρευστότητα» σε επίπεδο καθημερινότητας, με την αντίθεση του ανάδρομου κυβερνήτη σου, Άρη με τον Ερμή (29/11), και κάνει tricky τη διατήρηση του αυτοελέγχου. Οι προκλήσεις μπορεί να προέλθουν από το περιβάλλον της δουλειάς υπό τη μορφή απροθυμίας για συνεργασία από ορισμένα άτομα και θα πρέπει να βάλεις τα δυνατά σου για να μην εκνευριστείς και δυναμιτίσεις περαιτέρω το όλο κλίμα. Η έλλειψη συγκέντρωσης είναι επίσης ένα θεματάκι, οπότε στην περίπτωση που οδηγείς θα πρέπει να είσαι προσεκτικός και εστιασμένος στο τιμόνι. Η αντίθεση Αφροδίτης-Άρη την πρωτομηνιά βγάζει συνειδητοποιήσεις στα ερωτικά σου που μολονότι μοιάζουν με «χαμαλοδουλειά», εντούτοις αποδεικνύονται αρκετά χρήσιμες. Στα επαγγελματικά αναδεικνύεται κάποιο παρασκήνιο, κινητοποιώντας σε να πάρεις αποφάσεις που μπορεί να είναι δύσκολες, ταυτόχρονα όμως ενέχουν το στοιχείο της ψυχολογικής «λύτρωσης».

Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)
Αν και στο ξεκίνημα της εβδομάδας με το τρίγωνο Άρη-Κρόνου (28/11) η μεθοδικότητα και η ώριμη σκέψη μπορεί να αποφέρει καρπούς στα επαγγελματικά και ίσως για ορισμένους να υπάρξουν και κάποιες συμφέρουσες νέες προτάσεις συνεργασίας, στη συνέχεια το όλο κλίμα ανατρέπεται άρδην, βγάζοντας μια αίσθηση «απατηλού», που δεν μπορείς να εκφράσεις ακριβώς με λόγια. Η πιο απαιτητική μέρα είναι η Τρίτη, με την αντίθεση του ανάδρομου Άρη με τον Ερμή να βγάζει εντάσεις σε προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις, ειδικά σε συζητήσεις για οικονομικά. Αυτή η περίοδος δεν ενδείκνυται για να διαπραγματευτείς με τράπεζες, να ζητήσεις χρηματοδότηση, πίστωση, διακανονισμό χρεών, κ.λπ., ενώ παράλληλα είναι μάλλον άσκοπο να μπεις στη διαδικασία της συναισθηματικής αναμόχλευσης για τα όποια στραβά έχεις εντοπίσει στα προσωπικά σου. Στην ίδια λογική και το ξεκίνημα του μήνα με την αντίθεση Αφροδίτης-Άρη, που μολονότι δίνει ένα παραπάνω πάθος, «παίζει» ταυτόχρονα και με τις ανασφάλειές σου, πυροδοτώντας προστριβές.

Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου) 
Συνθέτη από κάθε άποψη η εβδομάδα που ξεκινά και θα χρειαστεί να κάνεις μια «σπουδή» στην ψυχραιμία για να μπορέσεις να ανταποκριθείς. Το ξεκίνημα, ωστόσο, μοιάζει promising, με το τρίγωνο του Άρη από το ζώδιό σου με τον Κρόνο (28/11) να οργανώνει τη σκέψη και τη δράση σου αναφορικά με το παρακάτω των σπουδών και των επαγγελματικών σου, ξεκαθαρίζοντας μέσα σου τι θέλεις, τι σου «κάνει» και τι όχι. Και κάπου εκεί αρχίζει το «χάος», με ναυαρχίδα την όψη αντίθεσης Ερμή-ανάδρομου Άρη την Τρίτη. Το νευρικό σου σύστημα θα αρχίσει να κινείται σε ρυθμούς «τσάρλεστον» και μιας και δεν είσαι και από τους πιο ήρεμους τύπους –μεταξύ μας– αυτό μπορεί να βγάλει τάση για προστριβές με συνεργάτες, συναδέλφους κ.λπ. Η λογική του να θέλεις να έχεις πάντα δίκιο, πόσο μάλλον να το επιβάλεις στους γύρω σου, δεν θα λειτουργήσει με την καμία, οπότε καλύτερα να αποφύγεις all the way την πολεμική. Οι αντιπαραθέσεις στα προσωπικά είναι επίσης στο «μενού» με την αντίθεση Αφροδίτης-Άρη πρωτομηνιάτικα, που αν και προμοτάρει τους αδέσμευτους, μάλλον υπόσχεται περισσότερα απ’ όσα μπορεί να πραγματοποιήσει. Με τα τετράγωνα του Ποσειδώνα με Ερμή (2/12) και Αφροδίτη (4/12) το όποιο ένστικτό σου πάει «περίπατο», οπότε καλύτερα άσε την εξιδανίκευση και τις αυταπάτες έξω από την όλη εξίσωση.

Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)
Μολονότι φαινομενικά η εβδομάδα ξεκινά κάπως πιο ήρεμα, με προσανατολισμό στην τακτοποίηση κάποιων οικονομικών θεμάτων, υπάρχει μια μάλλον περίεργη αίσθηση στην ατμόσφαιρα, με το τρίγωνο Άρη-Κρόνου (28/11) γύρω από τη δουλειά. «Πιάνεις» ίσως μηνύματα που σε κάνουν να αμφιβάλλεις για τη δράση και τις προθέσεις ενός ατόμου, είναι όμως προτιμότερο σ’ αυτή τη φάση να κρατήσεις στάση αναμονής. Η υπομονή σου θα είναι παρά πολύ εύκολο να εξαντληθεί με την αντίθεση Ερμή-Άρη την Τρίτη. Το να διατηρήσεις την ψυχολογική σου ομοιόσταση, ειδικά στην περίπτωση που προκληθείς, είναι λιγάκι tricky, αν και το πιο πιθανό είναι να θυμώσεις από μόνος σου και χωρίς ιδιαίτερο λόγο, παίρνοντας τα πάντα προσωπικά. Ίσως πάλι έχεις συσσωρεύσει πολύ θυμό εδώ και καιρό εξαιτίας θέλω και αναγκών που έχουν καταπιαστεί από συνθήκες στην προσωπική σου ζωή, αναζητώντας τώρα ένα «λυτρωτικό» ξέσπασμα. Η αντίθεση Αφροδίτης-Άρη στο ξεκίνημα του μήνα επιτείνει την τάση για εντάσεις στον εργασιακό σου χώρο, ίσως όμως υπάρξει και κάποιο σχετικό φλερτ με έναν συνεργάτη. Τα τετράγωνα του Ποσειδώνα με τον Ερμή (2/12) και την Αφροδίτη (4/12) βγάζουν ένα άγχος για τα μελλοντικά σου σχέδια, δυσκολεύοντας επίσης τη λήψη αποφάσεων.

Λέων (22 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)
Η εβδομάδα ξεκινά υποστηρικτικά για θέματα συλλογικής δουλειάς και σχετικών δοσοληψιών με συνεργάτες, πελάτες, συναδέλφους με το τρίγωνο Άρη-Κρόνου (28/11). Αυτή η όψη σε βοηθά να «βολιδοσκοπήσεις» προθέσεις, να βρεις συμμάχους, να συζητήσεις τις ιδέες σου, να προτείνεις νέα πρότζεκτς αλλά ακόμα και να κλείσεις συμφωνίες. Η δυναμική αλλάζει από την Τρίτη με την αντίθεση Ερμή-Άρη. Πρόκειται για μια συνθήκη που δημιουργεί πίεση και τάση για εντάσεις στα επαγγελματικά. Σίγουρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να «ανοίξεις» κουβέντες με συνεργάτες, αλλά ούτε και με άτομα από τον στενό σου κύκλο, αφού όλοι θα έχουν την όρεξη να «αρπαχτούν», λέγοντας όσα έχουν μέσα τους «αφιλτράριστα». Καλύτερα να μην μπλεχτείς σε όλο αυτό, αποφεύγοντας επίσης το «blame-game». Η αντίθεση τώρα Αφροδίτης-Άρη (1/12) σου ανοίγει την όρεξη για love game και ειδικά αν ανήκεις στους αδέσμευτους του ζωδίου τα πράγματα μπορεί να γίνουν πολύ «πικάντικα», προσοχή όμως σε σχέσεις που έχουν τα θέματά τους γιατί μπορεί να βγουν τα «μαχαίρια».

Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)
Με το τρίγωνο Άρη-Κρόνου στο ξεκίνημα της εβδομάδας το σύμπαν σου στέλνει μια «κάθετη σύσταση» κινητοποίησης στο κομμάτι της φυσικής σου κατάστασης. Καθώς πλησιάζουμε στην «most wonderful time of the year» και οι πειρασμοί όπως είναι φυσικό θα αυξηθούν, είναι σημαντικό να προνοήσεις προς όφελος της υγείας σου, εντατικοποιώντας τις προσπάθειές σου για μια πιο υγιεινή διατροφή και περισσότερη άσκηση στην καθημερινότητά σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να κοιμάσαι καλύτερα και να ανταποκρίνεσαι αποτελεσματικότερα στο στρες της δουλειάς. Μιλώντας για στρες, η αντίθεση Ερμή-Άρη την Τρίτη, που επηρεάζει  ιδιαίτερα τους γεννημένους στο τέλος του 2ου δεκαημέρου, μπορεί να «κάψει» τα κοντέρ, αφού η πίεση στον άξονα καριέρας-σπιτιού θα είναι for real. Πρόκειται ίσως για την πιο απαιτητική μέρα της εβδομάδας και πραγματικά θα πρέπει να βάλεις τα δυνατά σου για να διαχειριστείς τα «φέρε», «δώσε», «κάνε», «τρέχα» των άλλων που, ελλείψει ορίων από τη δική σου πλευρά, μπορεί να σε «καταπιούν». Δεδομένου ότι δεν είσαι χαλκέντερος, συν του ότι απ’ ό,τι φαίνεται έχεις μαζέψει πολλά, μπορεί τώρα να σου βγει η διάθεση να αντιδράσεις σε όλη αυτή την καταπίεση και το πράγμα να οδηγηθεί σε ρήξη.

Ζυγός (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)
Το ξεκίνημα της βδομάδας σε πάει πιο «μαλακά», με το τρίγωνο Άρη-Κρόνου (28/11) να σε βοηθά να οργανώσεις τη δράση σου σε δημιουργικά πρότζεκτς που έχεις κατά νου, σε καλλιτεχνικά σχέδια αν ασχολείσαι επαγγελματικά με τον χώρο του θεάματος, του θεάτρου, της μουσικής κ.λπ., αλλά και να «ψαχτείς» περισσότερο με τις δυνατότητες που σου προσφέρει η επιστήμη στην περίπτωση που θέλεις να αποκτήσεις ένα παιδί. Από την Τρίτη ξεκινάνε τα «όργανα» και μολονότι εσύ είσαι σαφώς πιο προστατευμένος σε σύγκριση με τους υπόλοιπους, η αλήθεια είμαι ότι με την αντίθεση Ερμή-Άρη, δεν θα καταφέρεις να μείνεις απαθής από την «τρέλα» που βγάζει η καθημερινότητα της δουλειάς. Όσο κι αν θέλεις -κλάσικ- να διατηρήσεις τις υπάρχουσες ισορροπίες, φαίνεται πως συνεργάτες, αλλά ακόμα και φίλοι, αδέρφια, σύντροφοι κ.λπ., έχουν άλλες διαθέσεις, παρασύροντας σε στην ένταση κι τις «υψηλές κορώνες». Η αντίθεση Αφροδίτης-Άρη (1/12) συνεχίζει στο ίδιο «τροπάριο», και βέβαια το να μείνεις στη λογική είναι το ζητούμενο, ίσως όμως υπάρξει και κάποιο νέο που πιθανόν να σε αναστατώσει, ενώ λόγω της όλης αδυναμίας συγκέντρωσης θα πρέπει να είσαι προσεκτικός με την οδήγηση.

Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)
Με ένα υποστηρικτικό τρίγωνο Άρη-Κρόνου (28/11) ανοίγει η εβδομάδα, βοηθώντας σε να «τρέξεις» θέματα που αφορούν το σπίτι, μια μετακόμιση, μια συγκατοίκηση, μια αγοραπωλησία κ.λπ. Ίσως πάλι καταφέρεις να βρεις μέσω οικογένειας και γνωστών έναν αγοραστή για κάποιο ακίνητο, ενώ μπορεί να μπεις και στη διαδικασία κάποιων απαραίτητων επισκευών ή μιας ανακαίνισης προτού φύγει ο χρόνος. Η αντίθεση Ερμή-Άρη την Τρίτη διαμορφώνει ένα κλίμα έντασης στο περιβάλλον σου, τόσο στα επαγγελματικά όσο και στα προσωπικά. Η δυναμική είναι τέτοια που μάλλον εσύ δέχεσαι τις όποιες αντιδράσεις, ίσως και λόγω του γεγονότος ότι μπορεί να θελήσεις να λειτουργήσεις «πυροσβεστικά» σε μια ένταση για λογαριασμό άλλων. Κακή ιδέα σε κάθε περίπτωση, αφού το πιθανότερο είναι να σε πάρει κι εσένα η μπάλα big time. Θα πρέπει να αποφύγεις συζητήσεις και κινήσεις που αφορούν τα οικονομικά σου αυτές τις μέρες, πόσο μάλλον καθώς την Πέμπτη ο Άρης σχηματίζει αντίθεση και με την Αφροδίτη, κάνοντας σε επιρρεπή σε περιττές σπατάλες. Τα τετράγωνα Ερμή-Ποσειδώνα (2/12) και Αφροδίτης-Ποσειδώνα (4/12) βγάζουν διάθεση για καλοπέραση, αλλά συνθέτουν και ένα μείγμα εξιδανίκευσης και υπερενθουσιασμού σχετικά με νέες γνωριμίες στα αισθηματικά σου, που μπορεί να γυρίσει «μπούμερανγκ».

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20 Δεκεμβρίου)
Με κοινωνική διάθεση αρχίζεις την εβδομάδα, θέλοντας να περάσεις καλά, να συσφίξεις σχέσεις, να διαμορφώσεις συμμαχίες και να κάνεις εποικοδομητικές συζητήσεις στα επαγγελματικά. Ωστόσο από την Τρίτη το όλο σκηνικό αλλάζει, καθώς σταδιακά ενεργοποιούνται όλοι οι πλανήτες στον μεταβλητό σταυρό, διαμορφώνοντας ένα έκρυθμο κλίμα στην καθημερινότητα σου. Η Τρίτη με την αντίθεση του ανάδρομου Άρη απέναντι σου με τον Ερμή από το ζώδιό σου, προκαλεί έντονη νευρικότητα και εκνευρισμό με το παραμικρό, σαν να έχει «χαλάσει» το σύστημα του οργανισμού σου που ανταποκρίνεται στα εξωτερικά ερεθίσματα, βλέποντας τα πάντα ως απειλή, διατάσσοντας επίθεση! Η ανοχή σου στην κριτική και στα όποια σχόλια των άλλων είναι μηδαμινή και μπορεί τώρα να βρεις ευκαιρία να πάρεις το αίμα σου πίσω για πολλά που έχεις «μαζεμένα». Η ίδια λογική χαρακτηρίζει και την Πέμπτη με την αντίθεση Αφροδίτης-Άρη, μόνο που εδώ το πράγμα μπορεί να έχει και ερωτικό ενδιαφέρον, «σηκώνοντας» την όλη κόντρα προς όφελος της σεξουαλικής διέγερσης. Τα τετράγωνα του Ποσειδώνα με τον Ερμή (2/12) και την Αφροδίτη (4/12) αναμοχλεύουν τα συναισθήματα σου και σε οδηγούν στην εξιδανίκευση προσώπων και καταστάσεων, γεγονός απαγορευτικό για να καταλήξεις σε ασφαλή συμπεράσματα.

Αιγόκερως (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)
Αρκετά ήπια και βοηθητικά ενδεχομένως ξεκινά η εβδομάδα με το τρίγωνο Άρη-Κρόνου (28/11) να βάζει δομή στη σκέψη σου αναφορικά με σχέδια που έχεις για τα επαγγελματικά σου, ασχολούμενος ξανά με πρότζεκτς που είχες στο standby τελευταία, οργανώνοντας καλύτερα τη δράση σου από δω και κάτω, ενώ δεν αν αποκλείεται να υπάρξει και κάποια θετική εξέλιξη, όπως μια νέα συμφέρουσα οικονομικά πρόταση. Στη συνέχεια όμως το πράγμα αλλάζει, καθώς την Τρίτη ο Ερμής σχηματίζει αντίθεση με τον ανάδρομο Άρη, αυξάνοντας τις απαιτήσεις και την πίεση στη δουλειά σε βαθμό...«κακουργήματος». Είσαι γενικά συγκρατημένο άτομο, που λειτουργεί έως και άριστα υπό πίεση, ωστόσο δεν παύεις να είσαι άνθρωπος και κάποιες στιγμές φτάνεις κι εσύ στο «αμήν», ξαφνιάζοντας με τις αντιδράσεις σου την απέναντι πλευρά, που έχοντας συνηθίσει στο «φέρε» και στο «δώσε» αδυνατεί να παρακολουθήσει την όλη μεταστροφή σου. Αυτό μπορεί να συμβεί κάλλιστα και πρωτομηνιάτικα με την αντίθεση Αφροδίτης-Άρη, όμως καλύτερα να αποφύγεις τα σκληρά λόγια κυρίως στον εργασιακό σου χώρο με συνεργάτες, πελάτες, υπαλλήλους κ.λπ.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)
«Με το κεφάλι ψηλά» στο ξεκίνημα της εβδομάδας, καθώς το τρίγωνο του Άρη με τον Κρόνο (28/11) από το ζώδιό σου δίνει μια αίσθηση σκοπού και μελλοντικού πρακτικού προγραμματισμού για τα επαγγελματικά, τις σπουδές σου, ένα σχέδιο που επεξεργάζεσαι καιρό τώρα, «καλμάροντας» τις όποιες σχετικές ανασφάλειες. Τα ωραία όμως δεν κρατούν πολύ, καθώς το κλίμα γίνεται πιο ασταθές από την Τρίτη με την αντίθεση Ερμή-Άρη. Υπάρχει μια ανυπομονησία που δημιουργεί ένταση στις επαφές σου με συνεργάτες, πελάτες, συλλόγους και ομάδες μέσα στις οποίες δραστηριοποιείσαι ενδεχομένως, αλλά και σε προσωπικές σχέσεις με σύντροφο, φίλους, παιδιά κ.λπ. Αν και εσύ είσαι μάλλον πιο «προστατευόμενος», οι υπόλοιποι αρπάζουν με το παραμικρό, ψάχνοντας τον καβγά ή εξωθώντας σε σε άγαρμπη αντίδραση με την όλη συμπεριφορά τους. Αν αυτό συμπαρασύρει και απωθημένα ή διάφορα στραβά που έχεις κάνει «γαργάρα», τότε οι τόνοι μπορούν να ανέβουν, με την Πέμπτη να είναι επίσης «επίφοβη» ιδίως στη σχέση με το άλλο σου μισό. Για τους αδέσμευτους η φάση μπορεί να είναι πιο ενδιαφέρουσα, με την έννοια ότι η πρόκληση και το τσίγκλισμα μπορεί να γίνεται και «επί τούτου» για να φουντώσει το πάθος. Τα τετράγωνα του Ποσειδώνα με Ερμή (2/12) και Αφροδίτη (4/12) θέλουν προσοχή με τις οικονομικές σου δοσοληψίες.

Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)
Το μήνυμα στο ξεκίνημα της εβδομάδας είναι σαφές με το τρίγωνο Άρη-Κρόνου (28/11) που σε καλεί να δεις λιγάκι πιο σοβαρά το ζήτημα της ξεκούρασης και της προσωπικής φροντίδας μέσα στην καθημερινότητα σου. Ίσως τελευταία έχεις φύγει από το ιδανικό σου trajectory, τρώγοντας άτακτα, ανθυγιεινά και περισσότερο από ό,τι χρειάζεσαι, για λόγους άσχετους με την ανάγκη σου για επιβίωση, καλύπτοντας κενά που αφορούν προσωπικές ματαιώσεις. Καιρός να αναθεωρήσεις την τακτική σου, εντάσσοντας και λίγη παραπάνω άσκηση μέσα στη μέρα σου. Η αξία της ισορροπίας στην καθημερινότητά σου θα φανεί ακόμα περισσότερο με τις δύσκολες όψεις που ξεκινάνε από την Τρίτη, όπου σχηματίζεται η αντίθεση Ερμή-Άρη. Οι αυξημένες απαιτήσεις στη δουλειά επιβαρύνουν την ηρεμία στο σπίτι και τούμπαλιν κι εσύ νιώθεις λίγο σαν μπαλάκι του πινγκ-πονγκ, βγάζοντας –literally– «καπνούς απ’ τ’ αυτιά». Και καθώς η πίεση δημιουργεί εκνευρισμό και νεύρα και δεδομένου ότι έχεις και «γλώσσα» η κατάσταση μπορεί εύκολα μα ξεφύγει με συνεργάτες, σύντροφο, παιδιά κ.λπ.  Στο ίδιο κλίμα και η Πέμπτη με την αντίθεση Άρη-Αφροδίτης, αλλά και τα τετράγωνα του Ποσειδώνα με τον Ερμή (2/12) και την Αφροδίτη (4/12) που συν τοις άλλοις σε κάνουν ευκολόπιστο σε υποσχέσεις που κατά βάθος έχεις ανάγκη να πιστέψεις.