Cosmic Telegram

Stardust 492

Λέοντα, η παράσταση άρχισε. Είσαι στη σκηνή.

Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 492
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Μια σκέψη για αρχή: Εάν είσαι τελείως μπερδεμένος/η προσπάθησε να αγνοήσεις τα αισθήματά σου. Μερικές φορές πιάνει. Πάμε πάρα κάτω. Παλιότερα κάθε στιγμή ήταν μια υπέροχη στιγμή για να δημιουργήσεις κάτι σημαντικό, να ερωτευτείς, ή για να φέρεις στον κόσμο ένα παιδί. Και ήταν μια υπέροχη στιγμή, κυρίως αν προερχόσουν από ένα σπίτι που ήταν γεμάτο στοργή και κατανόηση. Τα τελευταία χρόνια για να καταφέρεις να ερωτευτείς και να προχωρήσεις, ή για να κάνεις ένα παιδί, χρειάζεσαι (και χρειάζονται και οι άλλοι) εντατική ψυχανάλυση και πολλή τύχη. Αυτό που μετράει δεν είναι το πόσο ώριμος/η ή ισορροπημένος/η είσαι, αλλά το πόσο διατεθειμένος να πληρώσεις το αντίτιμο που απαιτείται από σένα ως εραστή, σύντροφο ή γονιό. Εάν κάποιος μπορεί να βρει μια λύση αυτός είναι ένας Κριός. Ωστόσο, κι αυτό έχει επίσης σημασία με τον Δία στον Λέοντα, όλα τα προηγούμενα μπορούν να αντιμετωπιστούν ευκολότερα. Ο ρόλος του απορριμμένου/ης που έχεις παίξει περισσότερο από μία φορά δεν ανήκει στο ρεπερτόριο αυτής της χρονιάς – το ρεπερτόριο έχει πάθος για ζωή και δημιουργικότητα.

[+] Το καλοκαίρι ξεκινάει από τώρα για σένα.

[-] Τα άγχη από φθινόπωρο πάλι.


Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Αν έχεις κάνει έστω και μια σχέση στη ζωή σου ξέρεις ήδη ότι υπάρχουν στιγμές που ο Άλλος είναι ένας υπέροχος άντρας, ή μια υπέροχη γυναίκα, που σε στηρίζει τη στιγμή που παραπατάς, που σε σφίγγει τη στιγμή που αναζητάς εναγώνια μια ζεστή αγκαλιά, που σε αντέχει όταν ούτε εσύ ο ίδιος δεν υπομένεις τον εαυτό σου, που σε αγαπάει ακόμα κι αν φέρεσαι σαν υστερική ντίβα που απαιτεί τα λάθος πράγματα τη λάθος στιγμή. Από την άλλη, υπάρχουν περίοδοι που αυτός ο υπέροχος Άλλος μεταμορφώνεται σε ένα αναίσθητο τέρας που δεν δίνει δεκάρα για τις επιθυμίες σου και που τον αισθάνεσαι τόσο φιλικό όσο κι ένας μουσουλμάνος τον Ομπάμα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Είναι ένα δυσεπίλυτο μυστήριο που θα αντιμετωπίσεις, μεταξύ άλλων, από τώρα με τον Άρη στον Σκορπιό (26/7). Με τον Δία ωστόσο στον Λέοντα παίζεις χαρτιά με το πλεονέκτημα ενός μπαλαντέρ. Επαγγελματικές και διαπροσωπικές σχέσεις στο τραπέζι. Σήκωσε τα μανίκια σου με χάρη, τίναξε τα μαλλιά πίσω, πηγούνι ψηλά, ξεσκόνισε το στιλ σου… Say Cheese!

[+] Νέα Σελήνη στον Λέοντα (27/7). Ξαναρχίζεις ανανεωμένος/η.

[-] Πρόσεξε τις κόντρες σου με τους ανθρώπους που επηρεάζουν την επαγγελματική σου ζωή.


Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Μπορείς να είσαι και πάλι Δίδυμος: επικοινωνιακός, ανθρωπιστής, ευφυής, διπλός, με το ένα σου μισό να κυνηγάει το άλλο μισό και να μη συναντιούνται, χορεύοντας για να μη σε βρουν οι σφαίρες, με μεγάλη δόση παράνοιας και χιούμορ: «Τελικά τότε που τσακώθηκα, χώρισα, έφυγα, υπήρχε πραγματικός λόγος ή τον φαντάστηκα;». Με τον Δία στον Λέοντα όλα είναι Δρόμος, Κίνηση, Επαφές, Άνθρωποι. Μερικοί ορκίζονται ότι γεννήθηκες με ένα τηλέφωνο σε κάθε χέρι. Αυτοί που σε κριτικάρουν προσάπτοντάς σου το χαρακτηρισμό «ανεμομαζώματα διαβολοσκορπίσματα» δεν ξέρουν πόσο αξιαγάπητος/η μπορείς να γίνεις στις συναναστροφές σου, ούτε πόσα κιλοβάτ γοητείας μπορείς να δημιουργήσεις όταν στο χώρο που βρίσκεσαι υπάρχει και το αντικείμενο του πόθου σου – αυτό που ήδη έχεις ή αυτό που θέλεις να κατακτήσεις.

[+] Αν έχεις, ξόδεψε. Ή βρες τρόπους να έχεις.

[-] Δεν είναι ποινικό αδίκημα μια στις τόσες να βάζεις τις φωνές.


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Γιατί πρέπει να γεμίζουμε τον αέρα με σαχλαμάρες μόνο και μόνο γιατί δεν αντέχουμε τη σιωπή και την αμηχανία που προκαλεί; Αν μπορείς να μοιράζεσαι τη σιωπή (αλλά και τη Δράση, για να μην ξεχνιόμαστε) με αυτόν/ή που είσαι ερωτευμένος/η ή μαζί, τότε έχεις βρει τον Ξεχωριστό/ή που έψαχνες και είναι η ώρα ο έρωτας να μετουσιωθεί σε κάτι παρά πάνω. Αν ζεις με κάποιον/α και συνειδητοποιείς ότι ανήκει στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων με τη μόνη διαφορά ότι έχει σφυγμό, τότε βάλε την καρδιά σου σε πέντε χαρτόκουτα και φύγε. Επίσης: Η δημόσια παρουσία σου είναι ενδιαφέρουσα και έντονη αυτές τις εβδομάδες. Βγαίνεις προς τα έξω; Αναγνωρίζεσαι με κάποιο τρόπο; Σε βολιδοσκοπούνε για να αναλάβεις κάποια θέση; Παίρνεις πολλές προσκλήσεις για κοινωνικά γεγονότα; Ό,τι κι αν συμβαίνει φαίνεσαι σε ένα ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο και κατά πάσα πιθανότητα περνάς καλά. Κι είσαι και στις ομορφιές σου.

[+] Φτου φτου, να μη σε ματιάσουν.

[-] Είσαι μάνα στο να βρεις υπαρκτές και ανύπαρκτες αιτίες για να πέσεις στα τάρταρα – ΜΗΝ... καλοκαιριάτικα.


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Τίποτα δεν κρατάει για πάντα. Όλοι είμαστε ανεβασμένοι στη ρόδα του λούνα παρκ που γυρίζοντας αέναα τη μια στιγμή βλέπουμε τον κόσμο από την κορυφή και μετά από δύο λεπτά βρισκόμαστε στον πάτο και το αντίθετο. Κι αν αισθάνθηκες όλους τους τελευταίους μήνες ότι έχεις κολλήσει στη λάσπη, ή ότι δεν μπορούσες να κουνηθείς, ο Δίας γυρίζει σε ορθή πορεία και μαζί του ξεκολλάς κι εσύ. Όχι πια μπάλες στα πόδια – ή τουλάχιστον το βάρος τους ελαφραίνει. Όχι άλλες αναβολές, καθυστερήσεις, υποσχέσεις που δεν τηρούνται ή ευκαιρίες που δεν ξεδιπλώνονται. Η ορατότητα είναι εξαιρετική και το αυτοκίνητο έχει γεμάτα τα λάστιχα με αέρα για οποιοδήποτε ταξίδι. Οπότε άρχισε να πατάς σταδιακά γκάζι στους τομείς που θέλεις να εξελίξεις. Εντάξει, το πέρασμα του Άρη στον Σκορπιό, σε μια δύσκολη θέση, θα σου υπενθυμίζει μερικές φορές πιεστικά είτε ότι ο σημαντικός Άλλος σού είναι εντελώς απαραίτητος χωρίς να παύει ώρες-ώρες να είναι και τελείως ανυπόφορος, είτε ότι η δουλειά είναι χαμαλίκι πολλές φορές κι έχει επικεφαλής ανίκανους.

[+] Νέα Σελήνη στον Λέοντα (27/7): ΤΩΡΑ ΤΩΡΑ ΤΩΡΑ.

[-] Όχι στο παρελθόν, όχι στο παρελθόν, όχι στο παρελθόν – τέλειωσε.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Yπάρχει ο Ποσειδώνας στους Ιχθύς, που δημιουργεί ερωτικές αυταπάτες ή πιο απλά σε παραμυθιάζει – ακόμα κι αν η λογική σου ξέρει ότι έπεσες σε παγίδα, η καρδιά δεν λέει να ξεκολλήσει. Κι ύστερα, υπάρχει και η Αφροδίτη στον Καρκίνο που σου εντείνει την ερωτική επιθυμία. Κι ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω που σε βάζει να διακινδυνεύσεις συναισθηματικά. Νιώθεις μια υπόγεια ανάγκη για συντροφικότητα και αγάπη, και ονειρεύεσαι, πολλές φορές χωρίς να το λες καν στον εαυτό σου, ένα ιδανικό μαζί. Μόνος ή σε βαρετή σχέση, οι πειρασμοί είναι παρόντες. Θυμήσου μόνο ότι το αντικείμενο του πόθου σου ΙΣΩΣ να είναι ένας/μία νάρκισσος/η, ένας προβληματικός/ή, κάποιος/α ανεξάρτητος/η που δεν έχει σκοπό τη δέσμευση ή κάποιος/α περαστικός/ή που δεν είναι έτοιμος/η να μπει στην ερωτική σου φαντασίωση. Άρα να είσαι έτοιμος/η να απαντήσεις στην εξής ερώτηση: Αυτός που λέει πρώτος «σε αγαπάω» είναι νικητής ή ηλίθιος;

[+] Με φίλους, με δικούς σου ανθρώπους, με γνωστούς. Ερωτικές πιθανότητες.

[-] Τα πιο ωραία φρούτα έχουν κουκούτσι.


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Λήξη συναγερμού. Οι μάχες δόθηκαν, κερδήθηκαν ή χάθηκαν, ήταν Πύρρειες. Πολλά πράγματα άλλαξαν από τον περασμένο Δεκέμβριο – τώρα μπορείς να κάνεις τον απολογισμό χωρίς ένταση, χωρίς πίεση και άγχος. «Ναι, αλλά πότε θα σταματήσει αυτή η δυσάρεστη αίσθηση που με αφήνει να νιώσω ευχαρίστηση, ακόμα κι όταν μου συμβαίνουν καλά πράγματα;» Χμμμμ… Αλήθεια γιατί πρέπει να βρίσκεσαι στο ίδιο σπίτι με ανθρώπους που σου είναι εκνευριστικοί; Γιατί θα πρέπει να στοιχειώνεσαι από τα πρέπει που σου επέβαλλε υποδόρια ο πατέρας σου ή η μαμά σου; Γιατί θα πρέπει να ζεις την κάθε μέρα σου με έναν μπάτσο στον ώμο που σε υποσκάπτει με αμφιβολίες, φόβους, άγχη; Γιατί να αναβάλλεις τη χαρά σου και να δέχεσαι απανωτούς περιορισμούς; Γιατί θα πρέπει να ξεχάσεις το πάθος στις σχέσεις και να αντιμετωπίζεις τον έρωτα με τρομερή καχυποψία; Έλα, έλα… Δεν υπάρχει λόγος να αμφισβητείς το ταλέντο, την ευφυΐα σου, το όραμά σου. Σε όποια κατάστασή κι αν είσαι, συνεχίζεις να βρίσκεσαι μέσα στο παιχνίδι. Και τώρα, μάλιστα, αποπειράσαι την πρώτη εύκολη αναρρίχηση από οποιαδήποτε μαύρη τρύπα είχες πέσει.

[+] Βρίσκεσαι στο κέντρο των εξελίξεων χωρίς να σε πυροβολούν – επιτέλους!

[-] Όσο διστάζεις τις απαραίτητες αλλαγές, τόσο καθυστερείς την ικανοποίησή σου.


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Τέλος ο Άρης πίσω από την πλάτη σου, στον Ζυγό. Τέλος η ασάφεια μετά από τόσους μήνες, επανέρχεται σε κανονικές στροφές το μυαλό σου που έτρεχε σαν τρελό φορτηγό στις στροφές κάνοντάς σε να ουρλιάζεις κάθε τόσο, τέλος η αίσθηση ότι δεν ελέγχεις τίποτα και ότι οι άλλοι σταματούσαν να μιλάνε όταν έμπαινες στο δωμάτιο. Ο Άρης στο ζώδιο σου θα σου ξαναδώσει αυτοπεποίθηση, δύναμη, τη θέση του οδηγού στη ζωή σου. Θα επιστρέψει το αίμα στα μάγουλά σου – επιστρέφεις με ανανεωμένη φόρα για να διεκδικήσεις, να πεις όχι, να πεις με την ψυχή σου ναι. Είναι μια περίοδος που αναστηλώνεται η πίστη στον εαυτό σου και στους στόχους σου. Που μπορείς να εμπιστευτείς τους ανθρώπους γύρω σου. Που μπορείς να πιστέψεις ξανά στον έρωτα και τη δημιουργικότητά σου. Φυσικά και δεν είσαι μόνος. Μπορείς να στραφείς γύρω σου και να στηριχτείς σε φίλους και συμμάχους. Αυτό που σε κάνει να διστάζεις να αφεθείς είναι ότι οι άνθρωποι πολλές φορές είναι εύθραυστοι και η αφοσίωσή τους συγκρούεται με το ένστικτο της επιβίωσης. Όμως σε αυτή ακριβώς τη στιγμή του χώρου και του χρόνου έχει λιακάδα. Και βάσιμες ελπίδες ότι όλα θα πάνε κατ’ ευχήν.

[+] Welcome back!

[-] Δεν υπάρχει (-).


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Άνοιξε τα μάτια, τέντωσε τα αυτιά, κολύμπα με το κύμα και ευχήσου ουσιαστικά πράγματα γιατί οι προσευχές σου φτάνουν στα αυτιά του Μεγάλου. Με ταλέντο να περνάς από το ρεαλισμό στη φαντασίωση και πολλές φορές να μη βλέπεις τη διαφορά μεταξύ τους, μπορεί από τη μια πλευρά να θέλεις να χαθείς σε μια αγκαλιά και από την άλλη να αναρωτιέσαι μέσα στην αγκαλιά αν έπεσες σε παγίδα. Δεν έπεσες. Ή μπορεί να βρεθείς σε μια κατάσταση που δεν μπορείς να ξεχωρίσεις αν αυτό που ζεις είναι δουλειά ή διασκέδαση. Είναι δουλειά που σε ενθουσιάζει. Μην ελαττώνεις ταχύτητα από εδώ και πέρα. Τα πράγματα είναι απλά: όσο έχεις έναν άνθρωπο που σε αγαπάει –αν όχι βρες τον–, ένα όνειρο που πιστεύεις, ένα ευρώ παρά πάνω από όσο χρειάζεσαι –τώρα μπορείς να το έχεις–, ένα ταξίδι που ονειρεύεσαι –διοργάνωσε ένα ταξίδι στους επόμενους μήνες–, δημιουργικότητα που σε φλογίζει και τον καθρέφτη που σου λέει ότι είσαι ο ωραιότερος, μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος/η.

[+] Κάθε πρωτοβουλία που σχετίζεται με εκδόσεις, ταξίδια, σπουδές, μετακινήσεις, ή με οτιδήποτε σε εξελίσσει, χρειάζεται να δρομολογηθεί.

[-] Η εργασιακή πραγματικότητα σκληραίνει.


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Παρόλες τις επιβεβλημένες από τον Πλούτωνα επώδυνες αλλαγές μέχρι τον πυρήνα της υπάρξής σου, το πέρασμα του Δία στον Λέοντα σηματοδοτεί μια χρονιά αναγέννησης, αφύπνισης, βελούδινης μεταμόρφωσης. Με μια γκάμα που περιέχει από καυτή δημιουργικότητα (που είτε είσαι καλλιτέχνης είτε ελεύθερος επαγγελματίας, λολίτα ή δημόσιος υπάλληλος, χρειάζεται να καλλιεργήσεις με κάθε τρόπο), γέννηση παιδιών, έντονες ερωτικές σχέσεις, συνεταιρισμούς, οικονομική ανάκαμψη, ανανέωση της συντροφικής ζωής. Και, ναι: Το σεξ γίνεται το ουσιαστικό μέσο για να συνειδητοποιήσεις ότι η δέσμευση ή ο ουσιαστικός «γάμος» (ή ό,τι θεωρείς «γάμο») είναι ο μόνος τρόπος για να ολοκληρωθείς σαν προσωπικότητα – το «μαζί» σε όλα έχει σημασία τώρα. Μετά από μια μεγάλη περίοδο που ίσως αισθάνθηκες σαν παγιδευμένο ζώο ήρθε η στιγμή να βγεις από τη σπηλιά σου. Ίσως βρίσκεις πιο εύκολο να γυρίσεις την πλάτη στις βαθύτερες ανάγκες σου και να προτιμήσεις να ασχοληθείς με τα χρήματα, αλλά το να μιλήσεις αληθινά στους ανθρώπους είναι πολύ πιο αποδοτικό ψυχικά.

[+] Οι άλλοι σε ενδιαφέρουν και κυρίως ο Ένας ή η Μία που ανταποκρίνεται.

[-] Υπάρχει και στρατηγική υποχώρηση, που είναι νίκη.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Όταν εργάζεσαι σκληρά για να αποκτήσεις οτιδήποτε επαγγελματικά και τρως τα μούτρα σου ή σου κλείνουν την πόρτα κατά πρόσωπο, ε δεν είναι απίθανο να χάσεις το κουράγιο σου και να αρχίσεις να αναρωτιέσαι πού κάνεις λάθος. Και τότε ξαφνικά μια πόρτα ανοίγει και σκέφτεσαι: Επιτέλους, τα κατάφερα. Κάποιος κατάλαβε την αξία μου… Ναι, έτσι μπορεί να είναι το σενάριο για τους επομένους μήνες, αλλά μην ξεχνιέσαι. Ακόμα κι όταν κοιμάσαι έχε το ένα μάτι ανοιχτό. Τα αφεντικά, ο κόσμος, τα γούστα αλλάζουν σε χρόνο ρεκόρ. Θυμήσου πώς κατέληξε ο πανίσχυρος δημοφιλής Καίσαρας. Υ.Γ. Προμοτάρησε το επαγγελματικό εδικό σου βάρος, σκέψου το ενδεχόμενο δικής σου δουλειάς, αναζήτησε αν θέλεις συνεργάτες και προσπάθησε να αποφύγεις να διασταυρώνεις το ξίφος σου με όλους εκείνους που νιώθουν ότι η ορμητικότητά σου τους απειλεί.

[+] Ρίξε τη ζαριά σου κι η τύχη θα ακολουθήσει.

[-] Προσοχή στην επαγγελματική ζωή.


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Υπάρχει κάποιος/α κοντά σου που η δύναμή του/της πάνω σου είναι τεράστια κι εσύ αντιδράς σαν να πρόκειται να πέσει κομήτης στο κεφάλι σου; Ή αισθάνεσαι πληγωμένος/η και παρόλα αυτά δεν μπορείς να κάνεις βήμα μακριά από αυτόν/ή που σε κάνει να μην κοιμάσαι τις νύχτες; Αυτή την εποχή είναι ένα μείγμα γλυκού με ξινό. Στον έρωτα θα πρέπει πολλές φορές να πεις Όχι και ίσως ένα μεγάλο Ναι. Στο μεγάλο Ναι πρόσεξε την πάγια τακτική σου να υποδεικνύεις στον άλλο/η –εντελώς υποδόρια, εννοείται– να πηδήξει από τη γέφυρα για να σου αποδείξει πόσο πολύ σε υπολογίζει και μέχρι πού μπορεί να φτάσει για χάρη σου. Αφενός μεν δεν κερδίζεις τίποτα με ένα πτώμα στο ποτάμι και αφετέρου σύνελθε. Είναι παράλογο να κάνεις συνεχώς crash test σε αυτούς που σε πλησιάζουν, επειδή κάποτε η μαμά σου δεν διακτινίστηκε στο πλευρό σου τη στιγμή που ήθελες επειγόντως μια αγκαλιά.

[+] Έρως, Διακοπές, Γέλιο, Παιδιά, Αισιοδοξία.

[-] Άλλο να ερωτεύεσαι κάποιον/α και άλλο να ερωτεύεσαι αυτόν που θα ήθελες να είναι αυτός ο κάποιος/α.

*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου