Cosmic Telegram

Stardust 489

Καρκίνε, σου αρέσει να θρέφεις και να φροντίζεις τους άλλους, αλλά για μία μέρα το μήνα. Άντε δύο. Τις υπόλοιπες γυρνάς θυμωμένος κατηγορώντας τον κόσμο ότι είναι σκληρός κι αναίσθητος.

Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 489
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Μη φύγεις πριν το τέλος του έργου, εκτός κι αν το έχεις ξαναδεί και ξέρεις ότι δεν σου λέει τίποτα. Με τον Άρη στον Ζυγό έχεις να αντιμετωπίσεις ανθρώπους σε δουλειά και προσωπική ζωή που άλλους τους έχεις ανάγκη (οπότε κάνεις ένα βήμα πίσω), άλλοι που είναι ενδιαφέροντες (οπότε βάζεις λίγο νερό στο κρασί σου) και άλλοι που είναι ανυπόφοροι και θεωρούν ότι μπορείς να είσαι άνετα σάκος του μποξ. Κάτι που ίσως έχεις μάθει όλους τους προηγούμενους μήνες είναι ότι οι συγκρούσεις μερικές φορές είναι αναπόφευκτες και είτε έχουν αντοχές, οπότε αντέχουν και συνεχίζονται, ή διαλύονται αποδεικνύοντας ότι δεν είχαν γερά θεμέλια ή απλώς ότι ολοκλήρωσαν τον κύκλο τους. Κατά τα λοιπά με την Ερμή και την Αφροδίτη στους Διδύμους μπορείς να επικοινωνήσεις με τους γύρω σου πιο ευχάριστα και χωρίς βάρος. Το Άκου και Μίλα είναι δύο λέξεις που χρειάζεται να κάνεις πράξη αυτή την περίοδο.

[+] Επικοινωνία σε όλες τις μορφές της, από μετακίνηση μέχρι δίπλωμα οδήγησης.

[-] Το «εν θερμώ» το έχεις πληρώσει ακριβά, όχι πάλι.


Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Η Αφροδίτη στο 2ο ηλιακό σου οίκο, δηλαδή στους Διδύμους, λέει η παραδοσιακή αστρολογία ότι φέρνει χρήματα ή δημιουργεί τις συνθήκες για αύξηση στο εισόδημα. Εντάξει, μην περιμένεις θαύματα. Ίσως μπορείς να πάρεις πιο εύκολα ένα δάνειο ή να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας, ή ο/η σύντροφος (αν υπάρχει) να αυξήσει με κάποιο τρόπο το εισόδημά του. Περισσότερο ρεαλιστικά και με τον πρακτικό Ερμή επίσης στους Διδύμους μπορείς να μάθεις κάτι που θα βοηθήσει την εξέλιξη της δουλειάς σου, ή να διευρύνεις την γκάμα των προσόντων σου, ή απλά καταναλώνεις, ξοδεύεις περισσότερα λεφτά από ό,τι συνήθως, και μάλιστα χωρίς συνείδηση ότι ξοδεύεις πάρα πάνω από ό,τι σηκώνει η τσέπη σου. Και αφού η Αφροδίτη σε κάνει να νιώθεις γοητευτικός/ή, αυτό σημαίνει ότι μπορείς να γοητεύσεις. Μήπως;

[+] Χρήσιμες αγορές, αυτοπεποίθηση, μάθηση.

[-] Δύσκολο το μαζί.


Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Με τον κυβερνήτη σου Ερμή σε ορθή πορεία από 1 /7 εδώ στους Διδύμους και την Αφροδίτη επίσης εδώ στο ζώδιό σου, ε, δεν μπορεί, όσα άλυτα θέματα κι αν έχεις, όσα άγχη κι αν σε τρώνε, όποιες δυσάρεστες σκέψεις κι αν κάνεις, από εδώ και πέρα η θηλιά θα χαλαρώσει, η ανάσα θα γίνει πιο έντονη και βαθιά, οι στιγμές ανεμελιάς και καλής διάθεσης θα πολλαπλασιαστούν και το αγαπημένο σου πέρα δώθε στον κόσμο θα γίνει πιο έντονο. Θα μιλήσεις, θα συναναστραφείς, θα προτείνεις, θα ακούσεις, θα δρομολογήσεις, θα ανταλλάξεις απόψεις. Είτε δουλειά είτε μελλοντικά σχέδια είτε σε τρέξιμο για να διεκπεραιώσεις εκκρεμότητες ή επαγγελματικά ραντεβού, είσαι πειστικός/ή και αξιαγάπητος/η. Ναι, ακόμα και στα ερωτικά ραντεβού έχεις το προνόμιο να κάνεις την πρώτη καλή εντύπωση που προδιαθέτει ευνοϊκά τους άλλους.

[+] Ο άνθρωπος που μπορεί να βρίσκεται ταυτόχρονα σε τρία μέρη είναι πάλι εδώ.

[-] Ό,τι γυαλίζει μπορεί να είναι τενεκές.


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Η Αφροδίτη στους Διδύμους μπορεί να εκφραστεί σε σένα είτε σαν επιτακτική ανάγκη φυγής, απόδρασης, απομάκρυνσης από οτιδήποτε σε αγχώνει, είτε σαν αγχόνη μέσα από ανεκπλήρωτες ερωτικές επιθυμίες, αναμνήσεις, περασμένες αποτυχίες ή σχέσεις που δεν σου βγαίνουν αλλά επιμένεις να πιστεύεις λανθασμένα ότι έχουν μέλλον ή από τις οποίες, ενώ ξέρεις ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ευοδωθούν, εσύ επιμένεις να συνεχίζεις, ανίκανος/η να τερματίσεις. Ναι, ο 12ος που εκπροσωπούν οι Δίδυμοι, συμβολίζει τη θυσία, τη διάλυση του εγωισμού, την προσφορά χωρίς ανταπόδοση. Αν είσαι σε σχέση ίσως ο ρεαλισμός της σε πνίγει. Αν δεν βρίσκεσαι σε σχέση η ανάγκη σου για σχέση μπορεί να οδηγήσει τα θέλω σου σε περίοδο εκπτώσεων, τύπου δέκα κρίκοι ένα τάλιρο. Υπάρχει βεβαίως και η εκδοχή της παράλληλης σχέσης, του τρίτου στους δύο που μπορεί από κρυφή να γίνει κατά λάθος φανερή.

[+] Απόδραση, διακοπές, μακριά από όλους και μαζί με τον Ένα/Μία.

[-] Είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια.


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Τα απροσδόκητα γυρίσματα της τύχης, η μία στο εκατομμύριο περίπτωση, οι σπασμωδικές αρχές και τα απρόβλεπτα φινάλε αποτελούν το σήμα κατατεθέν της ζωής σου, που μια σε εξαφανίζουν από προσώπου γης και μια σε φέρνουν πάλι στο προσκήνιο. Οι δεσμεύσεις κάθε είδους, ερωτικές, στα παιδιά σου, στην τέχνη, στη δουλειά, ίσως σε γεμίζουν με τρόμο επειδή απαιτούν από σένα την ολόψυχη αφοσίωσή σου κι αυτό, τουλάχιστον στα νιάτα σου, σου δημιουργούσε άγχος: πάει η ελευθερία και οι δυνατότητες να ανακαλύψεις τον κόσμο. Όμως μεγαλώνοντας μπορείς να μείνεις πιο εύκολα πιστός σε φίλους, στόχους, στα όνειρά σου. Είσαι πιο δημιουργικός και πιο σταθερός στις δεσμεύσεις σου. Με Αφροδίτη και Ερμή στους Διδύμους μπορείς να δεσμευτείς χωρίς να φοβάσαι. Το αντίθετο: οι δεσμεύσεις οποιουδήποτε είδους αποτελούν οξυγόνο για σένα, εκτός αν είσαι ακόμα νέος/α οπότε συνέχισε να διασπάς την προσοχή σου με ό,τι σου γυαλίζει χωρίς να δεσμεύεσαι, έχεις καιρό για αυτά.

[+] Φίλοι, στόχοι, όνειρα, επαγγελματικές επιδιώξεις.

[-] Τα μεγάλα λόγια πολλές φορές είναι φούμαρα, απόφυγέ τα.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Με την Αφροδίτη και τον Ερμή στους Διδύμους η επαγγελματική σου ζωή, οι σχέσεις σου με τον κόσμο και το γκελ που κάνεις στην κοινωνία ανήκουν στις προτεραιότητές σου. Ούτε ανταγωνισμός ούτε τίποτα τέτοιο – φοράς την αυτοπεποίθησή σου και βγαίνεις έξω για να συναντήσεις όσο περισσότερους ανθρώπους μπορείς είτε για επαγγελματικούς είτε για προσωπικούς λόγους. Μιλάμε για αναγνώριση, στάτους και κοινωνική καταξίωση: ένα πρόβλημα που έχεις να αντιμετωπίσεις στη διάρκεια της ζωής σου είναι ότι η περιέργειά σου και η ανάγκη σου για αλλαγές και κινητικότητα δεν σε αφήνουν να μείνεις σε μια δουλειά, τομέα, επάγγελμα, επιχείρηση για πολύ. Αν σε αυτό προσθέσεις και την απέχθειά σου για αφεντικά, ή για όσους σου δίνουν διαταγές, τότε αντιλαμβάνεσαι ότι ο τομέας Καριέρα δεν σου δίνει την αναγνώριση που θα ’θελες. Αυτή την περίοδο πάντως μιλάς την ίδια γλώσσα με όσους σε ενδιαφέρουν κοινωνικά ή επαγγελματικά.

[+] Κοινωνικότητα, προσκλήσεις, μέσα στον κόσμο.

[-] Η ζωή δεν είναι μόνο υποχρεώσεις, dead lines και ευθύνες, αφέσου.


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Η κυβερνήτης σου Αφροδίτη στους φιλικούς σου Διδύμους θέλει εξωστρέφεια, χαλαρότητα, καλή διάθεση, ενδιαφέρουσες συζητήσεις, ανέμελους ανθρώπους, φλερτ για το φλερτ, κοινωνικότητα. Δεν θέλει καθόλου συναισθηματικές περιπλοκές, ούτε ψυχολογικά βάθη, ούτε αδιέξοδα. Οπότε έξω ντέρτια και καημοί – ελαφρότητα, ακόμα κι αν τα πράγματα είναι δύσκολα. Και αν φύγεις τώρα για μερικές μέρες, ή για ένα σαββατοκύριακο με παρέα, ακόμα καλύτερα. Ο Ερμής γυρίζει σε ευθεία πορεία την 1η του μήνα, οπότε ένας λόγος παρά πάνω να πάρεις τα πάνω σου αφού και όσες καθυστερήσεις και ασυνεννοησίες υπήρχαν τώρα εξομαλύνονται. Η ζωή γυρίσει σε κανονικούς, γρήγορους ρυθμούς. Με τον Δία για λίγο ακόμα στον Καρκίνο υπάρχουν λύσεις στα επαγγελματικά σου και δυνατότητες θετικών εξελίξεων, που και με τον Άρη στο ζώδιό σου έχεις τη δύναμη να κάνεις πράξη.

[+] Κάθεσαι στη θέση του οδηγού.

[-] Υπερπροσαρμοστικότητα, το αιώνιο πρόβλημά σου.


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Να μοιράζεσαι το ψωμί, τις ιδέες, το χρήμα, το κρεβάτι σου με κάποιον. Που αγαπάς και νοιάζεσαι, σε στηρίζει και τον/τη στηρίζεις. Δεν υπάρχει τίποτα που να δίνει μεγαλύτερη πληρότητα δίπλα στην αίσθηση της δημιουργικότητας. Η ανάγκη και η επιθυμία της δέσμευσης είναι βαθιά αυτή την περίοδο. Οι σχέσεις καλούνται να έχουν βάθος, ουσία, περιεχόμενο και πράξεις. Η δημιουργικότητά σου χρειάζεται να έχει στόχο και ει δυνατόν να χρησιμεύει με οποιοδήποτε τρόπο στο διπλανό σου. Τώρα τα αισθήματά σου πρέπει να επικοινωνούνται αμφίδρομα, όπως και οι σεξουαλικές επιθυμίες: το σεξ για σένα είναι η πιο στενή μορφή επικοινωνίας, δεν είναι μια τηλεφωνική κλήση τριών λεπτών. Το σεξ μπορεί να σε απογειώσει ή να προσγειώσει άσχημα – είναι ζωτική ανάγκη για σένα. Όσο για την καθημερινότητα, οι οικονομικές δοσοληψίες –δάνεια, κάρτες, συνεταιρισμοί, σκέψεις για οικονομικές συνεργασίες ή οικονομικές διεκδικήσεις, αυξήσεις, μειώσεις μισθών, προσπάθειες για ανεξάρτητες δουλειές ή θέματα κληρονομικά, αγοροπωλησίες, διατροφές κ.λπ.– είναι θέματα που χρειάζονται διευθέτηση και προσοχή.

[+] Όσο ανοίγεσαι συναισθηματικά τόσο μεγαλύτερη πληρότητα αισθάνεσαι.

[-] Ο κυνισμός είναι μια παγίδα που πρέπει να αποφύγεις.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Η Αφροδίτη αλλά και ο Ερμής απέναντί σου στους Διδύμους σε τραβάνε έξω από το σπίτι προσπαθώντας να σου αποδείξουν ότι οι συναναστροφές και η περιέργεια για τον κόσμο είναι σημαντικότερα ακόμα και από την πιο υπέροχη οικογενειακή ή μοναχική ζωή. Εκεί έξω λοιπόν μπορείς να συναντήσεις ανθρώπους για να συζητήσεις τα επόμενα επαγγελματικά σου βήματα, να τους κάνεις και να σου κάνουν προτάσεις που θα οδηγήσουν σε συνεργασίες, εκεί έξω θα γνωρίσεις καινούργιους ανθρώπους, εκεί έξω θα ξαναβρεθείς με τους παλιούς φίλους ανανεώνοντας τους δεσμούς σας. Είναι μια εποχή με έντονη την επιθυμία του μαζί, του ζευγαριού, του εμείς. Άρα οι υπάρχουσες συντροφικές σχέσεις μπορούν να πάρουν τα πάνω τους, ενώ αν είσαι μόνος/η το μάτι σκανάρει πιθανούς συντρόφους. Αναθάρρησε.

[+] Οι σχέσεις που σε ενδιαφέρουν μπορούν να ανθίσουν.

[-] Κάτι μέσα σου δεν σε αφήνει να χαρείς, προσπέρνα το.


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Η καθημερινότητα και οι εργασιακοί ρυθμοί αποκαθίστανται. Υπάρχει κινητικότητα στη δουλειά, οι αναβολές και οι καθυστερήσεις σταματάνε, ίσως υπάρξει ανάγκη για περισσότερες ώρες ή περισσότερος φόρτος. Είναι μια περίοδος που σου υπογραμμίζεται ότι το σώμα και η υγεία είναι πολύ σοβαρές υποθέσεις, οπότε τώρα έχεις τη διάθεση να προσέξεις και τα δύο βελτιώνοντας τη σωματική σου κατάσταση και κατ’ επέκταση την υγεία σου. Βεβαίως, εκτός από τον Ερμή που βρίσκεται στους Διδύμους και δημιουργεί τις προηγούμενες συνθήκες, έχουμε και την Αφροδίτη στους Διδύμους που είναι επιρρεπής στα γλυκά ή στις γευστικές υπερβολές, οπότε καλύτερα να πάρεις τηλέφωνο κάποιον ή να βγεις βόλτα από το να πέφτεις στα παγωτά και τις πίτσες. Καμία σχέση δεν μπορεί να έχει υποκατάστατο μια σοκολάτα, αν και όλοι το κάνουμε κατά καιρούς. Ναι, είναι μια περίοδος που οι σχέσεις ρέουν χωρίς λακκούβες.

[+] Σημαντικές σχέσεις – προσωπικές ή επαγγελματικές.

[-] Πίεση στη δουλειά.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Καλοκαίρι είναι, ο Ερμής και η Αφροδίτη βρίσκονται στους Διδύμους, οπότε κανείς δεν πρόκειται να σε κατηγορήσει που σκέφτεσαι (ή επιδίδεσαι, ή προγραμματίζεις, ή ζεις) ταξίδια, θάλασσες, παραλίες, καλοκαιρινούς έρωτες, σαββατοκύριακα μακριά από την πόλη, παιχνίδι, παρέες, διακοπές, φίλους, ξενύχτια, αρπαχτές κ.λπ. Με λίγα λόγια έχεις ανάγκη να εκφράσεις ελεύθερα, άνετα και ξένοιαστα τον εαυτό σου, να διασκεδάσεις, να χαρείς χωρίς μεγάλα λόγια και μεγάλες πράξεις, χωρίς δραματικότητα και δεσμεύσεις, χωρίς κάποιος να σου βάζει όρια στο γέλιο και τη διάθεση να κάνεις όσο γίνεται περισσότερα διαλείμματα μέσα στην εβδομάδα. Με δύο λόγια θέλεις να επικοινωνήσεις και να βρίσκεσαι μέσα στους ανθρώπους χωρίς να παίρνεις για λίγο τον εαυτό σου και τις δυσκολίες πολύ στα σοβαρά.

[+] Εξωστρέφεια, φίλοι, ερωτικές ιστορίες, καλή διάθεση.

[-] Το επαγγελματικό άγχος σφηνώνει κάθε τόσο στο μυαλό σου, για λίγο ακόμα.


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Η σχέση με την οικογένεια που μεγάλωσες μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ ανεξαρτησίας και αίσθησης εγκατάλειψης, να είναι χρωματισμένη από ενοχές και θυμό ή να υπάρχει αμφιθυμία – πότε αγάπη πότε αδιαφορία. Όποια κι αν είναι η σχέση σου με τα παιδικά σου χρόνια και την οικογένεια τού τότε, η επιθυμία σου για ασφάλεια και ένα σπίτι/καταφύγιο επανέρχεται κάθε τόσο. Όπως τώρα: οικογένεια και σπίτι – αγοράζεις, πουλάς, μετακομίζεις, ανακαινίζεις, μοιράζεσαι, ψάχνεις. Η διάθεσή σου βρίσκεται στο να είσαι ανάμεσα σε ανθρώπους που αγαπάς προστατευμένος/η από τον κόσμο. Χρειάζεσαι τη θαλπωρή και τη φροντίδα που σου προσφέρει η οικογένεια. Η αγκαλιά των ανθρώπων που μπορείς να ονομάσεις «οικογένειά μου» πέρα των δεσμών αίματος.

[+] Άνοιξε το σπίτι σου και προσκάλεσε όσους αγαπάς – μοιράσου.

[-] Οικονομικές εκκρεμότητες.

*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου