Cosmic Telegram

Δίδυμε...302

Δίδυμε, η επικοινωνία, στην καλύτερη περίπτωση, είναι υπέροχη μεταξύ ενός δασκάλου κι ενός μαθητή

Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 302
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δίδυμε, η επικοινωνία, στην καλύτερη περίπτωση, είναι υπέροχη μεταξύ ενός δασκάλου κι ενός μαθητή που βάζει ερωτήσεις –ένας διάλογος μεταξύ ατόμων διαφορετικής καταγωγής, στιλ ζωής και φιλοσοφίας– και στη χειρότερη μοιάζει με Πύργο της Βαβέλ που το ζεύγος μιλάει δύο διαφορετικές γλώσσες. Άρα πρέπει να βρεις έναν τρόπο για να γεφυρώνεις το χάσμα μεταξύ των μυαλών, ώστε να μπαίνεις στις σχέσεις με ανοιχτά μάτια αποφεύγοντας ενδεχόμενη απογοήτευση.

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου) 

Ήδη οι γεννημένοι την πρώτη ημέρα του ζωδίου σου θα πρέπει να αισθάνονται ανησυχία, ανυπομονησία, νευρικότητα… Ναι ναι ναι… Ο Ουρανός έρχεται με φόρα στο ζώδιό σου για να αλλάξει ξαφνικά και απρόοπτα όλη τη ζωή σου. Προς το παρόν θα πρέπει να πεις ένα δύο συγνώμη για την αλλόκοτη συμπεριφορά σου και να ελπίσεις ότι οι άλλοι θα σε συγχωρέσουν τώρα που η Αφροδίτη μπαίνει στον Καρκίνο (24/5). Αφού τελευταία τρέχεις αγχωμένος με κολλημένο το μυαλό σου στις φράσεις «κάτι θα γίνει στο τέλος κι όλα θα πάνε καλά» ή «έχει ο Θεός…» κι αφού έχεις συνειδητοποιήσει ότι οι αλλαγές δεν είναι πάντα αυτές που περιμένεις ή ότι οι άνθρωποι στις σχέσεις δεν συμπεριφέρονται με το δικό σου τρόπο, είσαι έτοιμος να παραδοθείς στο πεπρωμένο. Σ’ αυτή τη μάχη η Μοίρα θα νικήσει, οπότε κλωτσάς στον αέρα…

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Έχεις πάντα την επιλογή να κατηγορήσεις την αστρολογία, και έχοντας την άδεια του σύμπαντος να ξεσπάσεις την απογοήτευσή σου, τις αγωνίες, τις αμφιβολίες και τις αβεβαιότητές σου πάνω στους αγαπημένους σου, στους συνεργάτες σου ή και τους φίλους σου. Κι αφού οι σημαντικές σχέσεις σου έχουν σαν επίκεντρο το ζώδιο που βρίσκεται στον 7ο ηλιακό σου οίκο, μπορείς να είσαι ιδιαίτερα σκληρός με τους Σκορπιούς (και τους Παρθένους κατά δεύτερο λόγο) που η τύχη τούς έφερε στο δρόμο σου. Μην ανησυχείς. Όταν ο θυμός περάσει και ο πανικός εξαφανιστεί μπορείς να αρνηθείς τα πάντα. Υ.Γ. Τρέχεις να κλείσεις δουλειές, να συναντήσεις ανθρώπους που θα σε βοηθήσουν, να κάνεις γνωστές τις απόψεις σου, να επηρεάσεις; Τρέχα, Ταύρε, τρέχα. 

Δίδυμοι (21 Μαΐου -  21 Ιουνίου)

Συνήθως δεν λειτουργείς στη διαπασών κινητοποιώντας όλη σου την ενέργεια που διαθέτεις. Προτιμάς να αφήνεις την ένταση και τα υψηλά βολτ στους Σκορπιούς, που τα έχουν από τον κατασκευαστή. Αυτή την εποχή, όσο κι αν θα ήθελες να αποδράσεις σε έναν αγρό με μαργαρίτες και παπαρούνες, θα ήταν καλύτερα να μην αντιμετωπίσεις τη ζωή σου σαν διαφήμιση αποσμητικού, αλλά με δυναμισμό κι ένταση. Υπάρχουν εξαιρετικές ευκαιρίες και ευοίωνες εξελίξεις χάρη στην παρουσία του Δία στο ηλιακό σου ζενίθ, ενώ ο Άρης στον Λέοντα σε συμβουλεύει να κοιμάσαι με το ένα μάτι ανοιχτό. Όσο για την Αφροδίτη από 20/5 στον Καρκίνο: θαύμα, θαύμα, στην εποχή της χρεοκοπίας εσύ έλκεις χρήματα, ή δώρα, ή οικονομικές υποσχέσεις. Ή μήπως σκέφτεσαι ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε και τσακίζεις και την τελευταία δεκάρα που έχεις;  

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Παρόλη την ενοχλητική παρουσία του Νότιου Δεσμού που βρίσκεται στην καρδιά του ζωδίου σου και σου δημιουργεί το δυσάρεστο αίσθημα ότι χάνεις τον εαυτό σου ή ότι δεν είσαι ο εαυτός σου, η είσοδος της Αφροδίτης στον Καρκίνο (20/5) δίνει μια ευνοϊκή σπρωξιά της διάθεσής σου προς τα πάνω – έστω και προσωρινή. Ακόμα και αν πρόκειται για μια επίσκεψη σε μία αισθητικό, σε ένα μαγαζί με ρούχα ή απλώς σε ένα κομμωτήριο, κάτι πρέπει να γίνει ώστε να έρθεις σε επαφή με την εμφάνισή σου, που σου υπενθυμίζει ότι είσαι ακόμα επιθυμητός ή ποθητή και ικανός/ή για αγάπη και δημιουργικότητα. Ότι δεν είσαι ο βαρύθυμος,  αμίλητος, μελαγχολικός, που στραβοκοιτάζει τον εαυτό του κάθε φορά που συναντιέται με καθρέφτη.  

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Λαμβάνοντας υπόψη τις παράξενες επιπλοκές που ζορίζουν τρομερά τις σχέσεις σου –και επαγγελματικές και προσωπικές–, το να εμφανίζεσαι επί σκηνής μπροστά σε κοινό απολύτως cool και αριστοκρατικός αποτελεί απόδειξη μεγάλου σθένους και εξαιρετικής αυτοπεποίθησης. Οι κακοπροαίρετοι κριτικοί σου και όσοι σε παράτησαν/απέρριψαν/ξεφορτώθηκαν στο παρελθόν, πιθανόν να σε χαρακτηρίσουν νάρκισσο ή να μιλήσουν για ψυχοπαθολογία. Κάποιος περισσότερο αποστασιοποιημένος και αντικειμενικός θα πει ότι είναι ο Άρης που σε κάνει τόσο δυναμικό και αυτάρκη και μερικές φορές δικαίως επιθετικό.  

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Οι Παρθένοι που ετοίμασαν τις βαλίτσες πήραν μαζί τους βιταμίνες και προϊόντα με κολλαγόνο για να μεταναστεύσουν στο Παρίσι ή τη Βοστόνη (δύο πόλεις που ανήκουν στην Παρθένο), όπου θα μπορέσουν να ζήσουν πολιτισμένα και οργανωμένα, θα πρέπει να το ξανασκεφθούν. Με τον Κρόνο να έχει επιστρέψει στο ζώδιό σου, τα ταξίδια και η απόδραση δεν αποτελούν επιλογές, όσο κι αν ο Άρης στον Λέοντα εδώ και μήνες ψιθυρίζει όλο και δυνατότερα στο αυτί σου «φύυυγε…φύυυγε…». Βεβαίως αυτή η εξέλιξη μπορεί να αποτελεί μεταμφιεσμένη ευλογία. Κάτι πολύ σημαντικό σε αυτό το σημείο: μη γυρίζεις την πλάτη στον ενθουσιασμό, ή στον πόνο του έρωτα, ή αποφεύγοντας να ερμηνεύσεις ένα νούμερο που δεν έχεις παίξει ποτέ πριν. Βγες από το κεφάλι σου και μπες μέσα στην καρδιά σου. Η καρδιά –μια και το  έφερε η συζήτηση– είναι το όργανο στο οποίο πρέπει να επικεντρωθείς.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Πιθανόν σου είναι δύσκολο να πιστέψεις –με τον Κρόνο να μπαινοβγαίνει στο ζώδιό σου και τον Πλούτωνα να συνταράσσει τα θεμέλια της ζωής σου, αλλάζοντάς σου οτιδήποτε πίστευες ότι είναι για πάντα– ότι μπορείς να ελκύσεις τόση προσοχή, όταν αυτό που θέλεις διακαώς είναι να φύγεις κάπου μακριά από πολιτικές, κοινωνία, κρίσεις και όλο τον κωλόκοσμο που ζούμε. Όχι τώρα. Από 20/5, με την Αφροδίτη στην πιο ορατή θέση του ηλιακού σου ωροσκοπίου, η δημόσια εικόνα σου και οι κοινωνικές αλληλεπιδράσεις αποκτούν προτεραιότητα έναντι της επιθυμίας σου να μείνεις αόρατος και ανώνυμος. Για να γίνω πιο σαφής: η προσήλωση στην επαγγελματική σου ζωή μπορεί να σε σώσει από μια διαλυμένη ζωή.  

Σκορπιός  (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Όπως μια ακτίνα Ήλιου διαπερνάει ένα σύννεφο για να φωτίσει και να ζεστάνει τη γη, έτσι και η Αφροδίτη στον Καρκίνο (από 20/5) σου δίνει ένα φιλί όταν περνάει από τον 9ο ηλιακό σου οίκο. Ταξίδια, ανώτατη μόρφωση και υψηλή συνειδητότητα είναι στη διάθεσή σου. Και πραγματικά είναι ευλογία αυτή η διέλευση, αν λάβεις υπόψη σου ότι η αντίθεση Δία/Κρόνου σε γεμίζει με αμφιβολίες και θυμό για την πορεία των ερωτικών σου σχέσεων, για το μέλλον της δημιουργικότητάς σου και άγχος για το επόμενο επαγγελματικό σου βήμα. Μπορείς να συνεχίσεις να ασχολείσαι με τη δουλειά, αλλά τι γίνεται με την καρδιά που δεν διαθέτει συνείδηση αλλά επιθυμία; 

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Αν η συντροφικότητα είναι σημαντική ή σε ενδιαφέρει, τότε όταν η Αφροδίτη περνάει στον Καρκίνο από 20/5 έχεις την ευκαιρία να την τονώσεις, ανανεώσεις ή αναθερμάνεις. Ή βεβαίως –και με τη βοήθεια του Άρη στον Λέοντα– υπάρχει η δυνατότητα για καινούργιες συναντήσεις που πιθανόν να έχουν και μέλλον – επαγγελματικές και προσωπικές. Επίσης μπορεί να σε βοηθήσει να λύσεις τις διαφορές σου με το/τη σύντροφό σου ή τους συνεργάτες σου. Και το αιώνιο δίλημμα επανέρχεται: Πώς μπορείς να είσαι ανεξάρτητος, ενώ την ίδια στιγμή φοβάσαι ότι μόνος/η σου δε θα τα βγάλεις πέρα; Οι πολύ εξελιγμένοι Τοξότες δεν έχουν κανένα πρόβλημα – βασίζονται στις δυνάμεις τους, είναι ανεξάρτητοι και σπανίως γίνονται control freaks. Όμως τέτοιοι Τοξότες είναι σπάνιοι. 

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου- 19 Ιανουαρίου)

Για να μπορέσεις να ευνοηθείς από αυτή την περίοδο χρειάζεται να επικεντρωθείς σε έναν τομέα. Φυσικά δεν είναι εύκολο να έχεις πέντε ανοιχτές πόρτες μπροστά σου και να πρέπει να διαλέξεις μία για μπεις. Κι αν οι άλλες τέσσερεις κρύβουν κάτι καλύτερο από την πόρτα που μπήκες; Με την Αφροδίτη πάντως στον 7ο οίκο σου, που συμβολίζει τις συντροφικές και επαγγελματικές σχέσεις, και τον Άρη στον 8ο, είσαι δεν είσαι δεσμευμένος/η, το σίγουρο είναι ότι κάθε καινούργιος άνθρωπος που εμφανίζεται στη ζωή σου σκανάρεται από την κορυφή μέχρι τα νύχια σαν υποψήφιος σύντροφος, ή το λιγότερο σαν κάποιος που μπορεί να κινήσει το ενδιαφέρον σου για να τον γνωρίσεις καλύτερα. Ναι είναι εποχή ερωτικού κυνηγιού, και για να μη ξεχνιόμαστε και επαγγελματικών ευκαιριών. Υ.Γ. Εποχή οικονομικών συνεργασιών, συγχωνεύσεων, κοινών προσπαθειών. Αντί μόνος, κάν’ το μαζί.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Έχεις την ευκαιρία να βγάλεις τη γλώσσα σου σε όλους εκείνους τους ειδικούς που μισοξέροντας αστρολογία θεωρούν εντελώς λανθασμένα ότι ο μέσος Υδροχόος διαθέτει συναισθηματική ζωή όσο κι ένα cyborg από σιλικόνη. Μπορείς να αποδείξεις ότι είσαι ικανός για οικειότητα και τρυφερότητα και όλοι να διαπιστώσουν από τις πράξεις σου ότι δεν έχεις τελειώσει. Αντίθετα. Είσαι ευφυής, δυναμικός και εύστροφος, όπως πάντα, εκτός φυσικά από μερικές μέρες που δεν μπορείς να σηκωθείς από το κρεβάτι και να σκεφτείς φυσιολογικά όπως οι άλλοι άνθρωποι. Υ.Γ. Μη δίνεις αιματηρές λύσεις εκεί που χρειάζεται συζήτηση και υποχώρηση, δηλαδή στις σχέσεις σου.  Υ.Γ. Το σπίτι χρειάζεται φροντίδα. Ή μήπως πρέπει να τρέξεις για κάποιον από την οικογένεια;  

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Ο Ερμής στον 3ο ηλιακό σου οίκο είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι ότι πρέπει να εγκαταλείψεις τον καναπέ του σπιτιού σου, να βγαίνεις έξω όσο περισσότερο μπορείς, να συναντάς όσους περισσότερους γίνεται που μπορούν να σε ακούσουν. Όσοι από τα μέλη του ζωδίου σου είναι καλλιτέχνες ή τους αρέσει να ταξιδεύουν είναι στα πάνω τους κι η παρουσία της Αφροδίτης στο φιλικό Καρκίνο από τις 20/5 εντείνει τη δημιουργικότητα και τις προϋποθέσεις να ζήσεις μερικές από τις επιθυμίες σου. Εννοείται ότι ο τυχερός Δίας είναι ακόμα εδώ. Σημαντική παραφωνία στις θετικές επιρροές ο Κρόνος, που σε κάνει να σκέφτεσαι κάθε φορά που θέλεις να αφεθείς σε ένα καινούργιο πρόσωπο: κι αν είναι σαν τον/την προηγούμενο/η, που μετά τον πρώτο ενθουσιασμό όλα πήγαν κατά διαόλου; ΜΗΝ… Αν σκεφτόμασταν τα προηγούμενα τραύματα, ο κόσμος θα είχε τελειώσει στον Αδάμ και την Εύα. A

* Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.