Cosmic Telegram

Τα ζώδια της εβδομάδας (17-23 Ιουνίου)

Δίδυμε, ο χαμούλης στα προσωπικά σου ηρεμεί καθώς αναζητάς ηρεμία και οικειότητα

Ευαγγελία Τσαβδάρη
ΤΕΥΧΟΣ 707
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Cosmic Telegram: Η Ευαγγελία Τσαβδάρη κάνει τις αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας (17-23 Ιουνίου)

Κριός (20 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Περνάς σε πιο εσωστρεφή φάση και σε απασχολούν θέματα οικογένειας και σπιτιού
Με την Πανσέληνο (17), η εξωστρεφής διάθεση της αρχής της εβδομάδας δοκιμάζεται από τις γνωστές υποχρεώσεις και πιέσεις της καριέρας και του γάμου σου. Πρόσεχε το σώμα και την εσωτερική σου κατάσταση γιατί δεν μπορείς να ανταπεξέρθεις πλέον στα ίδια που πριν ένα χρόνο σού φαινόταν εντάξει. Για αυτό τον λόγο μπορεί να δημιουργήσεις φασαρίες στο σπίτι ή την οικογένειά σου. Αισθάνεσαι ότι προσπαθείς να κάνεις τα πράγματα που περιμένουν οι δικοί σου από σένα, όμως ησυχία και κατανόηση δεν βρίσκεις. Ο Ήλιος στον Καρκίνο (21) βοηθάει, αν αποφασίσεις να βοηθήσεις τον εαυτό σου βρίσκοντας ασχολίες, κουβέντες και ίσως μία πιο συναισθηματική κι ευαίσθητη στάση ώστε να μην πιέζεσαι τόσο από τα πράγματα που καλείσαι να κάνεις. Ο ανάδρομος Ποσειδώνας (21) εγκαινιάζει μία περίοδο, κατά την οποία στρέφεσαι σε υποθέσεις, ασχολίες και σχέσεις που θεωρούσες τελειωμένα κι αταίριαστα και εξετάζεις μήπως δεν έπρεπε να τα προσπεράσεις.


Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)

Αποζητάς την ασφάλεια του γνώριμου ακόμη και μέσα σε καινούριες ευκαιρίες
Η Πανσέληνος (17) φέρνει μία αναμπουμπούλα, όχι άσχημη, στην τσέπη και την ερωτική σου ζωή. Επειδή έχεις επιλογές, καλύτερα μην κάνεις μία απ’ τα ίδια, παρότι ακόμη κι αυτό θα σου βγει βραχυπρόθεσμα. Όσο περισσότερο κυνηγάς αυτά που θέλεις πραγματικά κι όχι αυτά που θα έπρεπε να θέλεις ή που ήθελες, τόσο το καλύτερο για σένα. Ο Ήλιος στον Καρκίνο (21) είναι ευκαιρία να δεις και να κουβεντιάσεις πού είσαι τώρα. Εναλλακτικά το ρίχνεις έξω και περνάς περισσότερο χρόνο με τα γνωστά, βολικά και κάπως λίγα που έκανες και παλιότερα. Σε αυτό φιγουράρουν δυναμικά οι ανάγκες της οικογένειάς σου και του σπιτιού σου, τα οποία καλό θα ήταν κάποια στιγμή να δεις μέσα από το προσωπικό σου πρίσμα ώστε να έχεις τις δικές σου σκέψεις, ιδέες και τελικά ασχολίες. Ο ανάδρομος Ποσειδώνας (21) καθυστερεί σχέδια και φέρνει στο προσκήνιο παλιότερες φιλίες σου και όνειρα. Είναι μία πίστωση χρόνου για να καταλάβεις αν σχεδιάζεις το μέλλον σου εσύ ή οι συνήθειές σου.


Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου)

Ο χαμούλης στα προσωπικά σου ηρεμεί καθώς αναζητάς ηρεμία και οικειότητα
Με την Πανσέληνο στο ζώδιό σου (17) η πολλαπλότητα των δραστηριοτήτων στην προσωπική σου ζωή κυρίως φτάνει στο ζενίθ της, μαζί της και οι φοβίες σου για ουσιαστική συναισθηματική και πρακτική δέσμευση, παρά τον ενθουσιασμό. Ο Ήλιος στον Καρκίνο (21) σε βοηθάει να κόψεις ταχύτητα και να ηρεμήσεις. Σε φέρνει σε επαφή με τα συναισθήματα και τις ευαισθησίες σου. Μπορείς να μείνεις λοιπόν σε ό,τι σε βολεύει ή να πας λίγο βαθύτερα για να φτιάξεις καλύτερη κατάσταση. Το πρώτο είναι πιθανότερο. Κράτησε στο μυαλό σου ότι γενικώς ό,τι φαίνεται πολύ εύκολο και πολλά υποσχόμενο είναι απίθανο να είναι ουσιαστικά έτσι. Τα νέα είναι ευχάριστα για την τσέπη σου, μέσα από ειδήσεις και συμφωνίες με θετικό αντίκτυπο. Η βοήθεια των αδερφών σου και του καθημερινού σου περιβάλλοντος είναι σημαντική σε αυτό. Ωστόσο, το πράγμα θέλει λίγη προσοχή καθώς ο ανάδρομος Ποσειδώνας (21) προμηνύει αργές, πολύ αργές εξελίξεις σε ό,τι αφορά την καριέρα σου και αναγκαστική επιστροφή σε παλιότερες πρακτικές.


Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)

Ανανεώνεσαι και προσέχεις τον εαυτό σου ή συνεχίζεις να κυνηγάς τους άλλουςΣε ζενίθ φτάνουν οι σκοτούρες σου για τα λεφτά και την ερωτική σου ζωή με την Πανσέληνο (17), καθώς βλέπεις ότι προσπαθείς δεν προσπαθείς, οι συνεργάτες και ο σύντροφός σου δύσκολα καταλαβαίνουν τι πρέπει να γίνει και ποιο είναι το επόμενο βήμα. Ο Ήλιος στο ζώδιό σου (21) θα σε ανανεώσει όπως και να έχει. Μπορείς να ανανεώσεις τις προσπάθειές σου και να ρίξεις ακόμη περισσότερο χρήμα, συναίσθημα, τσαντίλα και χρόνο στις οικογενειακές και στην ερωτική σου σχέση μήπως και λειτουργήσει ή μπορείς να τα ρίξεις όλα αυτά στον εαυτό σου για να είσαι εσύ καλά και να φέρεις έναν πιο ευχάριστο αέρα και στις σχέσεις σου. Η δεύτερη τακτική είναι σαφώς σοφότερη. Ο ανάδρομος Ποσειδώνας (21) σου δίνει όλο τον χρόνο που χρειάζεσαι για να δεις και να επανεξετάσεις την τακτική σου. Μπορεί να έχει να κάνει με τους συγγενείς, με τις σπουδές σου, με τις παρέες σου ή γενικά με τον τρόπο που σκέφτεσαι.


Λέων (22 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Σε καταλαμβάνει, τουλάχιστον θεωρητικά, η καλοκαιρινή ραστώνη
Η γεμάτη ατζέντα σου και τα πολλά πολλά σχέδια καταλαγιάζουν μετά την Πανσέληνο (17) και όσο προχωράει η εβδομάδα αισθάνεσαι την ανάγκη για την καλοκαιρινή ξεκούραση πιο έντονη. Οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας και οι υποθέσεις του σπιτιού και της δουλειάς που δεν σου βγαίνουν έχουν συμβάλει σε άγχος και ψυχολογική κούραση. Καθώς ο κυβερνήτης σου, Ήλιος, περνά στον Καρκίνο (21) κατακάθεται ο κουρνιαχτός και έχεις την ευκαιρία να βάλεις κάτω ό,τι έχει συμβεί τον τελευταίο χρόνο και να δεις τι σου ταιριάζει και τι όχι. Χρειάζεσαι τους πολύ δικούς σου ανθρώπους και την ευκαιρία να πάρεις μία ανάσα. Η αναδρομή του Ποσειδώνα (21) σου δημιουργεί αβεβαιότητα για τις εξελίξεις στην ερωτική σου ζωή και για το αν βαδίζεις όντως σωστά. Παράλληλα σε επίπεδο χρημάτων ο τρόπος που έχεις ρυθμίσει τον οικογενειακό προϋπολογισμό φαίνεται να μπάζει νερά. Σε επίπεδο υποχρεώσεων προς τρίτους και στη δουλειά, οι οικονομικές σου συμφωνίες χρήζουν αναθεώρησης, όχι απαραίτητα αρνητικής.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)

Μπαίνεις σε ρυθμούς καλοκαιριού, αν και οι υποχρεώσεις παραμένουν
Η πολλή δουλειά συνεχίζεται στην αρχή της εβδομάδας με τις ευλογίες της Πανσελήνου (17) και για να ανταπεξέρθεις οφείλεις να επενδύσεις στα ταλέντα σου κι όχι σ’ ό,τι είναι εύκολο και γρήγορο. Με το πέρασμα του Ηλίου στον Καρκίνο (21) το κλίμα γίνεται σαφώς πιο καλοκαιρινό στη ζωή σου και μέσα σου. Περνάς περισσότερο χρόνο με φίλους, σχεδιάζοντας τις διακοπές σου και ασχολούμενος με τα χόμπι σου. Θα είναι πιο ευχάριστα, αν επιλέξεις δραστηριότητες και άτομα με τα οποία αισθάνεσαι ο εαυτός σου και δεν κολλήσεις στις οικογενειακές απαιτήσεις ή τις κοινωνικές υποχρεώσεις. Ή αν βρεις κάποια ισορροπία ανάμεσα στα δύο. Στη δουλειά εμφανίζεται κάποιο καινούριο οικονομικό άνοιγμα, το οποίο όμως πρέπει να αντιμετωπίσεις ρεαλιστικά χωρίς να υπερεκτιμήσεις τις δυνατότητές σου. Ο ανάδρομος Ποσειδώνας στον ζωδιακό άξονα (21) γυρίζει τον χρόνο πίσω, για καλό ή άσχημο, στην ερωτική σου σχέση και σου θυμίζει στιγμές και θέματα με τον σύντροφό σου που νόμιζες ότι είχαν τελειώσει.


Ζυγός (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)

Πας να εφαρμόσεις τον νέο σου εαυτό στη δουλειά και το σπίτι και βρίσκεις τοίχο
Σιγά-σιγά, μετά την Πανσέληνο (17) περιορίζεις το διάβασμα, τις εκδρομές, τις πολλές παρεοκαταστάσεις κάπως. Έχεις κάνει την προετοιμασία σου για το καλοκαίρι, έχεις φτιάξει το πρόγραμμά σου. Με τον Ήλιο στον Καρκίνο (21) η προσοχή σου στρέφεται σε αυτά που πρέπει να κάνεις για την καριέρα σου, τον γάμο και την οικογένειά σου. Αφού λοιπόν την προετοιμασία σου την έκανες, περνάς στο διά ταύτα. Τη στήριξη που περιμένεις δεν θα την έχεις γιατί μπορεί εσύ να έκανες ό,τι μπορούσες για να δεις τα πράγματα διαφορετικά, να ανανεωθείς και να δοκιμάσεις μία άλλη προσέγγιση, όμως δεν το έκαναν απαραίτητα οι άλλοι. Η αναδρομή του Ποσειδώνα (21) στο επιβεβαιώνει, καθώς το πρόγραμμά σου που πάλεψες και δυσκολεύτηκες να στήσεις αρχίζει να ξαναθολώνει και βρίσκεσαι πάλι να παλεύεις με καθυστερήσεις και ασυνεννοησία στη ρουτίνα σου, εργασιακή και προσωπική. Φρόντισε το σώμα σου για να μην επεκταθεί και στην υγεία σου αυτή η ιστορία.


Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Σε πιάνει το καλοκαίρι και κυνηγάς την ανανέωση κι όχι μόνο τα ερωτικά σου
Οι σεξουαλικές, ερωτικές και συναισθηματικές σου εξάρσεις χάνουν τη γοητεία τους μετά την Πανσέληνο (17) και όσο προχωράει η εβδομάδα εστιάζεσαι σε πιο εξωστρεφή πράγματα και σε νέους ορίζοντες που σου ανοίγονται ιδιαίτερα επαγγελματικά. Ο Ήλιος στον Καρκίνο (21) σου δίνει την ευκαιρία να γνωρίσεις καινούριο κόσμο, να μάθεις καινούρια πράγματα και να διευρυνθείς επαγγελματικά. Αρκεί βέβαια κι εσύ να είσαι διατεθειμένος να βγεις από τη ζώνη ασφαλείας σου και να μην είσαι κλειστός και υπερβολικά δύσπιστος. Κυνηγάς εκδρομές, χρόνο με παρέες και τους συγγενείς σου, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι τελικά έχεις τον χρόνο, ούτε ότι είναι όσο ευχάριστα όσο περίμενες. Η αναδρομή του Ποσειδώνα (21) ταράζει τα νερά της ερωτικής σου ζωής και για αυτό πρόσεχε, αν δεν θέλεις να βρεθείς να θαλασσοδέρνεσαι. Φρόντισε να θυμάσαι όσα συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα και να μην ακυρώσεις ούτε τα συμπεράσματά σου, επειδή υπάρχουν τώρα μεγάλες υποσχέσεις, ούτε τον άνθρωπό σου ή τη σχέση με τα παιδιά σου, επειδή τυχαίνει να προκύπτουν κάποιες απογοητεύσεις.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20Δεκεμβρίου)

Προσωπικές αποφάσεις και μικρή ανταμοιβή των επαγγελματικών σου κόπων
Με την Πανσέληνο στον ζωδιακό σου άξονα (17) κορυφώνονται και οι αμφιταλαντεύσεις στην προσωπική και την κοινωνική σου ζωή. Παίρνεις τις αποφάσεις σου, καθώς με τον Ήλιο στον Καρκίνο (21) θέλεις μεγαλύτερη οικειότητα, συναίσθημα, σεξ και τρυφερότητα και τα πολλά λόγια δεν σε καλύπτουν. Παράλληλα βλέπεις την επένδυση που έχεις κάνει στον εαυτό σου, καθώς και όποια ανοίγματα έκανες επαγγελματικά να αποδίδουν. Αν και το άγχος σου παραμένει γιατί έχεις πολλά μπαλάκια στον αέρα, το κάτι παραπάνω είναι ανακουφιστικό. Γενικώς είσαι κάπου ανάμεσα σε μια δική σου προσωπική αισιοδοξία για τα πάντα και έναν τεράστιο φόβο ότι τίποτα δεν θα πάει καλά. Κανένα από τα δύο δεν είναι λύση. Είσαι σε φάση που ευκαιρίες υπάρχουν, χρειάζεται όμως και η προσωπική σου δουλειά. Ο ανάδρομος Ποσειδώνας (21) σε βάζει σε υποθέσεις που αφορούν την οικογένεια και το σπίτι σου και νόμιζες ότι είχαν διευθετηθεί. Γενικώς πρόσεχε τις «φούσκες» και μην πολυστηρίζεσαι στην ελπίδα σε αυτό το κομμάτι.


Αιγόκερως (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Στρέφεις την προσοχή σου στον απέναντι, περιορίζεσαι όμως από τις προσδοκίες
Η φορτωμένη σου καθημερινότητα αρχίζει να παίρνει ανάσες μετά την Πανσέληνο (17) αν και όχι πριν καταλήξεις εσύ σε μερικές επιλογές για το τι είναι για σένα πλέον συμφέρον οικονομικά από επαγγελματική σκοπιά και τι είναι για σένα πιο πολύτιμο από προσωπική σκοπιά. Ο Ήλιος στον Καρκίνο και τον ζωδιακό σου άξονα (21) σε βάζει σε διάθεση να ασχοληθείς περισσότερο με το τι γίνεται στη σχέση σου και τι στις συνεργασίες σου. Και στις δύο περιπτώσεις, αν περιμένεις να βρεις τα πράγματα εκεί που τα είχες αφήσει, να κάνεις τα ίδια και να έχεις τις ίδιες αντιδράσεις, είσαι βαθιά νυχτωμένος. Βάλε την καρδιά σου σε ό,τι κάνεις και άνοιξε περισσότερο σε ό,τι κάνουν οι άλλοι για σένα. Δεν ωφελεί το να τους θεωρείς ανεπαρκείς. Δώσε τους μία ευκαιρία να είναι επαρκείς. Ο ανάδρομος Ποσειδώνας (21) σε βάζει στον πειρασμό να καταφύγεις σε ψεματάκια, σε ασάφεια ή σε κλισέ κουβέντες και συμπεριφορές για να βγεις από τη δύσκολή θέση. Προσωρινά μπορεί να λειτουργήσει.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)

Ψάχνεις να βρεις χώρο στη ζωή σου για τα ωραία πράγματα
Ωραία εισαγωγή σου έκανε το καλοκαιράκι και είναι απολύτως καλοδεχούμενη, ωστόσο μετά την Πανσέληνο (17) χρειάζεται να δεις τι από τις συνεργασίες και τους μνηστήρες που σε φλερτάρουν μπορεί να ενσωματωθεί στην πραγματικότητά σου. Ο Ήλιος στον Καρκίνο (21) θα σε βοηθήσει να το κάνεις, ειδικά αν είσαι πρόθυμος να μη θαφτείς απολύτως κάτω από επαγγελματικές υποχρεώσεις και οικογενειακές απαιτήσεις και προσδοκίες. Στην πορεία φρόντισε να μην κλατάρεις γιατί παλεύεις ήδη με αρκετά πρέπει για την καριέρα σου και τους προσωπικούς σου στόχους. Αν κάτι αξίζει πραγματικά, κράτησέ το έστω κι αν οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές. Ποτέ δεν είναι. Ο ανάδρομος Ποσειδώνας (21) συμβάλλει στο να μπερδευτείς λιγάκι με τα χρήματα και τα συναισθήματά σου. Το κλειδί είναι ότι δεν άλλαξε κάτι στο κεφάλι σου, δεν ήσουν τρελός την προηγούμενη εβδομάδα. Είτε τα χρήματά σου καθυστερούν, είτε επιστρέφεις σε κακές συνήθειες ξοδέματος. Σε συναισθηματικό επίπεδο, καλά τις έχεις καταλάβεις τις ανάγκες σου. Μπορείς να τις αγνοήσεις, αλλά μόνο προς το παρόν.


Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)

Ζώντας ένα σύντομο όνειρο ή πασπαλίζοντας χρυσόσκονη στη ζωή σου όπως είναι
Αφού τα πεις και τα ξαναπείς με την οικογένειά σου και ασχοληθείς με τις υποθέσεις τους σπιτιού σου, μετά την Πανσέληνο (17) μπορείς να στρέψεις την προσοχή σου σε πιο ευχάριστες και καλοκαιρινές αναζητήσεις. Ο Ήλιος στον Καρκίνο (21) σε βοηθάει να γίνεις πιο δημιουργικός στη δουλειά, να γίνεις πιο ερωτικός στην προσωπική σου ζωή και πιο τρυφερός στη σχέση με τα παιδιά σου. Το αν θα το κάνεις εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το αν έχεις επαφή με το τι γίνεται στη ζωή σου ή έχεις κλειδώσει σε κάποιο μαγικό μέλλον. Ελπίζω το πρώτο. Τουλάχιστον, στον έρωτα και στη δημιουργικότητα, μην κάνεις τα ίδια και τα ίδια γιατί θα περάσεις καλά μόνο επιφανειακά και πρόσκαιρα. Ο κυβερνήτης σου, Ποσειδώνας, ανάδρομος στο ζώδιο σου (21) δεν βοηθάει ιδιαίτερα να βγεις από τις συνήθειές σου. Αξίζει να διατηρήσεις ωστόσο τον αυτοσεβασμό σου και να μην κάνεις ότι δεν βλέπεις ανθρώπους και καταστάσεις που σε πλήγωσαν και σε απογοήτευσαν.


*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων  θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.