Cosmic Telegram

Stardust 433

Δίδυμε, στη μέση της ζούγκλας υπάρχει ξέφωτο

Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 433
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τα ζώδια της εβδομάδας

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Αυτή η έκλειψη Σελήνης στις 5° Σκορπιού (25/4) αποτελεί μια καλή στιγμή για να αφήσεις τη φύση, το μυαλό και το ένστικτό σου –που τόσο λίγη σημασία του δίνεις– να σε οδηγήσουν. Ξέρεις ότι ακόμα και την πιο τρομακτική καταιγίδα την ακολουθεί πάντα μια υπέροχη ηρεμία. Ένας Θεός ξέρει πόσο έχεις ανάγκη μερικές στιγμές γαλήνης τώρα που βρίσκεσαι (ή πρόκειται να βρεθείς) σε έναν οικονομικό τυφώνα και με την αίσθηση ότι αξίζεις και μπορείς να κάνεις περισσότερα στα επαγγελματικά σου. Το σίγουρο είναι ότι τα προηγούμενα χρόνια η ζωή σου άλλαξε, αλλάζει, θα αλλάξει. Προς το παρόν η προοπτική να έρθεις πιο κοντά στους άλλους, δηλαδή να αφεθείς συναισθηματικά καταρχάς στον άνθρωπο που αγαπάς, ή να τολμήσεις κάτι δικό σου επαγγελματικά, σου φαίνεται τρομακτική κι έτσι αισθάνεσαι αποκομμένος από τον κόσμο. Παρόλα αυτά δεν είσαι μόνος/η. Έχεις μερικούς ανθρώπους και δυο-τρεις με επιρροή που μπορούν να σε βοηθήσουν – από απόσταση ασφαλείας, φυσικά.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Η Έκλειψη Σελήνης στις 5° Σκορπιού (25/4) σε αφορά άμεσα γιατί συμβαίνει στον τομέα που έχει να κάνει με κάθε σημαντικό Άλλο στη ζωή σου – προσωπικό, οικογενειακό, ερωτικό, συντροφικό, επαγγελματικό. Αντιλαμβάνεσαι ότι η ρουλέτα γυρίζει, μόνο που χρειάζεται να τη σταματήσεις με το χέρι σου εκεί που θέλεις εσύ κι όχι εκεί που θέλει η τύχη ή η παρόρμησή σου. Τώρα, θυμήσου ότι η ανυπομονησία, το πείσμα και η ξεροκεφαλιά στις σχέσεις δεν αποτελούν την καλύτερη προϋπόθεση για τη σταθερότητα και τη διάρκειά τους και ότι αυτή η έκλειψη θα σε βοηθήσει να συνειδητοποιήσεις ποιος είναι πλάι σου και ποιος δεν είναι χωρίς να φρικάρεις. Εάν δεν είσαι σε σχέση τώρα, είναι πιθανόν να έχεις το μυαλό σου σε μία παλιά. Προσπάθησε να μην αισθάνεσαι άσχημα. Υ.Γ. Κατά τα άλλα, Αφροδίτη και Άρης βρίσκονται στο ζώδιό σου και αναπνέεις καθαρό οξυγόνο με ακριβή κολόνια. Ναι, μπορεί να σου φέρει ένα δώρο αυτή η πλανητική συγκυρία. Μπορείς να μαντέψεις το είδος του δώρου ή προτιμάς την ευχαρίστηση την ώρα που το ανοίγεις;

 

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Για να δούμε, πώς θα τα καταφέρεις τώρα που η έκλειψη Σελήνης (25/4) στον Σκορπιό και οι πλανήτες στον Ταύρο φέρνουν στο προσκήνιο κάτι τόσο μπανάλ όσο η εργασιακή ρουτίνα ή τα άγχη της καθημερινότητας ή οι προστριβές με συναδέλφους, το εμβόλιο του σκύλου, λογαριασμούς, κάποιον που έρχεται να σου κλαφτεί ή επιπλέον δουλειά που σου φορτώνεται και δυσανασχετείς; Α, κι όλα αυτά εννοείται χωρίς αναγνώριση, συμπαράσταση ή στήριξη. Δικοί σου άνθρωποι, εργοδότες και συνάδελφοι δεν δίνουν πεντάρα για το πώς αισθάνεσαι και τι θέλεις. Στο σημείο αυτό, ας κάνουμε τρεις ευχές: (1) Να έχεις διαύγεια στην επικοινωνία και να μπορείς να εκφράζεις αυτό που πραγματικά σκέφτεσαι χωρίς να γίνεσαι επιθετικός και ξεροκέφαλος. (2) Να αρπάξεις τις ευκαιρίες – επαναλαμβάνω ότι ο Δίας είναι στο ζώδιό σου και παρόλες τις αντιξοότητες δίνει το πράσινο φως σε νευραλγικούς τομείς. Και (3) να ελπίσουμε ότι έχεις αποκτήσει την αίσθηση των αληθινών αξιών στη ζωή και στο δρόμο προς την κατάκτησή τους δεν έκαψες κάθε γέφυρα επικοινωνίας με ανθρώπους που σήμερα χρειάζεσαι για να σε βοηθήσουν ή να σε αγαπήσουν.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Ένας θεατής μπορεί να βρει τρομερά ενδιαφέρουσες τις αλλοπρόσαλλες αντιδράσεις σου κάθε φορά που συμβαίνει μια έκλειψη, όπως τώρα με την Έκλειψη Σελήνης στις 5° Σκορπιού (25/4) – ανησυχία, αίσθηση εγκατάλειψης, τρομακτική ανάγκη για αγάπη και προσοχή, ευθιξία, δυσθυμία, αλλαγή διαθέσεων δημιουργούν ένα συνδυασμό συμπεριφοράς που μπορεί εύκολα να δημιουργήσει παρεξηγήσεις και ένταση. Όμως, αν ο θεατής τυχαίνει να ανήκει στην οικογένεια, να είναι ο αγαπημένος ή η σύντροφος, ή ένα επαγγελματικός συνεργάτης, τότε τα πράγματα δεν είναι ενδιαφέροντα, είναι δύσκολα. Τη μια στιγμή παίρνεις την καρδιά σου και την κολλάς με οξυγονοκόλληση στην καρδιά του άλλου και την άλλη το σκας πανικόβλητος/η. Τη μια λες ότι οικογένεια/δουλειά/φίλοι σημαίνουν τα πάντα για σένα και την άλλη δεν μπορείς να αντέξεις καμία υποχρέωση, ευθύνη, δέσμευση. Διψάς για τρυφερότητα, διάρκεια και συντροφικότητα, αλλά σπρώχνεις τους άλλους μακριά. Ησύχασε. Κανείς δεν σου παίρνει ό,τι αγαπάς, αλλά ό,τι αγαπάς μπορεί να σε τρελάνει και να το τρελάνεις.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

1. Ο Δίας στους Διδύμους προσπαθεί εδώ και μήνες να σου στρέψει την προσοχή στο κομμάτι του εαυτού σου που ζητάει καινούργιους ανοιχτούς ορίζοντες, περισσότερο δικό σου οξυγόνο, όπως και να υποκύψεις στο ρίσκο που έχουν τα άλματα προς τα μπροστά. 2. Επαγγελματικά, με τον Άρη στον Ταύρο, προσπαθείς όχι μόνο να επιπλεύσεις αλλά να καθιερωθείς, να αναγνωριστείς. Από την άλλη, ίσως αισθάνεσαι ότι η εργασιακή ζαριά που έριξες μπορεί να κάθισε στον αριθμό που θέλεις, αλλά αντί για χρήματα παίρνεις ευθύνες, υποσχέσεις και αναβολές. 3. Και τώρα, στη βάση του ηλιακού σου ωροσκοπίου, στον Σκορπιό, που βρίσκεται ο Κρόνος, γίνεται και μια έκλειψη Σελήνης (25/4) αναμοχλεύοντας άγχη, φοβίες και ανασφάλειες. Προσπάθησε να μη σε επηρεάσει αυτό που πιθανόν σου έλεγαν οι γονείς σου όταν ήσουν μικρός/ή. Ότι η τύχη προτιμάει να επισκέπτεται τους ανόητους και μερικά τυχερά σκυλιά. Άρα: Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να αποφύγεις να μπεις στην πρώτη κατηγορία και έλπισε ότι μπορεί να δουλεύεις σκυλίσια, αλλά μπορείς να είσαι τυχερός σαν άνθρωπος.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Θυμήσου ότι η επιτυχία σου εξαρτάται από την ικανότητά σου να διαπραγματεύεσαι με έναν αναίσθητο κόσμο που πολλές φορές παραβλέπει τη δημιουργική ιδιοφυΐα σου. Το μήνυμα της έκλειψης Σελήνης (25/4) στον Σκορπιό και των πλανητών στον Ταύρο είναι σαφές: Διόρθωσε τις επικοινωνιακές σου ικανότητες, θεώρησε τον εαυτό σου πολύτιμο προϊόν και διαφήμισέ τον ανάλογα, χρησιμοποίησε το δίκτυο των γνωριμιών σου και επέκτεινέ το εκτός Ελλάδος, αν χρειάζεται, ή άνοιξε το κεφάλαιο εξωτερικό ώστε να δημιουργήσεις τις ευκαιρίες για καλύτερα επαγγελματικά αποτελέσματα και, αν είναι χρήσιμο, ξανακάθισε στα θρανία για να εξελίξεις τα προσόντα σου. Ο τομέας της καριέρας με τον Δία στους Διδύμους συνεχίζει να κοχλάζει, βοηθώντας σε να περάσεις στο μέλλον. Δεδομένων των περιστάσεων βρίσκεσαι σε μια καλή στιγμή που, εν πάση περιπτώσει, δεν σε εμποδίζει στις επιδιώξεις σου. Φρόντισε να μην πέσει ούτε ψίχουλο κάτω.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Stop. Η έκλειψη Σελήνης (25/4) και ο Κρόνος στον Σκορπιό, όπως και Άρης και Αφροδίτη στον Ταύρο, σε πιέζουν να μιλήσεις, να σκεφτείς και να πράξεις οικονομικά. Η επιβίωση επείγει. Μιλάμε για την τσέπη σου, την οικονομική σου κατάσταση, το παρόν και το μέλλον της οικονομικής σου ασφάλειας. Όταν κάρτες, αποπληρωμή των δανείων, λογαριασμοί και έκτακτα έξοδα σε μουσκεύουν σαν βροχή, όταν η ισορροπία μεταξύ εσόδων και εξόδων διαταράσσεται, τα λεφτά σου δεν είναι αρκετά για να περάσεις το κατώφλι των μαγαζιών και κοιτάζεις τις βιτρίνες σαν τον Όλιβερ Τουίστ, ε, τότε αναγκαστικά αρχίζεις να σκέφτεσαι πώς μπορείς να αυξήσεις το εισόδημά σου και πώς μπορείς να κάνεις τον εαυτό σου περισσότερο ανταγωνιστικό προσθέτοντάς του επιπλέον προσόντα. Προτεραιότητά σου τον επόμενο καιρό είναι η οικονομική σου ασφάλεια κυρίως και η δυνατότητα να ξεκαθαρίσεις τα προσωπικά θέλω και τις επιθυμίες σου και να δεις πώς αυτές ταιριάζουν ή δεν ταιριάζουν με τα θέλω και τις επιθυμίες αυτών που σε ενδιαφέρουν. Είναι μια σκοτεινή περίοδος; ΟΧΙ. Ταυτόχρονα με το πρόβλημα σου δίνεται και η λύση.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Με τον Κρόνο είναι φυσικό να μην εκπέμπεις γενναιοδωρία και το ηθικό σου να μην είναι σε φόρμα. Σ’ αυτή την κατάσταση της υπνοβασίας εν πλήρη συνειδήσει, έχεις να αντιμετωπίσεις και την έκλειψη Σελήνης (25/4) επίσης εδώ στον Σκορπιό και τον Άρη απέναντί σου στον Ταύρο. Αν βρίσκεσαι σε σχέση που παραπατάει, ή υποδυόσαστε ότι όλα είναι εντάξει ενώ δεν είναι, ίσως αναγκαστείς να πεις και να σου πουν δύο τρία πράγματα έξω από τα δόντια. Είμαστε μαζί γιατί είναι κοινωνική υποχρέωσή μας να έχουμε σύντροφο; Είμαστε μαζί ροκανίζοντας τις ζωές μας; Μήπως αν δεν μας συνδέει κάτι ουσιαστικό να ακολουθήσει ο καθένας το δρόμο του; Ή μήπως μερικές φορές χρειάζονται εκρήξεις για να συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχει ακόμα φωτιά; Από την άλλη πλευρά, αν είσαι μόνος/η τότε η επιθυμία για συντροφικότητα γίνεται πιεστική και οι πιθανότητες είναι ανοιχτές. Ανάλογα σενάρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επαγγελματική ή την οικογενειακή σου ζωή. Α, κι επειδή οι τάσεις απόδρασης από την πραγματικότητα εντείνονται, θυμήσου ότι η σκληρή Εργασία είναι ο μοναδικός δρόμος για το παράδεισο.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Μια έκλειψη Σελήνης πάνω από το κεφάλι σου στον Σκορπιό (25/4) και η κινητικότητα στον Ταύρο που σχετίζεται με την εργασιακή και καθημερινή πραγματικότητά σου δημιουργούν πιθανές παρενέργειες και δυσφορία για την αφόρητη πρακτικότητα της ζωής. Δουλειά και καθημερινότητα σε γειώνουν – ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι στη δουλειά που θα μου πουν τι να κάνω, γιατί να χαλάνε τα πράγματα, γιατί όλα στη ζωή έχουν ουρές και αναμονή; Γιατί έτσι. Ξανά: Μην ξεχνάς ότι ο Δίας στους Διδύμους μέχρι τα τέλη σχεδόν του Ιουνίου είναι καλός οιωνός. Κάποιοι αδελφοί σου Τοξότες ίσως βρήκαν ένα/μία σύντροφο που θεωρούν εξαιρετικό/ή, κάποιοι άλλοι παντρεύονται, κάποιοι απλώνονται σε καινούργιες συνεργασίες και κάποιοι άλλοι ποντάρουν σε καινούργιες επαγγελματικές προοπτικές. Ποτέ βεβαίως τα πράγματα δεν είναι άσπρο-μαύρο, όπως θα ’θελες. Κάθε βήμα μπροστά έχει στη βάση του πολύ ιδρώτα, πολύ άγχος και πολλές αμφιβολίες. Προς το παρόν σταμάτα να γκρινιάζεις και κάνε αυτό που ξέρεις καλύτερα: βάλε στόχους για να τους κατακτήσεις, χωρίς να αφήσεις την ανάγκη για έναν άλλο επόμενο στόχο να αφήσει ανολοκλήρωτη την προηγούμενή σου προσπάθεια.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Ίσως κάποια μέρα, που ο άνθρωπος θα είναι κατά το ήμισυ τεχνητός και θα διαθέτουμε ανταλλακτικές καρδιές, να είναι ευκολότερο να συνέλθουμε από τις πληγές που μας άνοιξαν οι άλλοι με την αδιανόητη συμπεριφορά τους ή από τη σκληρότητα και τα ανεξέλεγκτα γυρίσματα της μοίρας – για να μην αναφέρουμε τα τραύματα που έχουμε ανοίξει εμείς στους άλλους. Παρόλο που θα ’πρεπε να είσαι ευχαριστημένος/η αν έχεις καταφέρει να στέκεσαι όρθιος επαγγελματικά, ή όταν βλέπεις ότι μέσα στο χαλασμό μπορείς ακόμα να κάνεις σχέδια και να προχωράς στη ζωή σου, ή να νιώθεις ικανοποίηση μόνο και μόνο που είσαι γερός και δυνατός ώστε να μπορείς να αντιμετωπίσεις τα εμπόδια, εντούτοις βρίσκεσαι σε μια ρευστή συναισθηματική κατάσταση – δεν βολεύεσαι, κάτι φταίει. Αυτός που αγαπάς, αυτή που αγαπάς, αν υπάρχει σε στενεύει, αν δεν υπάρχει σου λείπει αφόρητα.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Είναι γεγονός ότι ο Κρόνος στον Σκορπιό εδώ και μήνες σε έχει στεγνώσει τόσο που αρχίζεις να αισθάνεσαι Σαχάρα χωρίς οάσεις και επιπλέον ο Άρης στον Ταύρο σε αποδιοργανώνει με επιπλέον δουλειά και με αγχωτικές εκκρεμότητες καθημερινότητας που πρέπει να διευθετήσεις. Η σεληνιακή έκλειψη στον Σκορπιό (25/4) ενεργοποιεί ακόμα περισσότερο τον άξονα οικογένεια/ επαγγελματική ζωή. Είναι πιθανόν το οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον να εκπέμπει με διάφορους τρόπους ότι αυτή την περίοδο είσαι τελείως μόνος/η σου, ενώ ξέρεις ήδη ότι επαγγελματικά περπατάς σαν να έχεις στα παπούτσια σου κολλημένες τσίχλες. Επαγγελματικά ή προσωπικά/συντροφικά/αισθηματικά μπορεί να αισθανθείς παγιδευμένος ή ανήσυχος. Είναι φυσικό. Πολύ φυσικό. Κάθε σενάριο που σε μια ακραία περίπτωση περιέχει ένταση, σκηνές, μια λέξη πάρα πάνω, στιγμές αμηχανίας και επιθετικότητας στα αισθηματικά ή ανταρκτικής παγωνιάς στα επαγγελματικά, μπορεί να παιχτεί παντού στη ζωή σου. Μόνο που δεν το παρακολουθείς στην οθόνη, αλλά πρωταγωνιστείς στην πραγματικότητα.

 

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Με ενεργοποιημένους τους οίκους που σχετίζονται με την επικοινωνία – δηλαδή με Άρη/Αφροδίτη στον Ταύρο και Κρόνο και έκλειψη Σελήνης (25/4) στον Σκορπιό, πιέζεσαι μέσα από εντάσεις και ασυνεννοησία να αλλάξεις συμπεριφορές που δεν σε βγάζουν πουθενά, νοοτροπίες που η ίδια η ζωή σού φωνάζει δυνατά ότι είναι άχρηστες και να εγκαταλείψεις αυτόματες αντιδράσεις που βραχυκυκλώνουν την επικοινωνία σου. Αν θεωρείς ότι εσύ έχεις δίκιο και όλοι οι άλλοι άδικο, αν πιστεύεις ότι οι γύρω σου είναι υποχρεωμένοι να καταλαβαίνουν τις ανάγκες σου χωρίς καν να τις εκστομίσεις, αν νομίζεις ότι ο κόσμος είναι μια Μητέρα που στόχος της είναι να κάνει τη ζωή σου καλύτερη, τότε είσαι βαθιά νυχτωμένος/η. Υ.Γ. Πρακτικά τονίζονται μετακινήσεις κάθε είδους, μετακόμιση, σπουδές, ταξίδια, εξωτερικό, επαγγελματικές συναντήσεις και ραντεβού, συζητήσεις.

* Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου