Cosmic Telegram

Stardust 623

Καρκίνε: Από την πρέσα, σε χλοερά λιβάδια

332173-688521.jpg
Ευαγγελία Τσαβδάρη
ΤΕΥΧΟΣ 623
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
364297-753466.jpg

Κριός (20 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Ερωτικός τζόγος και μεγάλες χειρονομίες

Με τρικυμίες στο σπίτι ξεκινά η εβδομάδα. Τα σχέδιά σου και ο χρόνος που περνάς με τους φίλους σου οδηγούν σε διαξιφισμούς στο σπίτι. Η παιχνιδιάρικη διάθεσή σου, με το φλερτάκι και το χιουμοράκι, βοηθάει μόνο αν δεν έχεις να υπολογίσεις και έναν «άλλο» στην εξίσωσή σου. Αν υπάρχει σύντροφος όμως, η γλώσσα σου που πηγαίνει ροδάνι θα πάει και στην υπερβολή, θα πάει και στην ανακρίβεια, για να το θέσω ευγενικά. Πάντως το πέρασμα του κυβερνήτη του ζωδίου σου, Άρη, και του Ηλίου στον Λέοντα στις 20 και 22 αντιστοίχως, ανακουφίζει και με το παραπάνω το σκηνικό αφού η ενέργεια και η προσοχή σου στρέφονται στη διασκέδαση και τον έρωτα, η διάθεσή σου βελτιώνεται αισθητά και σταματάς να ψάχνεις αιτία για να φαγωθείς μέσα στο σπίτι σου και μέσα στον εαυτό σου. Στο οικονομικό, έχεις να λαμβάνεις όμως και να δίνεις άμεσα για να καλύψεις τις υποχρεώσεις σου, ενώ στη δουλειά οι εξελίξεις είναι σε πνεύμα «καλοκαιρινή ραστώνη».  


Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)

Στα εν οίκω και εντός σου

Αν είσαι διακοπές γλιτώνεις τον εαυτό σου από τη διαχείριση επαγγελματικών εκκρεμοτήτων που ούτε φανταζόσουν ότι υπήρχαν και από τα σχετικά νεύρα, στην αρχή της εβδομάδας. Το οικονομικό «δωράκι» που παίρνεις είναι ιδιαίτερα ευχάριστο, όμως δεν φτάνει για σε αποζημιώσει για τον κόπο που καταβάλλεις, αντιθέτως μάλλον καταλήγει να αποζημιώνει κάποια τράπεζα, το δημόσιο και τις καθημερινές σου υποχρεώσεις. Η είσοδος του Άρη και του Ηλίου στον τέταρτο ηλιακό σου οίκο στις 20 και 22, στρέφουν αποφασιστικά την προσοχή σου στο σπίτι και την οικογένειά σου. Ενώ έχεις τη διάθεση να ακολουθήσεις, τελικά καταλήγεις με ανάμεικτα συναισθήματα. Είτε πρόκειται για δουλειές είτε για κουβέντες που πρέπει να γίνουν, ο κόπος που χρειάζεται να καταβάλεις δεν είναι ακριβώς αυτό που έχεις στο νου σου ως χαλάρωση. Μπαίνεις σε μία φάση ενδοσκόπησης και ανακεφαλαίωσης των τελευταίων μηνών, σχετικής χαλαρότητας (όταν δεν την διαταράσσεις με παράπονα και απωθημένα) που μπορεί να είναι παραγωγική, αν εγκαταλείψεις προσωρινά τις προσδοκίες για ξέφρενα καλοκαιρινά πάρτι.


Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου)

Λικνίσου σαν πεταλούδα (κέντρισε σαν μέλισσα)

Η οικονομική σου διαχείριση δοκιμάζεται στην αρχή της εβδομάδας και βιώνεις ένα και δύο σχετικά άγχη, αφού τώρα περισσότερο από ό,τι συνήθως, δυσκολεύεσαι να υποστηρίξεις οικονομικά το πρόγραμμα και τα σχέδιά σου. Γι’ αυτό καλείσαι να επενδύσεις σε μία φιλοσοφία κατά Beatles όπου «money can’t buy you love» και να στρέψεις την προσοχή ακριβώς στο κομμάτι του έρωτος όπου υπάρχει μεγαλύτερη αφθονία, είτε είσαι ελεύθερος είτε δεσμευμένος. Μόνο απόφυγε να κάνεις προγραμματικές δηλώσεις στις καινούριες γνωριμίες γιατί θα είναι μάλλον Δονκιχωτικές. Από τη μέση της εβδομάδας, με την είσοδο του Άρη και του Ηλίου στον Λέοντα στις 20 και 22, ετοιμάσου να φορέσεις τα φτερωτά σου σανδάλια ή τα πατίνια σου γιατί ο χορός της κοινωνικότητας και των γνωριμιών πάσης φύσεως εντείνεται, τα σχέδια πέφτουν στο τραπέζι σωρός, οι συναντήσεις επίσης και οι μέρες προσφέρονται για brainstorming, συνωμοσίες για την κατάκτηση του κόσμου και βόλτες στο εξοχικό της θείας/αδερφής/ξαδέρφης/μπατζανάκη για να συνδυάσεις το τερπνόν μετά του οικονομικού. 


Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)

Από την πρέσα, σε χλοερά λιβάδια

Η απόσταση ανάμεσα στο «σφύζω από ενέργεια» και «κατεβάζω χριστοπαναγίες» είναι χαρακτηριστικά μικρή στην αρχή της εβδομάδας. Το πεδίο που εστιάζονται οι τελευταίες είναι κυρίως το επαγγελματικό, και αφορά πιο πολύ τους συνεργάτες σου – κι αν δεν εκτονώσεις αρκετά εκεί, παίρνουν τα σκάγια και τη σχέση σου. Αισθάνεσαι ότι οι άλλοι δεν ανταποκρίνονται επιτυχώς στις συνθήκες με συνέπεια να κινδυνεύεις να την πληρώσεις εσύ. Δεν έχεις άδικο γιατί με αντάλλαγμα υποτιθέμενες σταθερές συνθήκες, καλείσαι να κάνεις τα στραβά μάτια σε πολλά κακώς κείμενα. Από τη μέση της εβδομάδας με την είσοδο του Άρη και του Ηλίου στο ζώδιο του Λέοντα, στις 20 και 22 αντίστοιχα, οι ρυθμοί επιβραδύνονται, χαλαρώνεις αισθητά, θέλεις μια ξαπλώστρα και ένα ποτό με ομπρελίτσα, μια αιωνιότητα και μία μέρα σε μία παραλία και τέτοια. Έρχεται και κάτι στην τσέπη σου, επιστρέφει και η απολεσθείσα λίμπιντό σου και στρέφεσαι προς πρακτικότερες, σωματικότερες και απολαυστικότερες αναζητήσεις. Αν δεν το ρίξεις δε στο φαΐ και τα ψώνια σε υπερβολή, είσαι ο καλύτερος.


Λέων (22Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Βασιλιάς στο κάστρο μου, κύριος του εαυτού μου

Το πεδίο των σχέσεών σου σού επιφυλάσσει εκπληξούλες στην αρχή της εβδομάδας. Πρωτότυπα κι αναπάντεχα πράγματα που ξεκινούν από τη σχέση σου, όμως σου δημιουργούν στην καλύτερη μία έντονη εσωτερική αγωνία και αναστάτωση, στην όχι τόσο καλή προστριβές με τον ευρύτερο συγγενικό σου κύκλο και την εντύπωση ότι εγκλωβίζεσαι μέσα σε νοοτροπίες και στην εικόνα σου. Μπορείς όμως να επενδύσεις σταθερά στις εξωεπαγγελματικές σου ασχολίες, στους φίλους σου, στις ατελείωτες γνωριμίες και σε επαγγελματικές προτάσεις. Αρκεί βέβαια να έχεις κατά νου όσον αφορά τις τελευταίες, ότι στο οικονομικό τα πράγματα είναι θολά και χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Με τον Άρη και τον κυβερνήτη σου Ήλιο, στο ζώδιό σου από τις 20 και 22 αντίστοιχα, η λάμψη σου γίνεται εκθαμβωτική και κυριολεκτικά όποιος αντέξει. Εκφράζεις τον εαυτό σου σε όλο του το μεγαλείο και σ’ αυτό το πλαίσιο δεν υπάρχει χώρος ούτε για μικρότητες, ούτε για τους μικρούς, ούτε στην ερωτική σου ζωή, ούτε στο νου και στο πρόγραμμά σου.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)

Προγενέθλια ανακεφαλαίωση

Ενώ περνάς καλά με χόμπι, φίλους, μπερδέματα ανάμεσα στο σεξ και στη φιλία, ησυχία δεν έχεις γιατί βγαίνεις από το πρόγραμμά σου κι αυτό σου δημιουργεί ταραχή, ανασφάλεια, άγχος κι άλλα τέτοια ωραία. Βέβαια και στο πρόγραμμα να πάμε, βρίσκεις υποχρεώσεις ρουτίνας που σε χαλάνε. Στα θετικά το οικονομικό, όπου μπορεί να χαλάς για καμιά εξόρμηση εκτός των τειχών και για τη στήριξη του κράτους πρόνοιας (sic), απολαμβάνεις όμως με τη σειρά σου τη στήριξη της οικογένειάς σου. Στα όχι και τόσο καλά, ότι αυτό δεν κάθεται πολύ καλά στο σύντροφό σου. Πάντως από τις 20 και μετά με το πέρασμα του Άρη και του Ηλίου –στις 22– στον δωδέκατο ηλιακό σου οίκο, όσα σε προβληματίζουν και δυσαρεστούν αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν μέσα σου ώστε να τα επιλύσεις. Επειδή η διαδικασία είναι επαχθής, να σε φροντίσεις. Κάνε ό,τι σε συγκινεί, σε χαλαρώνει, σε κάνει να αισθάνεσαι ασφαλής. Κατά προτίμηση, κάτι δημιουργικότερο από μια παράνομη σχέση ή ακατάσχετη οινοποσία.


Ζυγός (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)

Πάτησε φρένο, έπεται καλύτερο ενσταντανέ

Ψυχραιμία χρειάζεται η αρχή της εβδομάδας και όχι απότομες κινήσεις, ειδικά σε ό,τι αφορά τις ερωτικές και επαγγελματικές σου σχέσεις. Ναι, θα θέλεις να κάνεις ριζοσπαστικές αλλαγές και ναι, να τις κάνεις, αλλά σε ένα πνεύμα διαχείρισης κρίσης και χωρίς να χάσεις την παροιμιώδη σφαιρική σου προσέγγιση. Αισθάνεσαι ότι διαμορφώνεις καινούρια κατανόηση πάνω στα πράγματα αλλά η ρουτίνα σου δεν είναι έτοιμη να σε ακολουθήσει. Από τις 20 με την είσοδο του Άρη στον Λέοντα, κι ακόμη πιο έντονα από τις 22 με τον Ήλιο στο ίδιο ζώδιο, η παρόρμησή σου να χαράξεις καινούρια πορεία παίρνει πιο δημιουργική διάσταση και το «μπορώ και μόνος μου» μετριάζεται. Στρέφεσαι στους φίλους σου, τις εξωεπαγγελματικές σου ασχολίες και σε έναν πιο γενναιόδωρο σχεδιασμό για το μέλλον που επιθυμεί να συντηρήσει, να εξελίξει, να κάνει ευχάριστες ακροβασίες με τις σχέσεις του κι όχι να αφήσει καμένη γη στο πέρασμά του. Αυτή είναι μια ωριμότερη και πιο ταιριαστή σε σένα προσέγγιση.


Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Το δημόσιο πρόσωπό σου: καριέρα και κοινωνική φιλοδοξία

Την προσπάθειά σου να ξεσκάσεις, με ταξίδι, με παρέα, με σπορ, δυσκολεύει το γεγονός ότι καλείσαι να συνδράμεις σε έκτακτα θεματάκια που σχετίζονται με την οικογένεια ή το σπίτι σου, στην αρχή της εβδομάδας. Ως αντίβαρο μπορεί και πρέπει να δράσει η έντονη δράση σου εντός κρεβατοκάμαρας. Ωστόσο και εδώ, υπάρχουν πολλά θέματα που σιγοβράζουν κάτω από την επιφάνεια και κυρίως η αμφιβολία σου για τις ισορροπίες ανάμεσα σε σεξ, συμβάσεις των σχέσεων και έρωτα, με το τελευταίο (και διασκεδαστικότερο) κομμάτι να φθίνει ύποπτα. Η είσοδος του Άρη και του Ηλίου στον Λέοντα, στις 20 και 22 αντίστοιχα, σε ωθεί να επιταχύνεις τις ενέργειές που μπορούν να προωθήσουν την καριέρα σου, με τη σχετική εύνοια αλλά και ανταγωνιστικότητα. Παράλληλα σε βοηθάει να δεις τις προσαρμογές που χρειάζεται η ρουτίνα σου για να ανταποκριθεί καλύτερα στις κοινωνικές σου φιλοδοξίες. Ο κόπος που αυτό εγκυμονεί βέβαια δεν καταβάλλεται με ιδιαίτερη ευχαρίστηση.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20Δεκεμβρίου)

Προς κατάκτηση νέων πεδίων αλλά με σοβαρές αμφιβολίες

Η αρχή της εβδομάδας σε βρίσκει να παλεύεις να βάλεις σε μια τάξη αισθήματα ανασφάλειας, πάθους, ανεπάρκειας και πόθου που έρχονται στην επιφάνεια από μία «δυνατή» γνωριμία ή κουβέντα. Πιο επιφανειακά, συνεχίζεις να κάνεις ζευγαρέ πράγματα στη σχέση σου σαν να μην τρέχει τίποτα, όμως τα διάφορα ζητήματα που προκύπτουν καθημερινά αμφισβητούν το πόσο συμπαγείς είναι οι σχετικές βάσεις. Με την είσοδο του Άρη και του Ηλίου στον Λέοντα στις 20 και 22 αντίστοιχα, σταματάς να πονοκεφαλιάζεις και στρέφεσαι αποφασιστικά στις παρέες, τις εκδρομές, τις αγαπημένες σου αμπελοφιλοσοφίες αλλά και σε μία πιο ουσιαστική προσπάθεια να διευρύνεις το ερωτικό σου πεδίο, τη δημιουργικότητά σου και να βελτιώσεις τον εαυτό σου. Μελανό σημείο παραμένουν τα οικονομικά σου, γιατί ενώ εμφανίζονται σχετικές προοπτικές, στο διά ταύτα τα πράγματα είναι πιεσμένα κι αυτό επηρεάζει ως και την αυτοπεποίθησή σου και τη συνηθισμένη αισιόδοξη οπτική σου για το μέλλον. Φρόντισε να μη φτάσεις στο άλλο άκρο του πεσιμισμού.


Αιγόκερως (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Όταν το πρακτικό απειλεί να καταπιεί το ουσιαστικό

Τα τεκταινόμενα στο σπίτι σου και σε σχέση με το σύντροφό σου, σε συνδυασμό με κάποια έκτακτα σχετικά έξοδα, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα που κινδυνεύει να εκφραστεί ως διασπαστικότητα στη σχέση σου και τις συνεργασίες σου στην αρχή της εβδομάδας. Έχεις την ευκαιρία να δράσεις με ευφυΐα και δημιουργικότητα για να επιλύσεις θέματα που χρονίζουν σε αμφότερους τους τομείς, αν ανοίξεις κανάλια επικοινωνίας και πασχίσεις για σαφήνεια. Η είσοδος του Άρη και του Ηλίου στον Λέοντα, στις 20 και 22 αντίστοιχα, φέρνει στο φως ό,τι θέματα υπάρχουν με τα οικονομικά του συντρόφου σου, με τις οικονομικές σου συνεργασίες, καθώς και ό,τι εκκρεμότητες υπάρχουν σε σχέση με τα οικονομικά του σπιτιού σου. Ο αντίκτυπος στην ψυχολογία σου είναι μάλλον βαρύς. Επειδή ταυτόχρονα όμως παίρνει και η λίμπιντό σου την ανιούσα, φρόντισε να την εκμεταλλευτείς ως κανάλι αποσυμπίεσης αλλά και ως πεδίο για να ανακτήσεις την οικειότητα με το σύντροφό σου, που μπορεί να χάνεται μέσα στα τόσα πρακτικά θέματα.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)

Δράση σε δύο επίπεδα στα ερωτικά σου

Αναπάντεχες μετακινήσεις εγκυμονεί η αρχή της εβδομάδας και φορτισμένες κουβέντες με τα αδέρφια σου και τους πιο μακρινούς σου συγγενείς, τα οποία αρκούν για να φορτίσουν αρκούντως το σύστημά σου. Καλείσαι να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός ως προς τον τρόπο που κινείσαι, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Πάντως, παρά τις ατελείωτες δουλειές, έχεις θετική, δημιουργική και χαρούμενη διάθεση απέναντι στα του οίκου σου και κυρίως, απέναντι στα μεγαλόπνοα σχέδια που κάνεις σχετικά. Αν δεν σκίαζε τα πράγματα και η αμφιβολία σου, αν μπορείς να στηρίξεις οικονομικά αυτά σου τα πλάνα, θα ήταν ακόμη καλύτερα. Όπως και να ’χει,  η είσοδος του Άρη και του Ηλίου στον Λέοντα στις 20 και 22 δημιουργεί ευκαιρίες για κοινωνικοποίηση εκτός εργασίας και ιδανικά με ατζέντα ερωτικής σχέσης. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι ότι παρά τον ενθουσιασμό σου μπορεί να βρεθείς αντιμέτωπος (ή και να επιδείξεις) ανταγωνιστικές και διασπαστικές συμπεριφορές που πραγματικά δεν προάγουν τις επιθυμίες σου για το «μαζί», ερωτικό ή επαγγελματικό. 


Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)

Πρακτικός ιδεαλισμός

Το θέμα λεφτά γυρίζει στο μυαλό σου στην αρχή της εβδομάδας, αφού προκύπτουν έξοδα από το πουθενά, ακόμη κι αν είναι για καλό σκοπό, όπως το να βγεις έξω και να τα σπάσεις ή να καλύψεις εκκρεμότητες που αφορούν τα παιδιά σου ή το σύντροφό σου. Μέσα στο σπίτι δυσκολεύεσαι να συνεννοηθείς όπως θα ’θελες, αφού οι απόψεις των δικών σου για το τι οφείλεις να κάνεις με τον εαυτό σου και τα μοιρασμένα οικονομικά δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες σου. Δεν βοηθάει και το δικό σου θόλωμα για το πώς θέλεις τελικά να σε βλέπουν. Η είσοδος του Άρη και του Ηλίου στον Λέοντα, στις 20 και 22 αντίστοιχα, σε ωθεί σε μία πολύ πιο πρακτική προσέγγιση που εστιάζεται στη δουλειά και τη ρουτίνα σου και το «τι κρατάω, τι αφήνω» για να αισθάνομαι πιο ασφαλής υλικά και συναισθηματικά. Ειδικής μνείας χρήζει η υγεία σου και ιδιαίτερα η ανάγκη σου να ξεκουραστείς και να φροντίσεις πιο αποτελεσματικά το σώμα σου. 


*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων  θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ