Cosmic Telegram

Stardust

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου) H συγκέντρωση πλανητών στους Ιχθύς, δηλαδή στον 12o ηλιακό σου οίκο, sucks.

Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 426
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

H συγκέντρωση πλανητών στους Ιχθύς, δηλαδή στον 12o ηλιακό σου οίκο, sucks. Αυτός ο χαρακτηρισμός είναι ελάχιστα υπερβολικός, αφού ουσιαστικά συνεχίζεται μια εποχή εσωστρέφειας, καθημερινής εργασιακής και προσωπικής τρέλας και ανύπαρκτης διάθεσης για πολλά πολλά. Όσο κι αν προκαλεί δυσφορία για τους κοινωνικούς Κριούς, η απομόνωση κάθε τόσο δεν είναι απλώς απαραίτητη αλλά αναγκαία, αφού χρειάζεται να κάνεις ένα απολογισμό της ζωής σου μέχρι τώρα. Αυτή η ανακεφαλαίωση περιέχει άγχη, φόβους, ανακατατάξεις, ενώ ταυτόχρονα επιστρέφουν σαν φαντάσματα από το παρελθόν τα λάθη, οι ενοχές και οι τύψεις για όσα θεωρείς εκ των υστέρων ότι έπρεπε να είχαν γίνει διαφορετικά. Ακούγεται σαν επώδυνη διαδικασία, και είναι, όμως είναι αναγκαία – μακριά από το πλήθος και αθόρυβα μπορείς να σκεφτείς τα επόμενα βήματά σου.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Κάποιοι «ειδικοί» που έχουν διαβάσει τσελεμεντέδες αυτοβοήθειας βλέποντας το συνωστισμό των πλανητών στον 11ο ηλιακό σου οίκο, στους Ιχθύς δηλαδή, κάνουν τη διάγνωση ότι πιθανόν τελευταία να λειτουργείς σαν παιδί που προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή αυτών που το ενδιαφέρουν – και το κάνεις μάλλον με άτσαλο τρόπο. Πιο απλά: 1) Τρέχεις πίσω από πράγματα που δεν μπορείς να έχεις. 2) Χωρίς καμία λογική προσπαθείς να γοητεύσεις αυτούς που έχεις ήδη απορρίψει ή σε έχουν απορρίψει. 3) Συνεχίζεις να τραγουδάς σαν κύκνος, ακόμα κι όταν  οι γύρω σου δεν δελεάζονται καθόλου από το συγκινητικό τραγούδι σου. Ξέρεις κάτι; Αυτή τη στιγμή το τρίπτυχο  «Αγάπα με, πρόσεξέ με, αναγνώρισέ με» βρίσκει εμπόδια και σε επαγγελματικό και σε προσωπικό επίπεδο. Πριν αρχίσει μια περίοδος εσωστρέφειας –όταν οι γρήγοροι πλανήτες αρχίσουν να περνάνε στον Κριό– θα πρέπει να αποφασίσεις –ξανά– ΠΩΣ θέλεις να ζήσεις, με ΠΟΙΟΥΣ  και κάνοντας ΤΙ.

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Η ψυχρολουσία των τελευταίων εβδομάδων ονομάζεται Άρης στους Ιχθύς και μετά ανάδρομος Ερμής στους Ιχθύς. Στην καλύτερη περίπτωση είσαι μέσα σε συγκρουόμενα αυτοκινητάκια και στη χειρότερη σε αυτοκίνητο σαν την Κριστίν, τη σαραβαλιασμένη Πλίμουθ του Στίβεν Κινγκ που αποκτάει ζωή και σε τρομάζει. Δηλαδή; Αφεντικά, ανώτεροι και γενικότερα άνθρωποι που μπορούν να επηρεάσουν την επαγγελματική σου ζωή εκπέμπουν «δούλεψε περισσότερο, γίνε πιο αποδοτικός/ή, τρέξε πιο πολύ, μπορείς περισσότερα, μη χαλαρώνεις, δούλεψε με όλες τις μηχανές σου στο φουλ, απόδειξε την αξία σου, πάρ’ το απόφαση ή τώρα ή ποτέ», ή απλώς σε καθυστερούν, σου σπάνε τα νεύρα, σε εμποδίζουν να κάνεις αυτό που θέλεις, απαιτούν, σε τρελαίνουν. Ένα άλλο σενάριο μπορεί να είναι κόντρες, αντιπαραθέσεις, ανταγωνισμοί με κοντινούς σου ανθρώπους –οικογένεια, σύντροφος, συνεργάτες– που έχουν την αφετηρία τους σε λάθος συνεννόηση ή παρεξηγήσεις. Η αίσθηση είναι θολού τοπίου. Όλα γίνονται ζορισμένα και με το τσιγκέλι. Εποχή μετ’ εμποδίων. Θα έλεγα κάτι για ψυχραιμία, αλλά φοβάμαι το βλέμμα που θα μου ρίξεις.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Σε αυτή τη φάση τα έντονα συναισθήματα μπορεί να μεταμορφωθούν σε ανεξέλεγκτα, αν αρχίσεις να πιστεύεις ότι ο σύντροφός σου σε αγνοεί ή ότι αυτός/ή που θέλεις δεν σε θέλει. Τέτοιου είδους σκέψεις μπορεί να δημιουργήσουν ένταση, θυμό και σκηνές και λαμβάνοντας υπόψη ότι ο ανάδρομος Ερμής δημιουργεί παρεξηγήσεις μεγαλώνει η πιθανότητα να μη βρεις κανένα δίκιο, να παρανοηθείς ή να αντιμετωπιστείς απλώς ως κυκλοθυμικός και γκρινιάρης. Ναι, μπορεί να στεναχωριέσαι άδικα νομίζοντας ότι ο/η σύντροφός σου σε απατά ή ότι έχεις χάσει το sex appeal σου ή ότι βαριέσαι ή σε βαριέται. Αν ο σύντροφος σου είναι φιλικός σε ένα άτομο που εσύ θεωρείς «επικίνδυνο» για τη σχέση σου, αυτό μπορεί να σου προκαλέσει ακατανόητη ζήλεια. Είναι δύσκολο να καταλαγιάσεις τους φόβους σου και την παρόρμησή σου όταν μπαίνεις σε αυτό το τούνελ, αλλά αν επικοινωνείς σωστά και συζητάς αντί να υποθέτεις τα πράγματα μπορεί να γίνουν πιο λογικά και κατανοητά.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Φυσικά και μπορείς να γίνεις σκληρός, όταν η οικονομική σου επιβίωση μπαίνει σε κίνδυνο. Όταν οι οικονομικές δοσοληψίες μπαίνουν στο στόχαστρο, όπως αυτή την εποχή, μπορείς να δείξεις τόσο μυτερά δόντια που θα φοβόταν ακόμα κι ένα μπαρακούντα. Ναι, τα οικονομικά σου αυτή την περίοδο βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση. Και κάτι ακόμα: Αντί να ψάχνεις για τα μειονεκτήματα στις σχέσεις σου και να κατηγορείς τον Άλλο στο όνομα της αγάπης, γιατί δεν κάνεις στη θέση τους μερικά δημιουργικά σχέδια; Έχεις μια πλευρά που κανείς δεν ξέρει και είναι μαζοχιστική. Μάλιστα. Και αυτοκαταστροφική. Μπορείς ωστόσο να είσαι όσο μαζοχιστής θέλεις αυτή την περίοδο –και οι περιστάσεις βοηθάνε–, αλλά να θυμάσαι ότι στο τέλος της μέρας μένει μόνο αυτό που έχεις δημιουργήσει κι αξίζει. Κάτι ακόμα: Πρόσεχε τις λες γιατί δεν θα ήθελες να δεις μερικά μυστικά σου να γίνονται δημόσιο κτήμα.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Οι σχέσεις για έναν Παρθένο, ΚΑΙ οι συντροφικές/ερωτικές, είναι δουλειά, χαμαλίκι, υπηρεσία. Υπάρχει πάντα μια υπόγεια κινητήρια δύναμη που τον προτρέπει να προσφέρει ανιδιοτελή αγάπη κι αυτό είναι πρόβλημα. Υπάρχει ένα μπέρδεμα στο ρόλο, θεωρώντας ότι όποιος αγαπάει είναι ένας μάστορας που πάει να φτιάξει τον άλλο. Αυτή την περίοδο βλέπεις πολύ καθαρά ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Μια φράση μόνο για τις σχέσεις που φλέγονται τον τελευταίο καιρό και τίποτα άλλο: ΘΥΜΗΣΟΥ ότι όταν είσαι ανασφαλής, όπως αυτή την περίοδο, κάνεις ασυνείδητα και τον άλλο να αισθάνεται αδύναμος κι επιπλέον προσπαθείς να τον κάνεις ανίκανο να λειτουργήσει χωρίς τη βοήθειά σου, κι αυτό οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο τέλος οποιασδήποτε σχέσης.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Ψάχνεις, αναζητάς ή θέλεις μια δουλειά που να σου ταιριάζει; Τρελαίνεσαι με μια δουλειά που σε αγχώνει; Ή δεν θέλεις να δουλεύεις καθόλου; Ό,τι κι αν σκέφτεσαι, όπως κι αν νιώθεις, έχεις υποχρέωση να βάλεις σε τάξη τη ζωή σου και να την απλοποιήσεις όσο μπορείς περισσότερο. Ολοκληρώνοντας μια δουλειά που σου φαίνεται βαρετή, ασήμαντη ή κατώτερή σου χρειάζεται συγκέντρωση, επιμονή και όλο τον επαγγελματισμό σου. Σε αυτή την περίοδο παίρνεις εντατικά μαθήματα αυτοπειθαρχίας, θέλεις δεν θέλεις. Η δουλειά είναι αυτή που είναι και δεν μπορείς να κάνεις απολύτως τίποτα για να την αλλάξεις αυτή τη στιγμή. Διευθέτησε τυχόν εκκρεμότητες με το σώμα σου, γύμνασέ το, αδυνάτισέ το, πρόσεξέ το, διατήρησέ το υγιές και κρατήσου μακριά από κάθε είδους βλαβερούς εθισμούς. Τέλειωσε ό,τι έχεις ξεκινήσει. Με την ευκαιρία, να σου θυμίσω ότι εάν υπάρχει στη ζωή σου μια σχέση ίσως δεν απογοητευτείς αν μάθεις ότι η δέσμευσή σου δεν είναι κακή επιλογή, ακόμα κι αν αυτή τη στιγμή μπάζει νερά.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Ένα δίλημμα για σένα: Ή θα παρακολουθείς με τρόμο τον εαυτό σου να μην τολμάει να διεκδικήσει τα θέλω του ή θα βγεις έξω για να απαιτήσεις τις επιθυμίες σου. Πρόσεξε ωστόσο, τώρα που ο Ερμής είναι ανάδρομος, ποιον φλερτάρεις ή ποιος σε φλερτάρει: Οποιοσδήποτε βρίσκεις χαριτωμένο επειδή σου λέει ότι είσαι χαρτωμένος/η δεν σημαίνει ότι το εννοεί κιόλας. Και μην ξεχνάς ότι δεν μπαίνουμε σε μια σχέση επειδή θέλουμε κάποιος να μας σώσει ή κάποιον να σώσουμε. Δεν μπαίνουμε για να χάσουμε τον εαυτό μας, αλλά για να τον βρούμε. Όσο για το μυαλό σου, όταν δεν το διοχετεύεις δημιουργικά μπορεί να γίνει τόσο αυτοκαταστροφικό που θυμίζει τινέιτζερ στην πρώτη του/της κραιπάλη με αλκοόλ.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Βγαίνεις εκεί έξω επαγγελματικά και αναγκάζεσαι να σχετιστείς, να ξεχαστείς, να αποδειχτείς βιρτουόζος σε αυτό που ασχολείσαι. Είσαι ικανός, μπορείς να λύνεις προβλήματα, να κλείνεις τρύπες, να θυμάσαι λεπτομέρειες που κανείς άλλος δεν θυμάται. Επαγγελματικά είσαι τόσο λογικός, τόσο διαυγής, τόσο επαρκής. Και μετά γυρίζεις στο σπίτι. Είναι φυσιολογικό (κράτα τον όρο χωρίς συνειρμούς και προεκτάσεις) να είσαι αλλιώς εκεί έξω και να ζεις σουρεαλιστικές καταστάσεις στην προσωπική σου ζωή; Διχασμός ή σχιζοφρένεια; Φυσικά δεν έχει κανείς δικαίωμα να επέμβει στην ιδιωτική σου ζωή, αλλά η διαφορά αυτή την εποχή μεταξύ της δημόσιας και της ιδιωτικής σου περσόνας είναι τόσο έντονη, αντιφατική και μπερδεμένη που εκπλήσσει (δυσάρεστα) κι εσένα τον ίδιο.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Αν αισθανθείς ότι κάποιος από την οικογένεια σου τρίζει τα δόντια του την ώρα που σε αγκαλιάζει ή αντιληφθείς ότι ο σύντροφός σου παίρνει αναπάντητες κλήσεις ή ότι ένας φίλος σού κάνει μούτρα για οποιονδήποτε λόγο, δεν χρειάζεται να πέσεις σε κατάθλιψη. Ok, δεν μπορείς να καταπραΰνεις το άγχος, την αγωνία και το θυμό που αισθάνεσαι επειδή οι κοντινοί σου άνθρωποι αδιαφορούν για σένα και ο άνθρωπος που βρίσκεται στην καρδιά σου είναι πολύ απασχολημένος με προτεραιότητες που δεν σε συμπεριλαμβάνουν. Μπορείς να καθίσεις και να σκεφθείς ήρεμα ότι η παροδική αδιαφορία τους δεν έχει αλλάξει τα αισθήματά τους απέναντί σου κι ίσως τώρα ασχολούνται με προσωπικά τους προβλήματα για τα οποία δεν μπορείς να κάνεις τίποτα; Μπορείς να κατανοήσεις τα κίνητρά των αγαπημένων σου καλύτερα και να τους συγχωρήσεις για τις ψυχολογικές γρατζουνιές που κατά λάθος σού δημιουργούν; Ή μήπως σε μερικούς ήρθε ο καιρός να πεις αντίο;

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Θα μπορούσε η εποχή να έμοιαζε σα νέα σχολική χρονιά αν τα βιβλία δινόντουσαν, οι δάσκαλοί ήταν στη θέση τους, υπήρχε αίθουσα ή είχες διδακτέα ύλη. Όμως οι στόχοι είναι ρευστοί, δεν ξέρεις πού να βρεις τα τετράδια που χρειάζονται, δεν μπορείς να διαλέξεις το συμμαθητή ή τη συμμαθήτρια που θα ερωτευτείς ή δεν έχεις δάσκαλο να πείσεις ότι είσαι ο καλύτερος μαθητής της τάξης. Η εποχή είναι δυσάρεστη. Και ειδικά οικονομικά δυσάρεστη. Η επώδυνη συνειδητοποίηση για άλλη μια φορά είναι ότι χρειάζεσαι χρήματα για να αποκτήσεις αυτά που επιθυμείς, ότι χρειάζονται δύο για να υπάρξει σχέση και ότι αυτοί που μπορούν να σε βοηθήσουν επαγγελματικά ή να σε στηρίξουν απαιτούν να δουν αίμα και ιδρώτα. Κι όμως, ο σκύλος σου ανοίγει μια τρύπα στον κήπο και αποδεικνύεται ότι είναι πετρελαιοπηγή.

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Όλοι ξέρουμε πόσο σκληρά παλεύεις τον τελευταίο καιρό με τον ένα μετά τον άλλο τους πλανήτες να διελαύνουν στο ζώδιό σου, οπότε δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνεις σε κάθε δεύτερη πρόταση πόσο σκληρή έχει γίνει η ζωή μαζί σου, ούτε να μαζεύεις τον ιδρώτα σου σε κατσαρόλες για να αποδείξεις πόσο έντονα εργάζεσαι. Με τον Άρη στο πλευρό σου έχεις δύναμη και αντοχή και δύναμη Σούπερμαν, αλλά με τον Ερμή ανάδρομο κάθε τόσο πέφτεις στο διαβολικό αντίπαλο του Λεξ Λούθερ που σε σαμποτάρει, εμποδίζει, εκνευρίζει. Ταυτόχρονα, με την Αφροδίτη εδώ, μην ξεχνάς ότι έχεις και καρδιά που ο ρυθμός της επιταχύνεται κάθε φορά που σκοντάφτεις σε ένα πρόσωπο που συμπίπτει με τις φαντασιώσεις σου για έναν πιθανό σύντροφο ή σεξουαλικό παρτενέρ. ΝΑΙ, εάν είσαι μόνος/η θέλεις να αφεθείς σε κάποιον/α κι όπου βγάλει. Μην μπεις όμως στον πειρασμό να τον/τη συγκρίνεις με προηγούμενους, ούτε να αφήσεις την ευκαιρία, αν σου παρουσιαστεί, να φύγει επειδή εμφανίστηκε κάποιος από το παρελθόν που ξέρεις ότι κατά βάθος η αγάπη σου για αυτόν είναι σκόνη και θρύψαλα.  

* Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων  θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου