Cosmic Telegram

Stardust Notes 11.12.12

Το καθημερινό τηλεγράφημα του Γιώργου Πανόπουλου 

Γιώργος Πανόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

2. Σταθερή Ποιότητα

Όταν λείπει η σταθερή ποιότητα η «αδράνεια» είναι η λέξη κλειδί. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της ποιήτριας Elizabeth Barret Browning* με έλλειψη της σταθερής ποιότητας. Στην περίπτωσή της αυτή η έλλειψη εκδηλώθηκε εσωτερικά για να πυροδοτήσει εξωτερικές σωματικές αντιδράσεις. Η οικογένειά της τηρώντας τις παραδόσεις δεν της επέτρεψε να σπουδάσει. Η απογοήτευση αυτή την αποθαρρύνει και βλάπτει σοβαρά την υγεία της. Η αδυναμία της να συνδεθεί με το σταθερό αρχέτυπο και τις σημασίες της σταθερής ποιότητας είχαν ως αποτέλεσμα μια υστερική παράλυση.

Η αδράνεια μπορεί επίσης να εκδηλωθεί σαν υπερβολική συμπεριφορά, ή σαν υπερβολική και παρορμητική ταυτόχρονα. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει ξαφνικά η ανάγκη για προσκόλληση σε κάτι. Κάτι που σαν στρείδι δεν θα το αφήσει να φύγει. Έχουμε τότε μονομανία και εμμονές. Εμμονές ιδέες που συχνά εκδηλώνονται ως σεξουαλικό πάθος , ή προς ένα πρόσωπο που μπορεί να είναι διαθέσιμο, ή ως μανία να μάθει τα πάντα για ένα θέμα. « Θα μάθω τα πάντα για τν ελληνική μυθολογία, ή την αστρολογία»: Ουσιαστικά πρόκειται ένα είδος εμμονής. Ένα στομάχι διαρκώς πεινασμένο που καταβροχθίζει αέναα.


*(Από την Wikipedia): Η Ελίζαμπεθ Μπάρετ Μπράουνινγκ (6 Μαρτίου, 1806 – 26 Ιουνίου, 1861) ήταν μία από τις σημαντικότερες Βρετανίδες ποιήτριες της Βικτωριανής εποχής.

Σημείωση: Μετράμε τους επτά παραδοσιακούς πλανήτες στο γενέθλιο χάρτη μας- από Ήλιο μέχρι και Κρόνο- για να υπολογίσουμε σε ποια ποιότητα υπάρχει έλλειψη.


Από το site του Γιώργου Πανόπουλου www.cosmictelegram.gr