Cosmic Telegram

Stardust 389

Ταύρε, στη ζωή σου φυσάει ένα αεράκι

Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 389
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Αν δεν ανήκεις στους Κριούς που με τον Κρόνο συνειδητοποιούν επώδυνα ότι είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια, ή στους άλλους Κριούς που γυρίζουν με μια ανοιχτή πληγή, ή σε κάποιους άλλους που αντιμετωπίζουν τον Ουρανό που αναποδογυρίζει τις ζωές τους, τότε ανήκεις σε αυτούς που οι προτεραιότητές τους όλο αυτό το διάστημα συμπυκνώνονται στο τρίπτυχο Επικοινωνία- Σχέδια-Ραντεβού. Δεν είναι πάντα εύκολο να επικοινωνούμε με τους ανθρώπους γύρω μας σε ένα ουσιαστικότερο επίπεδο πέρα των κοινοτοπιών και των κοινωνικών κλισέ που ανταλλάσσουμε μεταξύ μας ή των εύκολων, αδιάφορων θεμάτων που δεν αγγίζουν κανένα προσωπικό νεύρο. Όταν όμως σπας το φράγμα μιλώντας αληθινά για τα αισθήματα, τις ιδέες και τις αντιλήψεις σου δημιουργώντας επαφή, τότε το αποτέλεσμα μπορεί να είναι εξαιρετικά ικανοποιητικό. Κι όταν λέμε ανοιχτή επικοινωνία, εννοούμε μαζί με το ανοιχτό μυαλό και την ανοιχτή καρδιά. Όχι τον πόλεμο με λέξεις. Υ.Γ. Όσα γλυκά κι αν γευτείς δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την έλλειψη μιας ουσιαστικής σχέσης.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Δεν ξέρω αν ο Άρης στην Παρθένο σε σπρώξει να ανέβεις στη σκηνή για να την κάψεις από την ερμηνεία και την επιθυμία σου να πάρεις μαζί σου το κοινό, ή εάν θα ξεκινήσεις να γράφεις το σύγχρονο Οδυσσέα, αν θα δημιουργήσεις ένα καινούργιο αρχιτεκτονικό ρυθμό ή θα συνθέσεις ένα ορατόριο, αν θα διηγείσαι στις παρέες έξυπνα ανέκδοτα ή αν προτιμήσεις την καθαρά αισθησιακή πλευρά του Άρη στον 5ο ηλιακό σου οίκο πέφτοντας στο κρεβάτι με κάποιον/α που δεν θα ξανασηκωθείς μέχρι να τελειώσει η διέλευσή του στην Παρθένο. Tο σημαντικό είναι ότι ίσως τώρα εμφανιστούν κάποιοι άνθρωποι στη ζωή σου που έρχονται από το Σύμπαν για να σε βοηθήσουν να παραμείνεις στην επαγγελματική κούρσα, ανάμεσά τους και κάποιος/α για να τον/την ερωτευθείς, παντρευτείς, κάνεις μαζί του/της παιδιά. Ναι, ο έρωτας είναι πάντα μια επιθυμητή διέξοδος – το μόνο ουσιαστικό βαρόμετρο που έχουμε δεν είναι η καρδιά μας; Τι άλλο έχουμε; Δημιουργικότητα – ναι, σε αυτούς τους περίεργους καιρούς είναι ζήτημα επιβίωσης το να παθιάζεσαι με κάτι, να έχεις ένα στόχο που σε κινητοποιεί, έναν προορισμό που σε ξεσηκώνει. Και κάτι εξαιρετικά σημαντικό: σ’ όλα τα προηγούμενα ΔΕΝ υπάρχει αλλά.

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Ο Νότιος Δεσμός της Σελήνης στο ζώδιό σου –αφορά τους γεννημένους στο πρώτο δεκαήμερο κυρίως– δείχνει ότι σκέφτεσαι υπερβολικά τις αποφάσεις που χρειάζονται για να προχωρήσεις, ότι διστάζεις να ξεκολλήσεις από ό,τι σου είναι γνωστό και ασφαλές, ότι καθυστερείς να πάρεις την ηλεκτρική σκούπα για να σαρώσεις σχέσεις, δουλειές, συμπεριφορές και στόχους που σε καθηλώνουν στο παρελθόν. Η διέξοδος δίνεται από τον Βόρειο Δεσμό στον Τοξότη, δηλαδή στον Άλλο ή τους άλλους. Εξέλιξε την τέχνη των Σχέσεων, κυρίως της δυαδικής σχέσης – εσύ κι ο Άλλος. Μάθε να δίνεις και να παίρνεις στις σχέσεις που σε ενδιαφέρουν, είτε με το σύντροφο, τους καλύτερους φίλους σου, ακόμα και τους εργασιακούς συνεργάτες. Δεν είναι εποχή  ανεξαρτησίας, η έμφαση είναι στην αλληλεξάρτηση. Μείνε μόνος και θα αισθανθείς άδειος. Όμως η Αφροδίτη στο ζώδιό σου κάνει τα πάντα για να μη μείνεις μόνoς. Η πίστη σου στη ζωή χρειάζεται να δυναμώσει ή να ανανεωθεί, ακόμα κι αν αισθάνεσαι απογοητευμένος/η και κουρασμένος/η από ολόκληρο το ανθρώπινο είδος.

 

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Τις περισσότερες φορές αποφεύγεις να σκέφτεσαι την κορυφή – ακόμα κι αν βρίσκεσαι σε αυτήν. Σου αρέσει όμως να είσαι εκεί, παλεύεις για να βρεθείς σε αυτήν. Όταν τελικά η ευχή σου πραγματοποιείται και βρίσκεσαι να κοιτάς τον κόσμο από ψηλά έχοντας πλήρη έλεγχο, νιώθεις άβολα γιατί αισθάνεσαι τον ίλιγγο που δημιουργεί, σε εξαντλεί το άγχος της παραμονής, σε φοβίζουν οι δυσκολίες και ο αγώνας που πρέπει να δίνεις καθημερινά. Γίνεσαι νευρικός/ή,  αισθάνεσαι ενοχές ή φόβο ότι θα μείνεις μόνος/η, ότι θα αποξενωθείς από όλους τους άλλους. Μη μένεις στις παρενέργειες της επιτυχίας. Ακολούθησε με πείσμα το δρόμο που έχεις αποφασίσει ότι σου ταιριάζει. Με τον Ουρανό και τον Ερμή στον Κριό, ανανεώσου, τόλμησε (ναι, αυτή τη δύσκολη εποχή ο κόσμος δεν σταματάει), εμπνεύσου και κάνε πράξη τις ιδέες σου (κι αν κανείς δεν τις ακούει, προσπάθησε μόνος), ανάλαβε τα ηνία της επαγγελματικής σου ζωής. Υ.Γ. Στον τομέα των σχέσεων κινητοποίησε όση «Ψυχρή Λογική» διαθέτεις, χωρίς να αισθανθείς ότι κάτι τέτοιο σημαίνει ότι παύεις να είσαι ευαίσθητος ή ότι παύεις να νιώθεις τον πόνο που υπάρχει στον κόσμο και μέσα σου. Δεν μπορείς να είσαι ή Πάγος ή Λάβα κάθε φορά που μια σχέση αρχίζει να σοβαρεύει, γιατί αφενός μπερδεύεις τους άλλους και αφετέρου μπερδεύεσαι κι εσύ.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Υπάρχουν πολλές ιδέες, πολλές κατευθύνσεις, πολλοί άνθρωποι, πολλές αποφάσεις, πολλές ευκαιρίες, πολλοί δρόμοι, πολλά όνειρα. Πολλά, πολλοί, πολύ. Πρέπει να έχεις Μεγάλο Πάθος για κάτι ώστε να περιορίσεις την γκάμα και το εύρος και να μη χαθείς μέσα στις επιλογές. Με τον Δία στον Ταύρο, την Αφροδίτη στους Διδύμους και τους Ερμή και Ουρανό στον Κριό, οι επιλογές χρειάζεται να συμπυκνωθούν σε Μία, σαν τις νάιλον θήκες του τηλεμάρκετινγκ που συμπιέζουν ένα πάπλωμα ώστε να πιάνει χώρο περιοδικού. Είσαι αποτελεσματικότερος υπερασπίζοντας και κυνηγώντας παθιασμένα  μία ιδέα, μία αξία, έναν άνθρωπο, ένα σχέδιο,  ένα στόχο, έναν έρωτα. Ποιον, ποια, τι; Υ.Γ. Θυμήσου ότι κανείς δεν έχει την απόλυτη αλήθεια. Μην ανατινάζεις γέφυρες που θα χρειαστεί να ξαναπεράσεις. Μη φοβάσαι κάθε φορά που ερωτεύεσαι ότι θα σε εγκαταλείψουν. Τόλμησε να εκπλήξεις τον εαυτό σου με μια καινούργια συμπεριφορά, μια νέα προσέγγιση, μια νέα ιδέα. Άντε, ξεκουνήσου.     

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Πιθανόν να θεωρείς τον εαυτό σου έναν κανονικό τύπο που προσπαθεί να κάνει όσο καλύτερα μπορεί τη δουλειά του και να βοηθήσει όσο μπορεί τους ανθρώπους γύρω του. Μερικοί πάντως ερμηνεύουν το ζήλο σου ως προσπάθεια ελέγχου των άλλων, παρεμβατικό και εμμονικό. Είναι άδικη η κριτική αυτή, γιατί έχεις το χάρισμα βλέποντας τις καταστάσεις να ξέρεις τι παίζεται με τους ανθρώπους, τι πάει στραβά κι ενστικτωδώς διατίθεσαι να το διορθώσεις. Το πρόβλημα είναι ότι μερικές φορές δεν ξέρεις πότε να προσφέρεις τη βοήθειά σου και πότε να το σκάσεις. Και πιο άμεσα το πρόβλημά σου είναι η ανασφάλεια, που έγκειται στο αν αρέσεις. Με τον Άρη στην Παρθένο το ενδιαφέρον χρειάζεται να συγκεντρωθεί σε σένα, στις επιθυμίες σου, στους στόχους σου και την εξέλιξη της ζωής σου – ΟΧΙ στους άλλους. Εσύ είσαι το θέμα σου τώρα, όχι τα θέλω των άλλων. Φυσικά αν στο δρόμο ανοίξει καμιά μύτη ή γρατσουνιστείς, δεν πειράζει. Αυτό που πειράζει είναι να μην είσαι ο εαυτός σου.   

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Αισθάνεσαι παγιδευμένος, ένοχος ή θεωρείς ότι το σύμπαν τα ’χει βάλει μαζί σου;  Ή ότι κάποιος δικός σου άνθρωπος, ή κάποιος από τη δουλειά, παίζει με τα νεύρα και τις αντοχές σου; Η ηρεμία του μυαλού σου είναι προτεραιότητά σου. Η Αφροδίτη στους Διδύμους προτείνει μια σειρά από απλά πράγματα που μπορούν να σε χαλαρώσουν: Πήγαινε κάπου που μπορείς να σκεφθείς απερίσπαστος, μύρισε ένα λουλούδι, κάθισε σε έναν κήπο, πήγαινε μια βόλτα μέχρι τη θάλασσα, φύγε για λίγο μακριά από το σπίτι σου, από τη δουλειά σου, από την οικογένειά σου, μακριά από τις φροντίδες και τις θλίψεις που χορεύεις cheek to cheek εδώ και καιρό. Δηλαδή; Μπορείς να επιλύσεις συναισθηματικές εντάσεις, να τρέξεις τα επαγγελματικά σου –με ραντεβού, συζητήσεις, δοσοληψίες, συνεργασίες, αναζήτηση, εξέλιξη–, να συναναστραφείς, να φλερτάρεις, χωρίς να αισθάνεσαι ότι θα πέσει ο ουρανός στο κεφάλι σου – κι αν πέσει, θα είναι με τη μορφή ενός ξαφνικού έρωτα.

 

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Από τη μία πλευρά είναι η αγωνία για την επόμενη μέρα, η αίσθηση ώρες-ώρες ότι δεν ξέρεις πού πηγαίνεις, οι ανταγωνισμοί, οι έντονες επαγγελματικές υποχρεώσεις, τα διαταραγμένα αφεντικά, η αγάπη που σου φαίνεται λίγη. Μην ιδρώνεις. Τα έχεις βγάλει πέρα σε πραγματικά δύσκολες εποχές, όταν η ζωή σου ήταν γεμάτη δράμα και ηχηρές αποτυχίες που μόνο σε γοτθικά μυθιστορήματα μπορείς να συναντήσεις. Υπάρχει, λοιπόν, και η άλλη πλευρά: η αισιόδοξη, που σου προσφέρει ξέφωτα, ουσιαστικές ευκαιρίες και γεγονότα, εξελίξεις, ανθρώπους που σε τραβάνε σε μια ευοίωνη κατεύθυνση. Έχεις την ευκαιρία να μεγαλώσεις, να σταθείς όρθιος και να γνωρίσεις ανθρώπους που ενδιαφέρονται να σου κάνουν baby sitting, να συνεργαστούν ή να συμπορευτούν μαζί σου. Υ.Γ. Εάν έχεις σχέδια, επαφές που θα σε βοηθήσουν, πλάνα που επείγεσαι να κάνεις πράξη, μια σοβαρή συζήτηση που θέλεις να κάνεις, ένα όνειρο που θέλεις να πραγματοποιηθεί, μια σημαντική ιδέα που θέλεις να παρουσιάσεις στους συνεργάτες σου... κάν’ τα ΤΩΡΑ.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Είναι υπέροχο να σταματούν για λίγο τα προβλήματα, η καθημερινότητα να μην είναι πειστική, ο Άλλος να αποκτάει λίγη από τη λάμψη που είχε την εποχή των πρώτων ραντεβού. Δεν είναι υπέροχο, όταν το πρωί πηγαίνεις στη δουλειά σου, οι συνεργάτες σου να σου έχουν παραγγείλει καφέ και μαζί να εργάζεστε για το επόμενο σχέδιο; Ή να βγαίνεις βόλτα με φίλους που έχεις να δεις καιρό και απολαμβάνεις κάθε λεπτό που βρίσκεσαι μαζί τους; Ναι, η Αφροδίτη στον ηλιακό σου 7ο οίκο φέρνει κοινωνικότητα, εξωστρέφεια, συναντήσεις. Την επιθυμία του ΜΑΖΙ, την ανάγκη να είσαι με κάποιον, τη λαχτάρα να μοιραστείς. Κι αν είσαι μόνος/η, αφού έχεις διάθεση για συντροφικότητα μπορείς να βγεις σε ραντεβού με αυτόν/ή που ενδιαφέρεσαι. Είναι εποχή ανακωχής ακόμα και για τις δύσκολες σχέσεις. Σταμάτα το μπρα ντε φερ και απόλαυσε τον υπέροχο Άλλο.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Όταν κάθεσαι στην ουρά της τράπεζας, ή όταν περιμένεις να περάσεις την ασφάλεια του αεροδρομίου, η ζωή μπορεί να φαίνεται απίστευτα μεγάλη. Στην πραγματικότητα, όμως, η ζωή είναι απίστευτα σύντομη και όσο περισσότερο απομακρύνεσαι από το αληθινό πάθος σου τώρα, τόσο περισσότερο θα μετανιώσεις αργότερα. Εδώ και καιρό συνειδητοποιείς ότι στο τέλος της ημέρας μόνο στον εαυτό σου πρέπει να δώσεις λογαριασμό κι αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείς να παραπονεθείς σε κανένα για τη ζωή σου. Όσο κι αν σε ενδιαφέρει ο κόσμος και η αναγνώριση της κοινωνίας, θα πρέπει να κάνεις αυτό που θέλει η ψυχή σου. Αν το κάνεις ήδη φούντωσε τη φωτιά, αν δεν το κάνεις σου δίνεται η ευκαιρία για επανεκκίνηση ή για νέο ξεκίνημα. Σίγουρα υπάρχει πάντα το ενοίκιο, ή κάποια δόση να πληρώσεις, αλλά θα πρέπει να καταλάβεις ότι πάνω από όλα πρέπει να υπάρχει Νόημα και Δημιουργικότητα στη ζωή σου. Υ.Γ. Γινόμαστε ο εαυτός μας όταν ταυτιζόμαστε με το προσωπικό μας φως. Τι σε κάνει να ακτινοβολείς, λοιπόν;

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Χρήμα και Σεξ και Συνεργασίες και Δημιουργικότητα. Κάποιοι θεωρούν ότι γεννήθηκες για να υπερβείς τα δύο πρώτα και να επιμείνεις στα δύο δεύτερα. Ναι, σε κάποια από τις επόμενες μετενσαρκώσεις ίσως κάνεις το μεγάλο άλμα από την ύλη στο πνεύμα, όμως μέχρι τότε θα σε ενδιαφέρουν τα επιτόκια, τα δάνεια, οι κληρονομιές, το «πόσα;», το «τι είναι δικό μου και τι είναι δικό σου», το σεξ και οι επιθυμίες, και θα είσαι όπως όλοι εγκλωβισμένος στις υλικές παγίδες αυτού του κόσμου. Όπως και να ’χει, λαχταράς την επαφή και την οικειότητα όσο κι εμείς οι υπόλοιποι. Άρα αυτή την εποχή πλήρωσε τις κάρτες σου, σταμάτα να αγχώνεσαι για πέντε λεπτά, μη γίνεσαι αυτοκαταστροφικός, δημιούργησε κάτι που να αξίζει και κάνε ένα υπέροχο δώρο στον εαυτό σου, ακόμα κι αν πρέπει να το δηλώσεις στην εφορία. Υ.Γ. Κατά τα άλλα, με την Αφροδίτη στον 5ο οίκο σου ο έρωτας είναι η αιτία. Ή τουλάχιστον πολύ θα ’θελες να είναι.      

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Όταν καρφώνεται στο μυαλό σου μια ιδέα και αυτή η ιδέα επιμένει, δεν έχεις άλλη επιλογή από το να την ακολουθήσεις, ανεξάρτητα από το αν φαίνεται παράλογη στους γονείς σου ή σε όποιον βρίσκεται κοντά σου. Με τον Βόρειο Δεσμό στον Τοξότη, που για σένα συμβολίζει την επαγγελματική σου ζωή, και τον Ουρανό στον Κριό, αυτό που έχει σημασία είναι να βρίσκεσαι επαγγελματικά σε μια θέση που δεν υποτιμάς τον εαυτό σου και τις ικανότητές σου, και που σου δίνονται τα περιθώρια να πρωτοτυπήσεις και να συνεισφέρεις ενεργητικά στην εξέλιξη της δουλειάς. Και κάτι ακόμα. Αυτό που κάνει τους ανθρώπους πλούσιους, ίσως σχετίζεται και με την αγωνία τους να βρούνε το επόμενο γεύμα. Η ευημερία, όμως, δεν ξεπηδάει από το άγχος της πείνας, αλλά από την πίστη ότι με υπομονή, αντοχή, όραμα και ρίσκο θα καταφέρεις να κάνεις πραγματικότητα ό,τι επιθυμείς. Υ.Γ. Με περισσότερη ηρεμία και καλή διάθεση μπορείς να ασχοληθείς ΚΑΙ με τα αισθηματικά σου.  

✽ Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου