Cosmic Telegram

Stardust 382

Ιχθύ, το μεγάλο ερώτημα παραμένει: γιατί κάθε φορά που αντιμετωπίζεις τα δύσκολα αισθάνεσαι ότι πρέπει να δραπετεύσεις προς άγνωστη κατεύθυνση;

Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 382
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Θα αναρωτιέσαι τι σημαίνουν η Πανσέληνος  (8/3, 11:41΄, 18° Παρθένου), η ανάδρομη πορεία του Κρόνου στον Ζυγό και η ανάδρομη κίνηση του Ερμή στο ζώδιό σου που ξεκινάει στις 11/3: αν θέλεις κάτι πολύ θα πρέπει να σου βγει το λάδι και πάλι με αμφίβολα αποτελέσματα – κι άσε τον Κοέλιο να λέει ό,τι θέλει στο δρόμο προς την τράπεζα. Επίσης: 1. Όταν οι άνθρωποι –κι όταν λέμε ανθρώπους εννοούμε αυτόν ή αυτή που σε ενδιαφέρει αισθηματικά ή αυτούς που επηρεάζουν άμεσα την επαγγελματική σου ζωή–  αρχίζουν να αποκαλύπτουν τους πραγματικούς εαυτούς τους, είναι φυσικό να ουρλιάξεις και να τρέξεις μακριά. Εδώ τίθενται δύο ερωτήσεις που χρειάζονται μια άμεση απάντησή σου: α) Δείχνει ωριμότητα να καθίσεις και να λύσεις τα προβλήματά μαζί τους; β) Ή μήπως το να μείνεις δεν είναι παρά μια μορφή μαζοχισμού; Γιατί να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο αν κανείς δεν πρόκειται να το εκτιμήσει; Μια στιγμιαία λύση σε αυτό το πρόβλημα: κάνε στον εαυτό σου ένα δώρο.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Η κυβερνήτης σου Αφροδίτη βρίσκεται εδώ (5/3 - 3/4), όπως και ο Δίας. Η διέλευση της Αφροδίτης για τέσσερις περίπου εβδομάδες συνήθως αποτελεί μια ευοίωνη περίοδο που επικεντρώνεσαι στον εαυτό σου, στην εικόνα σου, στη γοητεία που εκπέμπεις, στα χρήματα που μπορείς να ελκύσεις, στα καινούργια ρούχα που αγοράζεις, στο χρώμα που θα βάψεις τα μαλλιά σου, στα σέξι σήματα που εκπέμπεις στους θαυμαστές που πυκνώνουν και στην ανανεωμένη διάθεσή σου να αναθερμάνεις τις σχέσεις σου με αυτούς που αγαπάς. Με την Αφροδίτη εμπνέεις στους άλλους συμπάθεια και καλή διάθεση – άρα μπορείς να γίνεις μαγνήτης ευκαιριών. Αν προσθέσεις δίπλα της τον Δία που πολλαπλασιάζει ό,τι αγγίζει, αντιλαμβάνεσαι ότι έχεις ένα λαχείο στο χέρι που κληρώνει καθ’ εκάστην. Υ.Γ. Κι επειδή πάντα υπάρχουν και γκρίζες ζώνες, η ανάδρομη κίνηση του Ερμή (από 11/3 στον Κριό) και ο ανάδρομος Άρης στην Παρθένο δημιουργούν εστίες έντασης στην εργασιακή σου καθημερινότητα ο πρώτος και κενά αέρος στην ερωτική σου ζωή ο δεύτερος.   

 

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Θα ήταν πολύ βολικό αν υιοθετώντας new age μεθόδους, αν βάζοντας δηλαδή ένα κρύσταλλο και μερικά πέταλα από τριαντάφυλλα στο μέτωπό σου, ξαπόστελνες τον ανάδρομο Άρη, που σου κάνει τη ζωή δύσκολη, μακριά από τον 4ο ηλιακό σου οίκο. Ή αν μπορούσες να μείνεις ανεπηρέαστος από την Πανσέληνο (8/3, 11:41΄, 18° Παρθένου). Ή αν κατάφερνες έτσι να μη σε αποδιοργανώνει ο κυβερνήτης σου Ερμής κάθε φορά που γυρίζει ανάδρομος, όπως συμβαίνει από τις 11/3. Όμως δεν είναι εποχές για γρήγορες λύσεις και γρήγορες επιδιορθώσεις. Με τις γρατζουνιές και τα λάθη έρχεται η γνώση, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι μπορεί να γίνεις θύμα όποιου ξέρει πώς να σε κουρδίσει. Πάντως, με την Αφροδίτη πάνω από το κεφάλι σου στον Ταύρο, μπορείς να ησυχάσεις ξέροντας ότι κάθε φορά που σταματάς για λίγο να ελέγχεις τα πάντα γύρω σου η οποιαδήποτε σχέση γίνεται καλύτερη, ο οργασμός απολαυστικότερος και η οπτική της ζωής ευνοϊκότερη. Α… Και οι ερωτικές σχέσεις απογειώνονται όταν είναι απαγορευμένες ή όταν δεν έχουν μέλλον.     

 

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Όλοι μεγαλώσαμε ως παιδιά με γονείς που μας έδωσαν ή δεν μας έδωσαν ασφάλεια, αισθήματα, φροντίδα, ή δεν μας τα έδωσαν στην ποσότητα και την ποιότητα που θα θέλαμε, με αποτέλεσμα μεγαλώνοντας να τα ψάχνουμε στις σχέσεις μας και να τα παίρνουμε – ή κυρίως να μην τα παίρνουμε καταλήγοντας συνήθως πληγωμένοι και απελπισμένοι. Μέχρι εδώ όλοι λίγο πολύ ακολουθούμε το ίδιο σενάριο. Έρχεται όμως μια μέρα που χρειάζεται να αφήσουμε αυτά τα θέματα πίσω μας, είτε τα λύσαμε είτε όχι, είτε συμφιλιωθήκαμε και συγχωρέσαμε τους γονείς και τον εαυτό μας είτε όχι. Είναι η στιγμή να αντιμετωπίσεις το άγνωστο χωρίς προστατευτικό δίχτυ. Όσο για το άγνωστο που βρίσκεται μπροστά σου, έχει δράκους και θησαυρούς. Προς το παρόν το άγνωστο έχει τη μορφή αγαπημένου/συνέταιρου/διευθυντή/συζύγου… Το δύσκολο είναι ότι μέχρι το τέλος δεν ξέρεις αν πρόκειται για δράκο ή για θησαυρό.  

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Το καλό νέο: η είσοδος της Αφροδίτης στον Ταύρο, όπου βρίσκεται εδώ και μήνες ο Δίας, δημιουργεί ένα ευνοϊκό, ενδιαφέρον, ηλεκτρισμένο με ευκαιρίες επαγγελματικό πλαίσιο, ειδικά για όσους έχουν ωροσκόπο Λέοντα, και ευμενείς προοπτικές σε κάποιο σημαντικό τομέα της ζωής για τους υπόλοιπους. Η τάση είναι για εξωστρέφεια κι έντονη δημόσια παρουσία. Είναι καιρός αναγνώρισης, επαγγελματικών εξελίξεων, καινούργιων σημαντικών γνωριμιών, χρήσιμων διασυνδέσεων. Τα δύσκολα νέα: η Πανσέληνος (8/3, 11:41΄, 18° Παρθένου) αδειάζει την τσέπη σου –κι άλλο–, ενώ η ανάδρομη πορεία του Ερμή στον Κριό από 11/3 δημιουργεί αναβολές και βραχυκυκλώματα στην επικοινωνία. Άρα: το να ξέρεις πότε πρέπει να ξεκαβαλικεύεις, πότε να κάνεις ένα βήμα πιο αριστερά ή πιο δεξιά από το κέντρο του προβολέα, πότε να ζητήσεις και πότε να σωπάσεις, ή πότε να κάνεις πρεμιέρα στον πιο επιτυχημένο ρόλο όλων των εποχών, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ εύκολη υπόθεση. Αυτή όμως είναι η αποστολή σου αυτό το διάστημα.

 

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Με τον Άρη ανάδρομο στο ζώδιό σου, τα χέρια σου είναι δεμένα και η Πανσέληνος (8/3, 11:41΄, 18° Παρθένου) δημιουργεί πρόσθετα άγχη. Αν σκεφτείς πώς έχει αλλάξει η ζωή σου τα τελευταία χρόνια –δεν πρόλαβε να φύγει ο Κρόνος από το ζώδιό σου κι άρχισαν οι εκλείψεις που σε επηρεάζουν– και πόσο έχεις κουραστεί, το σίγουρο είναι ότι χρειάζεσαι ξεκούραση. Οι αντοχές έχουν πέσει κι έχεις ένα εκατομμύριο λόγους για να ανακοινώσεις ότι είσαι κοντά στην κατάρρευση. Και τη στιγμή που είσαι έτοιμος να δείξεις το μεσαίο σου δάκτυλο σε όποιον πάει να σου κάνει οποιαδήποτε κριτική, ακόμα και καλοπροαίρετη, η Αφροδίτη περνάει στον Ταύρο (5/3 - 3/4) και σκέφτεσαι ότι κάθε κακοτυχία μπορεί να είναι και ευλογία. Όπως επίσης και ότι μόλις γυρίσει ο Άρης σε ορθή πορεία θα επιδιορθώσεις τα πάντα με καλή διάθεση. Αλίμονο στους εχθρούς σου. Υ.Γ. Αν στο διάστημα της διέλευσης της Αφροδίτης στον Ταύρο μπορείς να φύγεις για λίγο από την πόλη, κάν’ το. Δεν είναι πολυτέλεια. Είναι ανάγκη.   

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Στη δίνη έντονων πλανητικών διελεύσεων (Κρόνος, Πλούτωνας, Ουρανός) δεν έχει μείνει καιρός για μια αναφορά στους σημαντικούς Δεσμούς της Σελήνης που βρίσκονται στον άξονα Τοξότη/Διδύμων. Έτσι τον τελευταίο καιρό, όπως έχεις συνειδητοποιήσει επώδυνα ξανά και ξανά, έχεις συρθεί σε καταστάσεις όπου πρέπει να είσαι πιο ευγενικός και από βιβλία καλής συμπεριφοράς, περισσότερο Βρετανός από όσο αντέχουν η ιδιοσυγκρασία σου και οι ιδέες σου, με αποτέλεσμα εσύ ο ίδιος να κατηγορείς τον εαυτό σου ως ψεύτικο. Ελάχιστοι γνωρίζουν την πρωτόγονη, επικριτική πλευρά σου. Με τους Δεσμούς της Σελήνης στους 3ο και 9ο οίκους, καταπίνεις τη γλώσσα σου εκεί που έχεις δίκιο να βρίσεις, αντέχεις ψέματα που δεν μπορείς να ξεμπροστιάσεις, υποκρίνεσαι ότι δεν καταλαβαίνεις όταν σε κοροϊδεύουν απροκάλυπτα άνθρωποι που έχεις την ανάγκη τους, υπομένεις αυτούς από τους οποίους εξαρτάσαι επαγγελματικά. Ωστόσο έχε υπόψη σου ότι έρχονται στην επιφάνεια και οι δικές σου κοινωνικές, πολιτικές, θρησκευτικές προκαταλήψεις που χρειάζονται επειγόντως εξαντλητικό έλεγχο.  

 

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Από τον περασμένο Ιούνιο, που ο Δίας βρίσκεται στον Ταύρο, οι πιθανότητες να έχεις γνωρίσει καινούργιους ανθρώπους – μεταξύ των οποίων και κάποιος/α που ερωτεύτηκες ή που επαγγελματικά σου είναι χρήσιμος– είναι μεγάλες. Η άφιξη της Αφροδίτης, επίσης στον Ταύρο (5/3 - 3/4), επιτείνει αυτή την τάση για συναντήσεις με καινούργιους ανθρώπους που μπορεί να παίξουν ένα σημαντικό ρόλο στη ζωή σου. Μπορείς να έχεις μια ισορροπημένη και πολύ ικανοποιητική σχέση αν για πέντε λεπτά κάθε μέρα σταματάς να σκέφτεσαι ότι ο Άλλος θα σε κοροϊδέψει, θα σε εγκαταλείψει κι ότι η ιστορία θα τελειώσει με πόνο. Μην αφήνεις τη δυσπιστία σου να θολώσει το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που σε στηρίζουν, που είναι διατεθειμένοι να σε στηρίξουν και να σε βοηθήσουν κι ότι εσύ όλο αυτό το διάστημα φαίνεσαι κελεπούρι στους άλλους. Ακόμα κι αν η μετεωρική άνοδός σου γειωθεί κάποια στιγμή, αυτό που τώρα έχει σημασία είναι ότι είσαι όμορφος, ποθητός και πολλά υποσχόμενος – αυτά δεν είναι που μετράνε τελικά;

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Αστρολογικά είχαμε μιλήσει για ένα δύσκολο πρώτο εξάμηνο – τώρα βρίσκεσαι στη μέση του, τα μποφόρ αυξάνονται, σχέσεις και επαγγελματικά τρίζουν από την πίεση. Τώρα πρέπει να σταθείς όρθιος και να αντιμετωπίσεις τις ιδιοτροπίες ενός αφεντικού ή πελάτη, την ανευθυνότητα ενός συντρόφου, τη δική σου αδυναμία να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις σου, το θυμό που νιώθεις και το θυμό που εισπράττεις. Βεβαίως ο εξαναγκασμός σου εδώ και πολλούς μήνες –σε επαγγελματικά και προσωπικά θέματα– να συμβιβάσεις τα θέλω σου με τα θέλω των άλλων και τους στόχους σου με τους στόχους των άλλων σε έχει απελπίσει. Οι δρόμοι είναι δύο: ή ανατινάζεις γέφυρες, ισοπεδώνεις σχέσεις που δεν λειτουργούν, λες αντίο σε ό,τι σε κάνει να νιώθεις εγκλωβισμένος/η, ή…

 

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Εάν γύρω στην Πανσέληνο (8/3, 11:41΄, 18° Παρθένου) θέλεις να ησυχάσει η τρέλα που υπάρχει στη ζωή σου, ρώτησε τον εαυτό σου το πώς και το γιατί. Εν μέσω μιας συμπαντικής θύελλας στην οποία δεν μένει τίποτα ίδιο, είσαι διχασμένος ανάμεσα στην άρνηση μιας πνιγηρής ζωής που σου τρώει την ψυχή και των αναγκαστικών αλλαγών (πολλές φορές δυσάρεστων) που σε ρίχνουν σε μια καινούργια θάλασσα που πρέπει να διασχίσεις. Ποτέ ένας Αιγόκερως δεν θα υπομείνει το να περιμένει παθητικά σε μια μεγάλη ουρά όπου τον έχουν βάλει άλλοι. Έχει έρθει ο καιρός για τη δική σου επανάσταση – προσωπική, επαγγελματική, κοινωνική, ερωτική. Όλοι οι Αιγόκεροι θα ’πρεπε να μαζευτούν σε μια συγκέντρωση όπου θα έκαιγαν σε μια τεράστια φωτιά σουτιέν και γραβάτες. Την ίδια στιγμή ακόμα περιμένεις και σκέφτεσαι –ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ– ότι η αλλαγή θα έρθει χωρίς να κάνεις κάτι για τη φέρεις εσύ. Ναι, κι έτσι έρχεται – σαν ηλεκτροπληξία.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Είναι η εποχή του χρόνου που προσπαθείς να αποτραβηχτείς από τον τρελόκοσμο, από την πίεση των άλλων και τον επίμονο τελευταία πονοκέφαλο ότι δεν ξέρεις πού ακριβώς θέλεις να πας επαγγελματικά ή πώς να χειριστείς ικανοποιητικά τις σχέσεις σου. Έτσι, με την Αφροδίτη στον Ταύρο (5/3 - 3/4), η ευχαρίστηση έρχεται από το σπίτι, όπου γυρνάς με τις φόρμες, από την ικανότητά σου να υποδύεσαι τον κανονικό άνθρωπο και την ικανοποίηση που σου δίνει ό,τι εσύ ονομάζεις «Οικογένεια». Είναι υπέροχο να ξυπνάς το πρωί και να μυρίζει έτοιμος ένας φρεσκοφτιαγμένος καφές για σένα. Σε συνδυασμό δε με τον Δία, που βρίσκεται επίσης στον Ταύρο, ίσως άγχη, φόβοι και αγωνίες καταλαγιάσουν και βρεθούν δύο τρεις λύσεις διαρκείας. Αισθάνεσαι ανήσυχος για το αύριο; Θα ήσουν παθολογικά ηλίθιος να μην αισθάνεσαι  έτσι, οπότε συγκεντρώσου στο παρόν. Θέλεις ασφάλεια; Ξέχνα το. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο σ’ αυτή τη ζωή.

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Η Πανσέληνος (8/3, 11:41΄,18° Παρθένου) εντείνει ακόμα περισσότερο το θέμα Σχέσεις, που είναι το λάιτ μοτίφ της ζωής σου εδώ και αρκετούς μήνες. Να θυμάσαι ότι οι άνθρωποι που είναι σημαντικοί για σένα μπορεί να μην έχουν την ωριμότητα ή την πνευματική επίγνωση που διαθέτεις και με την οποία είσαι πλουσιοπάροχα προικισμένος/η με αποτέλεσμα να είναι κατώτεροι των περιστάσεων. Τι γίνεται όμως όταν ανάμεσά τους είναι και ο σύντροφός σου ή ο αγαπημένος σου; Αυτό που σίγουρα ΔΕΝ πρέπει να γίνει είναι να κλείσεις πίσω σου μια πόρτα εν βρασμώ ψυχής. Ακόμα κι αν οι επαγγελματικές συμφωνίες είναι έτοιμες να βουλιάξουν επειδή το άλλο συμβαλλόμενο μέλος είναι κόπανος, παράμεινε συνεπής σε αυτό που κάνεις και μην μπεις στον πειρασμό να δραπετεύσεις με οποιονδήποτε τρόπο – τουλάχιστον όχι τώρα. Το μεγάλο ερώτημα πάντως παραμένει: γιατί κάθε φορά που αντιμετωπίζεις τα δύσκολα αισθάνεσαι ότι πρέπει να δραπετεύσεις προς άγνωστη κατεύθυνση;  

 

✽ Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου