Cosmic Telegram

Stardust Υδροχόος

(20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 374
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δίας στον Ταύρο μέχρι 12 Ιουνίου και μετά περνάει στους Διδύμους. Λένε ότι ποτέ δεν μπορείς να ξεκόψεις από τις ρίζες σου και ότι το αίμα νερό δεν γίνεται. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η οικογένεια δεν μπορεί να μεταβληθεί σε Σιβηρία ή σε πηγή δυσφορίας. Μπορεί, μόνο που με τον Δία στον Ταύρο η οικογένεια είναι ξανά Αγία, Ιερή και Αδιαίρετος – είναι οι άνθρωποι με τους οποίους σε δένουν εμπιστοσύνη, αφοσίωση και πίστη. Σαν σε πολυκατάστημα που επιθυμείς τα πάντα και οι επιλογές είναι απεριόριστες, στον όροφο Οικογένεια υπάρχει συναισθηματική ζεστασιά, η διάθεση να κακομάθεις και να σε κακομάθουν οι άνθρωποι που αγαπάς, αγάπη, εκπλήξεις, υπέροχα γεύματα και δείπνα, ένα μωρό που έρχεται στον κόσμο, ένα καινούργιο σπίτι, μια σταθερή βάση που σε ενθαρρύνει να βγεις έξω και να καταλάβεις τον κόσμο. Με αυτοπεποίθηση, την τύχη στο πλάι σου και τις λεωφόρους φωταγωγημένες, μπορείς να μη φοβάσαι τίποτα παρά μόνο τις υπερβολές του εαυτού σου και την τάση για αλαζονεία.

Κι ύστερα ο Δίας, ο πλανήτης της τύχης, της υπερβολής και των ευκαιριών, περνάει στους Διδύμους δημιουργώντας ερωτική διάθεση, δημιουργικό πυρετό και επιθυμία να γίνεις ο καλύτερος σε αυτό που κάνεις. Ακόμα κι αν ανήκεις στους συντηρητικούς –βεβαίως και υπάρχουν συντηρητικοί– Υδροχόους που καταπιέζουν τις επιθυμίες τους και απεχθάνονται τον αυθορμητισμό και την υπερβολική χαλαρότητα, κάτω από το κοστούμι ή αυτή τη μάσκα υπάρχει ένας έφηβος που είναι έτοιμος να επαναστατήσει επιθυμώντας να του δοθεί έρωτας, σεξ, καλή ζωή, διασκέδαση, ευχαρίστηση, παιδιά, δημιουργικότητα, τέχνη, απολαύσεις, καινούργιοι άνθρωποι, ερωτικές ιστορίες (συνέχισε). Είναι μια εποχή που προσπαθείς να βρεις πώς μπορείς να συνδυάσεις τις δημιουργικές σου ικανότητες και τα όνειρά σου με την πραγματικότητα.

Κρόνος στον Ζυγό μέχρι 5 Οκτωβρίου και μετά περνάει στον Σκορπιό. Ο Κρόνος στον Ζυγό, σε ένα φιλικό προς εσένα ζώδιο και με επιρροή βοηθητική, σε προετοίμασε και σε προετοιμάζει για τη σημαντικότατη διέλευσή του στον Σκορπιό, που συμβολίζει την επαγγελματική σου καταξίωση. Άρα αντιλαμβάνεσαι ότι όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και όσο μένει μέχρι τον Οκτώβριο, πρέπει να θωρακίσεις, να σταθεροποιήσεις, να αποκτήσεις γνώσεις που θα σε βοηθήσουν επιπλέον στη δουλειά σου, να δικτυωθείς με χρήσιμους επαγγελματικά ανθρώπους. Πολλοί Υδροχόοι ολοκληρώνουν ή ξεκινάνε τις σπουδές τους στο πανεπιστήμιο ή κάνουν μεταπτυχιακά. Στο εξωτερικό, κατά πάσα πιθανότητα. Ίσως την περίοδο αυτή υλοποιείται χωρίς φανφάρες ένα σχέδιό σου που θα μπει σε ρυθμούς ανάπτυξης από το τέλος της χρονιάς. Τέλος είναι ανάγκη τώρα να κάνεις μια επισκόπηση της πορείας σου σε όλους τους τομείς –αισθηματικό/επαγγελματικό/προσωπικό/οικογενειακό–, αφού διαθέτεις αυστηρή αλλά απολύτως ρεαλιστική ματιά ώστε να κλείσεις ρήγματα που απειλούν να γίνουν χαράδρες. Η ανασκόπηση δεν έχει φιλολογικό χαρακτήρα, αφού ο Κρόνος στον Σκορπιό μαζί με την καριέρα θα φέρει στην επιφάνεια και θέματα στενών σχέσεων.

Τον Οκτώβριο η είσοδος του Κρόνου στον Σκορπιό σηματοδοτεί μια περίοδο υπερεντατικής δουλειάς, άγχους, αβεβαιότητας, περιορισμών, ανταγωνισμού και φόβων. Είναι μια εποχή επαγγελματικής επιβράβευσης ή κατάρρευσης, ανόδου ή πτώσης. Η δημόσια εικόνα σου έρχεται στο προσκήνιο επίσης, κι αυτό σημαίνει ότι μπορείς να εκμεταλλευτείς θετικά την προσοχή των ανθρώπων που μπορούν να επηρεάσουν την καριέρα σου.  Ξεκινάει μια περίοδος που οι ικανότητές σου, ο δυναμισμός σου και τα ταλέντα σου, ο επαγγελματισμός σου, η παραγωγικότητά σου πρέπει να είναι σε υπερδιέγερση. Αν έχεις κάτι που να ενδιαφέρει τον κόσμο, κάτι που μπορεί να προωθήσει την καριέρα σου, κάτι που μπορεί να εντυπωσιάσει με την έμπνευσή του και την αποτελεσματικότητά του, δείξε το. Ακόμα κι αν δεν είσαι το τέλειο παράδειγμα της αυτοπειθαρχίας και της επίμονης δουλειάς κάτω από επιτήρηση, πρέπει να αφιερώσεις όλη την ενέργειά σου στο να προφυλάξεις την επαγγελματική φήμη σου και να σταθείς με το κεφάλι έξω από το νερό που κάθε τόσο θα απειλεί να σε παρασύρει.

Έκλειψη Ηλίου (13 Νοεμβρίου) στον Σκορπιό (21°). Οι εκλείψεις συμβολίζουν κομβικές περιόδους κατά τις οποίες υπάρχει κινητικότητα σε βασικούς τομείς. Οι μεταβολές συνοψίζονται στις συναισθηματικές σχέσεις: μαζί με δέσμευση ή χωρισμένοι; Και στα επαγγελματικά: σταθεροποίηση ή αναταράξεις; Τα ερωτήματα που συνοδεύουν την έκλειψη θέλουν συγκεκριμένες απαντήσεις. Πώς θα γίνει πράξη επαγγελματικά και κοινωνικά αυτό που θέλεις να είσαι; Πώς θέλεις να σε βλέπει ο κόσμος; Ποια δουλειά ικανοποιεί τις ανάγκες σου και σε εμπνέει; Παρόλο που αγωνίζεσαι να απελευθερωθείς, οι παλιοί φόβοι πεθαίνουν δύσκολα.


Κριός Ταύρος Δίδυμοι Καρκίνος Λέων Παρθένος Ζυγός Σκορπιός Τοξότης Αιγόκερως Ιχθείς