Cosmic Telegram

Stardust 359

Κριός. Υπάρχει μια τριπλή πρόκληση αυτή την εποχή

Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 359
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Υπάρχει μια τριπλή πρόκληση αυτή την εποχή: 1) Ο Άρης δεν σου επιτρέπει να έχεις εσωτερική ηρεμία και δεν υπάρχει τρόπος να δραπετεύσεις από οικογενειακές και επαγγελματικές αναταράξεις. Ενώ είναι πολύ σημαντικό να είσαι ελεύθερος από οικογενειακά άγχη ώστε να αντιμετωπίσεις τις επαγγελματικές δυσκολίες ή την αλλαγή επαγγελματικού προσανατολισμού, ανακαλύπτεις ότι το σπίτι σου σε καταβάλλει με τις απαιτήσεις του και οι κοντινοί σου άνθρωποι σε φιτιλιάζουν. 2) Ο Πλούτωνας φέρνει στην επιφάνεια αυταρχισμό, ένταση, πάθη και πληγωμένους εγωισμούς – που είτε εσύ τα προκαλείς είτε σου επιβάλλονται στις επαγγελματικές ή διαπροσωπικές σου σχέσεις και μπαίνεις στον πειρασμό να παίξεις το θύμα ή το θύτη. 3) Ο Κρόνος στο 2ο δεκαήμερο σε καλεί να αντιμετωπίσεις από σοβαρά έως πιεστικά το θέμα των συντροφικών σχέσεων – χωρίζεις ή παντρεύεσαι, τίποτα ενδιάμεσο, και η προσωπική σου καθημερινότητα μοιάζει με εκείνα τα σαχλά παιχνίδια που τα ανοίγεις και σε πιτσιλάνε με χρώμα. Κι όλα αυτά μόλις πέρασε ο Αύγουστος και οι διακοπές. Ψυχραιμία.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Είτε πρόκειται για την Αφροδίτη στον 5ο οίκο σου  είτε για τον Ερμή στην Παρθένο είτε οφείλεται στον Δία που έχει γυρίσει ανάδρομος στο ζώδιό σου, αυτό που χρειάζεσαι είναι να σταματήσεις για λίγο να σκέφτεσαι και να τρέχεις. Χρειάζεται να ισορροπήσεις την επιθυμία να πηγαίνεις και να έρχεσαι όποτε θέλεις και γενικά να ζεις τη ζωή ενός ελεύθερου ανθρώπου με το γεγονός ότι έχεις επαγγελματικές υποχρεώσεις που δεν είναι μόνο αναπότρεπτες αλλά έχουν και το πλεονέκτημα ότι βάζουν τη ζωή σου σε μία τάξη, ακόμα και αν συχνά νιώθεις στο λαιμό σου το λουρί να σε τραβάει. Πιο απλά: μπορείς να κυνηγάς όσο θέλεις την καριέρα σου αλλά υπάρχουν και σχέσεις στις οποίες έχεις υποχρεώσεις. Όταν βρίσκεσαι με κάποιον/α ή επιθυμείς να είσαι με κάποιον/α –και τώρα το θέλεις πολύ– χρειάζεται να του παραχωρήσεις συνειδητά ένα μέρος του χρόνου σου. Για να ισορροπήσεις αυτή την τραμπάλα χρειάζεσαι μερική από την ταχυδακτυλουργία των Ταύρων.

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Επιτυχημένος είναι αυτός που ξέρει ανά πάσα στιγμή πόσα έχει και πόσα χρωστάει, τα καταφέρνει με τον οικογενειακό προϋπολογισμό, βρίσκει τρόπους να αυξήσει το εισόδημά του κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ. κι ακόμα πιο βαρετά κ.λπ. Κι όμως τα οικονομικά για άλλη μια φορά γίνονται ζήτημα με τον Άρη στον Καρκίνο. Από εδώ και πέρα δεν είναι απλά θέμα ευημερίας ή ισχνών αγελάδων, αλλά θέμα επιβίωσης. Μέτρα τις αντοχές σου και τις δεκάρες σου. Μάθε τι σημαίνει οικονομική διαχείριση – θέλεις δεν θέλεις. Ταυτόχρονα με τον Άρη στο 2ο οίκο σου ο Ερμής μπαίνει στην Παρθένο ενεργοποιώντας πρακτικά ζητήματα σπιτιού και δουλειάς. Οι άνθρωποι γύρω θα σου φαίνονται περισσότερο αγχωτικοί, αδιάφοροι απέναντί σου ή απλά πολύ νευρωτικοί, ενώ ανεβαίνει κατακόρυφα η εργασιακή διεκπεραίωση. Οπότε στρέψε την προσοχή σου στο επαγγελματικό σου προφίλ που φαίνεται ότι αποτελεί, μετά τις συντροφικές σχέσεις, τον άλλο –πολύ σημαντικό– πόλο ενδιαφέροντος, και που μπορεί να σου προσφέρει μεγάλη ικανοποίηση.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Μέσα στον Αύγουστο σε μια παραλία ή χαζεύοντας χωρίς να κοιτάζεις κάτι συγκεκριμένο, ίσως πέρασαν από το μυαλό σου σα φλασάκι σκέψεις (συναισθηματικά χρωματισμένες) για την οικογένεια, την επαγγελματική σου πορεία, τις απαραίτητες αλλαγές που πρέπει να γίνουν, για τη θέση σου σε έναν κόσμο σε αναβρασμό. Στη μέση ενός συμπαντικού τσουναμιού που επιμένει να αλλάξει εντελώς τη ζωή σου –είτε γκρεμίζοντάς τη για να ξαναχτιστεί πιο σταθερή είτε ανοίγοντας αναπάντεχες λεωφόρους εκεί που δεν υπήρχαν παρά κατσάβραχα– χρειάζεται να θυμάσαι συνεχώς ότι η προσωπική σου ζυγαριά πρέπει να έχει στη μία της άκρη δράση, πρωτοβουλίες και υγιή εγωισμό και στην άλλη ρεαλισμό, κατανόηση και πίστη. Άρα... Μind the gap between Reality and Fantasy. Ναι, μπορείς να προφυλάξεις τις σχέσεις που σε ενδιαφέρουν ή τη δουλειά που σε κάνει να σηκώνεσαι κάθε πρωί από το κρεβάτι σου, αλλά από την άλλη η ζωή έχει στο συρτάρι της τέτοια σενάρια για σένα που ούτε καν μπορείς να φανταστείς – ευτυχώς δηλαδή, γιατί έχεις την τάση να βλέπεις το μέλλον σου πάντα με έντονες σκιές.  

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Μήπως το σύμπαν εκτός από κακή αίσθηση του χιούμορ έχει και σαδιστικές τάσεις; Γιατί τη στιγμή ακριβώς που σκέφτεσαι ότι έφτασες σχεδόν στην απέναντι πλευρά κι ευγνωμονείς τον Θεό/την τύχη/το σύμπαν –διάλεξε– που σε βοήθησε να διασχίσεις όλη την απόσταση πάνω στο τεντωμένο σχοινί σε ύψος 100 μέτρων πάνω από το έδαφος χωρίς να πέσεις, τη στιγμή που έχεις βάλει το ένα σου πόδι απέναντι, κάτι συμβαίνει και σε ξαναγυρνάει στην αφετηρία και φτου κι απ’ την αρχή. Με τον Δία ανάδρομο στον τομέα της επαγγελματικής αναγνώρισης και τον Άρη στο 12ο οίκο, η ερώτηση είναι: πού πας – επαγγελματικά, συναισθηματικά, κοινωνικά; Το θέμα δεν είναι ότι κανείς δεν ξέρει, αλλά ότι ΕΣΥ είσαι μπερδεμένος ή πολύ ρομαντικός για να ασχοληθείς με ζητήματα που χρειάζονται –άμεσα– πρακτικές λύσεις. Ξαφνικά ο δρόμος που ακολουθείς δεν υπάρχει στο χάρτη κι έχεις μηδαμινή ελευθερία επιλογών. Αυτό σημαίνει ότι κάποιες μέρες θα προχωράς υποδυόμενος ότι ξέρεις πού πηγαίνεις, ενώ άλλες θα νιώθεις σαν τυφλός σε ένα δωμάτιο που δεν ξέρεις τη διαρρύθμισή του. Η έλλειψη ελέγχου στη δουλειά και στις σχέσεις σου είναι τρομακτική. Τουλάχιστον ο Κρόνος σού δίνει διαύγεια και την αντοχή να αντιμετωπίσεις τις κακοτοπιές. Α, και για να μην πέσεις σε κατάθλιψη, μάθε πως αυτή η συγκυρία είναι περιστασιακή.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Οι Παρθένοι έχουν κάθε λόγο να παραπονιούνται για συμπαντικές διακρίσεις εις βάρος τους, αφού δεν πρόλαβαν να συνέλθουν από τον Κρόνο και κατευθείαν μπήκαν στο χορό των εκλείψεων στο νευραλγικό τομέα που απαρτίζεται από τους 4ο (οικογένεια, σπίτι, ψυχολογικό υπόστρωμα) και 10ο (επαγγελματική ζωή, αναγνώριση, κοινωνικό στάτους) ηλιακούς οίκους τους. Ωστόσο, με την Αφροδίτη και τον Ήλιο στο ζώδιό σου και τον Άρη στον Καρκίνο, μπορείς να υποδυθείς εύκολα τον κοινωνικό, άνετο, αξιαγάπητο τύπο που εκπλήσσει με το χιούμορ και τις επικοινωνιακές του ικανότητες. Ξέχνα αμφιβολίες, φόβους και προβλήματα σχέσεων ή επαγγελματικά άγχη και χαλάρωσε μέσα σε παρέες, γοητεύοντας αυτόν ή αυτή που έχεις βάλει στο στόχαστρο, ή κάνε τους άλλους να ενδιαφερθούν επαγγελματικά για σένα. Υποδύσου ότι δεν χρειάζεσαι μια συναισθηματική άγκυρα, ότι δεν χρειάζεσαι την ασφάλεια και την οικειότητα που δημιουργούνται από στενές και τσεκαρισμένες σχέσεις και ανοίξου στην έκπληξη και τη χαρά, αφιέρωσε χρόνο για σένα. Αν πιστέψεις, θα συμβεί. Υ.Γ. Και με τον Ερμή στο ζώδιό σου (από 9/9) έχεις πολύ τρέξιμο.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Όταν κάποιος έχει ταλέντο, φιλοδοξία και κίνητρα, είναι φυσικό να θέλει να αναγνωριστεί σαν εξαιρετικός επαγγελματίας, να αποκτήσει περισσότερα χρήματα και να εξελιχθεί. Για να φτάσεις κάπου ξέρουμε επίσης ότι χρειάζονται κι άλλα προσόντα όπως ευελιξία, συμμαχίες, διπλωματία, στρατηγική υποχώρηση. Θέλεις δεν θέλεις, στην ελεύθερη αγορά, στις εταιρείες και στις επιχειρήσεις υπάρχουν πολιτικές και ισορροπίες που χρωματίζουν τις επαγγελματικές σχέσεις και τις οποίες πρέπει να τις έχεις υπόψη σου στο δρόμο προς την κορυφή ή, απλούστερα, αν θέλεις να επιβιώσεις. Αυτό σηματοδοτεί αστρολογικά ο Άρης στον Καρκίνο δημιουργώντας αναταραχή στον τομέα της καριέρας, ένταση ή συναγερμό. Όσο κι αν θέλεις να το αποφύγεις, η επαγγελματική ζωή είναι το Θέμα της περιόδου. Άρα θα πρέπει να διατηρείς μια απόσταση ασφαλείας από όλους όσους επηρεάζουν την επαγγελματική σου πορεία και να κάνεις τα δέοντα με εξαιρετική επιμέλεια και χωρίς να δημιουργείς άχρηστους ανταγωνισμούς. Θυμήσου ότι η Φιλοδοξία έχει το τίμημά της, που αυξάνεται ανάλογα με το μέγεθος της επιτυχίας.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Όποια κι αν είναι η άποψη των άλλων για σένα, ακόμα κι αν σε θεωρούν drama queen ή κυνηγό της έντασης ή και σκληροπυρηνικό στις απόψεις σου, ίσως χρειάζεται να υψώσεις τη φωνή σου χωρίς να φοβηθείς το ενδεχόμενο να σε χαρακτηρίσουν τρελαμένο ή βλάκα. Άνοιξε το στόμα σου κι εκφράσου. Όσο για την Αφροδίτη, που για λίγο ακόμα θα βρίσκεται στη φιλική σου Παρθένο, ξέρεις ότι ο πάγος μεταξύ των ανθρώπων που έχουν ψυχρανθεί λιώνει πιο γρήγορα από όσο φαντάζεσαι, ότι το σπίτι σου είναι άδειο όταν δεν μοιράζεσαι το κρεβάτι σου, ότι η δημιουργικότητα μπορεί να αναφέρεται και σε ένα παιδί και ότι οι σκέψεις που κάνεις για μια προσωπική Χιροσίμα είναι παιχνίδια του μυαλού σου που σε εμποδίζουν να χαρείς τις στιγμές της μαγείας που έχεις ανάγκη. Κι αν αισθανθείς ότι ο Άλλος δεν είναι εκεί ή ότι ξανά εσύ και οι άνθρωποι στη δουλειά σου μιλάτε διαφορετικές γλώσσες, δεν είναι ανάγκη να πεις «Εγώ τα ’λεγα… Οι άνθρωποι έχουν γίνει τελείως αφερέγγυοι», γιατί οι δυσάρεστες όπως και οι ευχάριστες καταστάσεις δεν είναι ποτέ μα ποτέ μόνιμες.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Από τη μια οι εκλείψεις κάθε τόσο και από την άλλη ο Ουρανός ανατρέπουν τα πάντα διαδοχικά σε όλους τους Τοξότες. Φυσικά και αυτές οι επιρροές δεν είναι μονόδρομος για οτιδήποτε δυσάρεστο (έστω κι αν έτσι φαίνονται αρχικά) αφού περιέχουν και αναζωογονητικές αλλαγές σε ερωτική ή επαγγελματική ζωή. Ό,τι σκοτεινό έχεις κατά νου, ό,τι κι αν σε αγχώνει ή σε δυσχεραίνει, όποιο κι αν είναι το παρόν προσωπικό ή επαγγελματικό σου στάτους, η Αφροδίτη για λίγο ακόμα στην Παρθένο σε θέλει να κυριαρχείς στην κοινωνική σκηνή. Η ζωή είναι εκεί έξω, οπότε το να μένεις στο σπίτι σου είναι εκτός συζήτησης αυτή την περίοδο. Θα ανακαλύψεις ότι αυτοί που τους αρέσεις, που αναζητούν την παρέα σου ή που θέλουν να δουλέψουν μαζί σου είναι περισσότεροι απ’ ό,τι έχεις φανταστεί. Ανάλαβε δράση γοητεύοντας αυτούς που σε αφορούν. Μπορείς να χαμογελάς και να ανάβουν χίλιοι πολυέλαιοι, να μιλάς και να ημερώνεις το θήραμά σου, να σε βλέπουν και να θέλουν να κάνουν μαζί σου οικογένεια. Γι’ αυτό αντιμετώπισε τον εαυτό σου με μεγαλύτερη ευγένεια και ξέχνα για λίγο ό,τι αγχωτικό σε απασχολεί. Αφού είσαι κοινωνικό ζώο, κάνε ένα γρήγορο ντους και βγες στον κόσμο.  

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Ναι, είναι σχεδόν αναπόφευκτο ο Άλλος να σου τη σπάσει, να σε εκνευρίσει με την αναισθησία του, να σου την πει, να σε κάνει έξαλλο, να σε τρελάνει, να είναι ψυχικά και αισθηματικά απών, να σου φορτώνει τα προβλήματά του, ακόμα και να πολεμήσετε μεταξύ σας με τη σφοδρότητα εχθρών. Δεν έχει σημασία πόσο αγαπάς το/τη σύντροφό σου, τα παιδιά σου, τους γονείς, ή πόσο καλές σχέσεις έχεις με τους επαγγελματικούς εταίρους, καθώς έρχεται κάποια στιγμή που δεν μπορείς να ικανοποιήσεις τις απαιτήσεις τους, που δεν είναι διατεθειμένοι να ικανοποιήσουν τις ανάγκες σου ή που απλά προσεύχεσαι να εξαφανιστούν. Η παροδική απομάκρυνσή σου από αυτούς δεν σημαίνει εγωισμό και ιδιοτέλεια. Με τον Άρη για άλλη μια φορά στον οίκο των σχέσεων και τον Ερμή και την Αφροδίτη στην Παρθένο, η απομάκρυνσή σου από ανθρώπους που σε ενδιαφέρουν, αλλά μπορούν και να σε πονέσουν, είναι ζήτημα επιβίωσης. Υ.Γ. Πρόσεχε τις επαγγελματικές και συναισθηματικές σου σχέσεις αν δεν θέλεις να ακούσεις το κρακ.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Εάν με την Αφροδίτη στον 8ο οίκο σου μπορούσες να καθίσεις για δύο λεπτά ανάμεσα σε ανθρώπους που αγαπάς (ή μάλλον με τον Έναν ή τη Μία που αγαπάς) έχοντας εξασφαλισμένη την οικονομική ασφάλεια και την κοινωνική καταξίωση, ίσως να αποκτούσες εμπειρία της νιρβάνας. Ίσως γύριζες την πλάτη στη ρηχή καθημερινότητα και έκλεινες τα αυτιά σου στο θόρυβο αυτού του τρελού κόσμου. Όμως δεν μπορείς παρά να έχεις σπαράγματα αυτής της ευχαρίστησης –με ώρες σεξ, με κάποια χρήματα που έρχονται ανέλπιστα, με μια δημιουργική ορμή που σε τονώνει, με την αίσθηση στιγμές στιγμές ότι είσαι απόλυτα αποδεκτός– αφού ο Άρης στον 6ο σου οίκο δεν σε αφήνει να αισθανθείς πληρότητα. Το μυαλό και το σώμα σου  τρέχουν, κάνουν υπερωρίες, υπερεργάζονται εντατικά. Μία λύση είναι να πιστέψεις ότι αυτό που κάνεις έχει νόημα και στόχο. Προσπάθησε να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου με τη γραφειοκρατία και τις εκκρεμότητες και θεώρησε το διάστημα κατάλληλο για διορθωτικές κινήσεις. Α, κι αν είναι δυνατόν ελάττωσε τη καφεΐνη και το κάπνισμα.

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Η μοναδική σιγουριά που μπορούμε να έχουμε είναι ότι τα πράγματα αλλάζουν διαρκώς. Ίσως, με τον Άρη στον Καρκίνο, εκεί που εσωτερικά αισθανόσουν δυσφορία και εξωτερικά αντιμετώπιζες κάθε είδους εμπόδια ή ανθρώπους που σου έριχναν το ηθικό, ο αέρας να έχει αλλάξει. Ένας καινούργιος μήνας του μέλιτος σε μια κουρασμένη σχέση; Αυξημένη δημιουργικότητα; Ταξίδια; Ερωτική επιθυμία στο μάξιμουμ; Η μεγάλη ερώτηση της περιόδου ωστόσο είναι: ποιος είναι το αφεντικό εδώ; Ποιος έχει το πάνω χέρι στις σχέσεις ή στα επαγγελματικά; Εάν κάνεις το καλύτερο που μπορείς και αντιμετωπίζεις με ενθουσιασμό και εργατικότητα τα (επαγγελματικά) καθήκοντά σου, τότε το όνειρο που περιμένεις να πραγματοποιηθεί θα αρχίσει να πραγματοποιείται. Έχε υπόψη σου ότι ΚΑΙ ερωτικά ΚΑΙ συντροφικά είναι μια καλή εποχή με την Αφροδίτη στην Παρθένο. Το μόνο εμπόδιο είναι η ανυπομονησία σου.

✽ Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

gpano@stardome.gr