Cosmic Telegram

stardust 355

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου) Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου;

Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 355
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Κανείς δεν μπορεί να κάνει σλάλομ ώστε να μην τον αγγίξουν οι συμπαντικές επιρροές ούτε είναι ζήτημα τύχης να μην έχει γεννηθεί σε μέρες που δεν τον πυροβολούν οι δύσκολες γωνίες που κάνουν μεταξύ τους οι πλανήτες, αφού αργά ή γρήγορα όλοι καλούμαστε να αλλάξουμε, να μεταμορφωθούμε, να επιλέξουμε, να αποφασίσουμε. Έχουμε και λέμε λοιπόν: Πανσέληνος στον Αιγόκερω (15/7), την ίδια μέρα τετράγωνο Αφροδίτης/Κρόνου, ενώ το χαλαρό σχεδόν τετράγωνο Ουρανού/Πλούτωνα που δημιουργείται αυτή την εποχή, και σε αφορά άμεσα, μας δίνει και μια ιδέα για το τι πρόκειται να συμβεί γενικότερα στον κόσμο μέσα στο 2012, όταν θα έχουμε ακριβή τετράγωνα μεταξύ τους. Είπαμε, ανήκεις στα ζώδια που το κοινωνικό επηρεάζει βαθιά σε προσωπικό επίπεδο τη ζωή σου, όπως κι εσύ ως άτομο πρωταγωνιστείς εκών άκων στην κοινωνική αρένα. Προσωπικά τώρα: πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου; Μόνος και χωρίς υποχρεώσεις κι ευθύνες ή δεσμευμένος/παντρεμένος; Δεν μπορείς να έχεις και τα δύο. Ακόμα κι ένας ευφυής αστρολόγος που καταλαβαίνει τις εσωτερικές αντιφάσεις δεν θα βοηθούσε ιδιαίτερα, αφού εσύ είσαι που πρέπει να λύσεις το γόρδιο δεσμό. Οι σχέσεις μπορεί να γίνουν εθιστικές –εξού και όλες οι παρενέργειες, το στρες που προκαλούν και ο αγώνας που υπάρχει σε αυτές– αλλά είναι προτιμότερο  να μένεις μόνος σου; Επίσης: ένας εναντίον όλων, ένας μοναχικός καβαλάρης που υπερασπίζεται τις αξίες του με αδιευκρίνιστο αποτέλεσμα ή κάποιος που υποχωρεί για να επιβιώσει επαγγελματικά; Ναι, η ζωή μερικές φορές είναι δύσκολη.  

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Δεν είναι απλό να αρέσεις στους ανθρώπους και να τους κάνεις να σε έχουν ανάγκη. Οπότε εξάσκησε τη γοητεία σου, αλλά χωρίς να κάνεις τους γύρω σου αυλοκόλακες. Οι αυλοκόλακες δεν έχουν ποτέ δικές τους ιδέες κι αυτό που χρειάζεσαι τώρα περισσότερο από οτιδήποτε είναι πρωτοτυπία, έμπνευση, καλές ιδέες, καινούργιους δρόμους. Είσαι ο ευνοημένος της εποχής, οπότε στράγγιξε όσο περισσότερο μπορείς τις δυνατότητες που σου δίνει ο τυχερός Δίας. Εκεί που οι άλλοι παλεύουν να μείνουν στην επιφάνεια του κύματος που τους έχει σκεπάσει, εσύ μπορείς να κάνεις σερφ στο επόμενο κύμα. Για να πετύχεις χρειάζεται να είσαι όσο απρόβλεπτος χρειάζεται για να δημιουργήσεις το ενδιαφέρον των άλλων και να πετύχεις τη στήριξή τους και τόσο επαναστάτης και καινοτόμος ώστε οι άλλοι να μη σε κάψουν ως αιρετικό ή να μη σε αγνοήσουν ως πολύ προχωρημένο. Φυσικά όλα αυτά αναφέρονται στην καριέρα σου κατά κύριο λόγο. 

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Είτε προσπαθείς να σκεφτείς πώς θα βελτιώσεις τα οικονομικά σου είτε προσπαθείς να μαντέψεις πώς και τι σκέφτονται αυτοί που είναι κοντά σου, αυτό που σε ενδιαφέρει περισσότερο αυτή τη στιγμή, με τον Άρη στο ζώδιό σου, είναι να επιβάλεις τον εαυτό σου κάνοντας ένα βήμα μπροστά  στις επαγγελματικές σου επιδιώξεις με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Όσο για τη διέλευση της Αφροδίτης στο 2ο οίκο σου, δηλώνει ότι δεν έχεις διάθεση να παρατήσεις την οποιαδήποτε ασφάλειά σου, με αποτέλεσμα να φρενάρει ο Άρης που θέλει γρήγορα αποτελέσματα χωρίς να αναρωτιέται για το τίμημα. Το πώς θα ισορροπήσεις την ανάγκη για εξέλιξη με την επιθυμία να μείνουν όλα ίδια, είναι ένα πρόβλημα. Όσο για τον Κρόνο στον 5ο οίκο σου μεταφράζεται σε μια ακατανίκητη ανάγκη για αγάπη και ψαλίδισμα των ροζ ονείρων. Αποτέλεσμα: αν αποφεύγεις τη δέσμευση, οι σχέσεις έχουν ημερομηνία λήξης, κι αν μπαίνεις σε μια σχέση τής λείπει κάτι που δεν μπορείς να προσδιορίσεις. 

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Φυσικά κι έχεις επιλογές. Κάθε τόσο έχεις επιλογές. Και είναι συγκεκριμένες. Όπως τώρα, με το τετράγωνο Ουρανού/Πλούτωνα, ή με την Πανσέληνο στον Αιγόκερω (15/7), ή με το τετράγωνο Αφροδίτης/Κρόνου. Πρακτικά, σε όποιο δεκαήμερο κι αν έχεις γεννηθεί, κάποια όψη σε επηρεάζει και το ερώτημα είναι: οι επιβεβλημένες επιλογές είναι ευχή ή δυστυχία; Πάμε: εάν σε δελεάζει η ιδέα να ερωτευθείς κάποιον/α που θα σε στείλει στο καπιτονέ δωμάτιο ενός ψυχιατρείου, μπορείς να το κάνεις μπαίνοντας σε μια συναισθηματική σχέση με κάποιον/α που υπό κανονικές συνθήκες κι έχοντας σώας τας φρένας θα θεωρούσες απειλή, διαταραγμένο ή αναξιόπιστο. Αυτοί που δεν μπορούν να αντισταθούν σε μια τέτοιου είδους σχέση, δεν θα πρέπει να περιμένουν σταθερότητα, απώτερο μέλλον ή δέσμευση από τα άλιεν που θα ερωτευθούν. Επίσης η επαγγελματική ζωή αλλάζει απότομα, κι αυτό σημαίνει ότι αν δεν θέλεις εκπλήξεις φαντάσου όλα τα δυνατά σενάρια με τις εξόδους κινδύνου. Υ.Γ. Ο χώρος μεταξύ του μαζοχισμού στον οποίο αφήνω τον άλλον να αλωνίζει και τον αποκεφαλίζω χωρίς δεύτερη κουβέντα ονομάζεται Ωριμότητα.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Αντί να σκέφτεσαι συνεχώς τη σωτηρία της ψυχής, πώς θα δραπετεύσεις από την ωμή πραγματικότητα και πώς δεν θα αφήσεις ίχνη δολοφονώντας το αφεντικό ή κάποιο συνάδελφο που νομίζει ότι έχει το δικαίωμα να σου κάνει τη ζωή δύσκολη, μήπως θα ήταν καλύτερο να πληρώσεις τους λογαριασμούς σου, να πας στον οδοντίατρο, να κάνεις σέρβις στο αυτοκίνητό σου και να αρχίσεις τη δίαιτα που αναβάλλεις; Αν δεν κατάλαβες, αυτό που χρειάζεσαι τώρα, και σε μεγάλες μάλιστα δόσεις, είναι μια μπανάλ καθημερινότητα και λιγότερη ζάχαρη. Επίσης: όταν οι Δεσμοί της Σελήνης ενεργοποιούν τον άξονα 5ου/11ου, η πρώτη εντύπωση που σου δίνει κάποιος άγνωστος (και ερωτικά γοητευτικός) μπορεί να είναι αναζωογονητική και δελεαστική. Πολύ εύκολα όμως αυτός ο κάποιος/α μπορεί να μεταμορφωθεί σε αντίγραφο ενός απογοητευτικού παρελθόντος. Από την άλλη όμως, ποιος μπορεί να σκεφτεί λογικά όταν περιμένει ένα τηλέφωνο ή όταν πετάει τα ρούχα του με το που μπαίνει ο άλλος στο σπίτι; Υ.Γ. Με τον Ερμή στο ζώδιό σου, οι εργασιακοί ρυθμοί ανεβάζουν στροφές και οι εκκρεμότητες που χρονίζουν χρειάζονται διευθέτηση.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Είναι εκπληκτικό να διαπιστώνεις ότι αλλάζοντας θέση οι πλανήτες αλλάζουν και οι προτεραιότητες – ή ακόμα και ο βαθμός ενεργητικότητας ή διάθεσης. Έτσι, τη μια στιγμή παίρνεις τη βαλίτσα σου για να πας ένα ταξίδι κι εκεί αναρωτιέσαι πώς είναι δυνατόν να ξοδεύεις τόσο δυναμισμό για την καριέρα σου, και την άλλη γκαντεμιάζεσαι επειδή την ώρα που οι άλλοι φεύγουν από την πόλη τα σαββατοκύριακα, εσύ κλεισμένος σε ένα γραφείο δουλεύεις υπερωρίες ενώ αυτομαστιγώνεσαι επειδή δεν είσαι όσο επιτυχημένος θα ’πρεπε να είσαι σύμφωνα με τα προσωπικά σου στάνταρντ. Μπορείς να αφιερώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου ώστε να σκεφτείς πώς θα ισορροπήσεις τις ιδιωτικές επιθυμίες σου με τη δημόσια εικόνα σου; ΟΧΙ: γιατί ένας συνάδελφος σε έριξε στο φιλότιμο ή απλώς είναι πολύ γαϊδούρι και σου πάσαρε τη δουλειά του, επειδή έχεις να πας τη μαμά στο γιατρό, γιατί έχεις να βοηθήσεις το φίλο στη μετακόμιση, γιατί πρέπει να ακούσεις την άλλη που μόλις χώρισε κ.λπ., κ.λπ. Και μέσα σε όλα αυτά σε καλούν σε εξόδους γιατί είσαι δημοφιλής, κι εσύ παριστάνεις τον χαριτωμένο ενώ σκέφτεσαι τις δέκα επείγουσες δουλειές που πρέπει να κάνεις. 

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Κάθε τόσο μια απόφαση που πρέπει να πάρεις, θέλεις δεν θέλεις. Κάθε τόσο μπροστά σε Συμπληγάδες. Κάθε τόσο ανατροπή σκηνικού και πάλι από την αρχή. Με πίεση και στα τέσσερα σημαντικά σημεία του ηλιακού σου χάρτη που δημιουργούν τα γεγονότα, βρίσκεσαι ξανά σε ένα σταυροδρόμι. Η εσωτερική σύγκρουση (που γίνεται από τα γεγονότα και εξωτερική) έγκειται στο να αποφασίσεις αν θα συνεχίσεις τη ζωή σου παίζοντας στα σίγουρα και αφήνοντας να την οδηγούν οι άλλοι, ή θα μπεις σε ένα από τα συγκρουόμενα αυτοκινητάκια που οδηγείς εσύ ελπίζοντας ότι δεν θα πάθεις αυχενικό σύνδρομο από τα τρακαρίσματα. Περισσότερο από ποτέ χρειάζεσαι στέρεο έδαφος κάτω από τα πόδια σου και ανθρώπους ώριμους και έμπειρους για να σε στηρίξουν ή να σε φροντίσουν. Μέσα σου όμως καίγεσαι να απελευθερωθείς από παλιομοδίτικα, συντηρητικά αφεντικά, από αρτηριοσκληρωτικούς οργανισμούς και παρωχημένα συστήματα σκέψης, από αναξιόπιστους συντρόφους ή από ανόητες δημόσιες σχέσεις. Η ζωή μάλλον σε σπρώχνει στην αλλαγή, προσέχοντας βεβαίως το λαιμό σου.

 

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Ξανά: τα πάντα είναι δυνατά και όλα παίζονται – στην καριέρα και τις προσωπικές σχέσεις. Πού θα σταματήσει άραγε η μπίλια; Εκεί που έχεις ποντάρει ή εκεί που χάνεις και φεύγεις από το καζίνο σα βρεγμένη γάτα; Οι πιθανότητες είναι εκεί που έχεις ποντάρει. Είναι υπέροχο να κάνεις όνειρα –και πρέπει να κάνεις όνειρα– που μέχρι χτες δεν τολμούσες ή σου απαγορεύονταν. Αυτή τη στιγμή ο δρόμος της επιτυχίας βρίσκεται σε μια υψηλότερη συνειδητότητα – που παρεμπιπτόντως δεν παραβλέπει τις σαρκικές απολαύσεις. Εάν ήσουν στην κατάψυξη για πολύ καιρό, μπορείς να ψιθυρίσεις τη λέξη «έκσταση» και μάλιστα να τη βιώσεις. Μην αφήσεις τον εαυτό σου να παρασυρθεί από την οικονομική ανασφάλεια που θα σου στερήσει τη δυνατότητα της χαράς ή ενός ευοίωνου μέλλοντος. Ταξίδια, σπουδές, εξωτερικό, μετακινήσεις, μετακομίσεις είναι στην ίδια ατζέντα με τον έρωτα και τις επαγγελματικές συμμαχίες. Ακόμα και αν πιέζεσαι επαγγελματικά, μη στερείς από τον εαυτό σου οτιδήποτε καινούργιο, που ακόμα κι αν δεν υπάρχει θα πρέπει να εφεύρεις.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Δεν μπορείς να αρνηθείς μία από τις μεγάλες αλήθειες της ζωής: σε κάποια φάση όλοι, μα ΟΛΟΙ, μας ενοχλούν, μας στραβώνουν, μας φαίνονται λίγοι. Δεν έχει σημασία πόσο αγαπάς το σύντροφό σου, τους γονείς σου, τους φίλους σου, ή πόσο ανεκτές είναι οι επαγγελματικές σου σχέσεις, καθώς μερικές φορές δεν μπορείς να αντέξεις τις απαιτήσεις τους. Το να απομακρυνθείς από δίπλα τους δεν είναι σημάδι εγωισμού . Με τον Άρη να διασχίζει τον ευαίσθητο 7ο οίκο σου και το τετράγωνο Αφροδίτης/Κρόνου, το να δραπετεύεις μία στο τόσο από αυτούς που αγαπάς είναι θέμα επιβίωσης. Κι εδώ υπάρχει και η συμπαντική ειρωνεία: με τον Νότιο Δεσμό επίσης στον τομέα των σχέσεών σου, για κάποιο μυστηριώδη λόγο σού είναι αδύνατον να γυρίσεις την πλάτη σου στους ανθρώπους που σε τρελαίνουν περισσότερο. 

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

A, καλά… Την ώρα που στρέφεις το κεφάλι σου στον ουρανό έτοιμος να χαμογελάσεις στον τύπο εκεί ψηλά που σου χάρισε μια όμορφη μέρα, σου ’ρχεται ένα μπουγέλο από το μπαλκόνι κάποιου που ποτίζει τα λουλούδια. Τώρα, βρεγμένος και με έντονες πλανητικές όψεις (Πλούτωνα/Ουρανού-Αφροδίτης/Κρόνου) και την Πανσέληνο στο ζώδιό σου (15/7) να ταρακουνάνε όλο το χάρτη σου, πρέπει να εμπεδώσεις –με πράξεις που είτε έχεις την πρωτοβουλία τους είτε σου επιβάλλονται– ότι: αν δεν διακινδυνεύσεις να πονέσεις σε μια ερωτική σχέση, δεν μπορείς να ελπίζεις ότι θα ευτυχίσεις κιόλας. Ότι όσο κι αν βγάζεις άσους από το μανίκι σου, όσο κι αν ξέρεις από επαγγελματικό αντάρτικο, όσο και αν έχεις εξελίξει την τέχνη της διπλωματίας, θα αναγκαστείς να πολεμήσεις ξανά για την επιβίωσή σου. Υ.Γ. Ενώ θέλεις να ελέγχεις τους άλλους, τώρα πρέπει να αντιμετωπίσεις την άλλη πλευρά: να είσαι εσύ αυτός που προσπαθούν να ελέγξουν οι άλλοι. Το να βρεις την ισορροπία στις σχέσεις σου είναι επικίνδυνη αποστολή, και κυρίως όταν αυτοί από τους οποίους εξαρτάσαι εργασιακά είναι αυτοί στους οποίους έχεις ελάχιστη εμπιστοσύνη.  

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Μια γρήγορη ματιά στις κινήσεις των πλανητών που σε επηρεάζουν και αποτελούνται από τον Άρη στους Διδύμους, το τετράγωνο Αφροδίτης/Κρόνου, τον Δία στον Ταύρο και τους Δεσμούς της Σελήνης λέει: όσο κι αν σε κάποιους φαίνεται παράξενο, είσαι από αυτούς που τους ενδιαφέρει η Οικογένεια, τουλάχιστον στο κομμάτι της ασφάλειας που παρέχει. Φαίνεται λοιπόν ότι χρειάζεσαι επειγόντως μια συναισθηματική άγκυρα και τη διάρκεια που εξασφαλίζεται με σταθερές σχέσεις. Με ενεργοποιημένο ωστόσο τον 5ο σου οίκο, θα πρέπει να αντιμετωπίσεις το γεγονός ότι ασφάλεια σου δίνει μόνο κάποιος/α που έχει δοκιμαστεί στο χρόνο και στις αντιξοότητες και όχι κάποιος/α που μπαίνει στη σκηνή γεμάτος σεξαπίλ και υποσχέσεις ενώ εσύ τρέχεις πίσω του σαν ξελιγωμένος/η φαν. Σε κάθε περίπτωση όμως, ο Δίας σού δίνει την αισιοδοξία ώστε να μην πιεστείς με οτιδήποτε αποφασίσεις και σου ανοίγει πόρτες εκεί που έβλεπες μόνο τοίχους.

 

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Έχεις ακόμα μερικές μέρες για να βγεις έξω και να αποδείξεις στον κόσμο ότι δεν είσαι φυτό, ακόμα κι αν αισθάνεσαι έτσι. Αυτά που παίζονται εκεί έξω είναι πολύ σημαντικότερα από την ησυχία σου. Τώρα είσαι σε κατάσταση να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις των άλλων, τώρα μπορείς να συναντήσεις χρήσιμους ανθρώπους, τώρα μπορείς να μιλήσεις για τα σχέδιά σου. Και τώρα επίσης μπορείς να περάσεις μερικές αναζωογονητικές  ώρες με αυτόν/ή που είναι δίπλα σου και αγαπάς, ή να κοινωνικοποιηθείς μήπως και σε περιμένει  κάποιος στην επόμενη γωνία, ή σε μια παρέα, ή οπουδήποτε θα του γυαλίσεις ή θα σου γυαλίσει – ή μήπως κάποιος που θα του αρέσεις και θα σου αρέσει κι ίσως μαζί του/της επιστρέψει και η χαρά του σεξ που φαίνεται υποτονικό τελευταία (;).

 

✽ Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

 gpano@stardome.gr